STAP inspiratie HR

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met IMK Opleidingen.
Word expert duurzame inzetbaarheid met gratis STAP-opleiding

“Via via hoorde ik dat er in 2022 een STAP-budget ging komen vanuit de overheid”, vertelt Simone van Rens. In mijn werk als re-integratiecoach adviseer ik medewerkers vaak om verder te leren. Zelf probeer ik ook elk jaar wel een opleiding of cursus te doen. Dus ik vond STAP interessant. Ik ben gaan googlen op “STAP-budget” en zo vond ik de site STAP-budget. nl. Daar kun je handig filteren en zoeken naar een opleiding die bij je past.”

“Bij mij ging het ook zo”, vertelt Wendy Smit. Zij werkt binnen haar organisatie in het team ‘Organisatie & Talent'. Uiteindelijk koos zij net als Simone voor de tweedaagse cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie bij IMK Opleidingen. Een cursus waarin je leert over de principes van vitaal werken en hoe je dit integreert in de organisatie. Je leert hoe je meer aan de slag gaat met data, hoe je optimale effectiviteit creëert en op tijd ingrijpt om bijvoorbeeld ziekteverzuim en vergrijzing in de organisatie te voorkomen.

IMK Opleidingen
   

“Mijn cursus is volledig betaald met STAP-budget”

Wendy: “Een hele relevante cursus die ik volledig heb betaald met STAP-budget. Echt ideaal. Op de site van IMK Opleidingen kon ik al in februari een vooraanmelding doen. Na mijn inschrijving kreeg ik direct het aanmeldbewijs. Dat had ik nodig om op 1 maart mijn aanvraag in te dienen op het STAP-portaal van het UWV. Ik moet wel zeggen dat ik bij het UWV urenlang in de wacht heb gestaan voordat de aanvraag er doorheen was...” Simone lacht: “Ja dat herken ik! Maar daarna ging alles weer soepel: Op 3 maart kreeg ik al bevestiging van IMK Opleidingen en vanaf 21 maart kregen we toegang tot hun digitale leeromgeving.”

 

Zoeken op vakgebied, op regio, trefwoord, startmoment: het kan allemaal

De website STAP-budget. nl biedt dus heel veel manieren om een opleiding te vinden die bij je past. Je kunt zoeken op thema (bijvoorbeeld 'duurzame inzetbaarheid & vitaliteit' bij vakgebied 'personeel, organisatie & loopbaan'), maar ook op soort (klassikaal, e-learning, individueel). Zoek je liever naar opleidingen in jouw regio of naar het juiste (STAP) startmoment? Je vindt alles in slechts een paar klikken.

 

Duurzame inzetbaarheid: belangrijk voor jou en voor de organisatie

Simone en Wendy kozen dus voor de cursus Duurzame Inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie. Dit onderwerp krijgt steeds meer aandacht. “En terecht!”, vertelt trainster Dorine Veelders van IMK Opleidingen. “Werk verandert, omstandigheden veranderen, je eigen behoeftes veranderen. Als je weet waar je goed in bent, wat belangrijk voor je is en daar actie op onderneemt, dan zorg je dat je gelukkig en goed je werk kunt blijven doen. Maar daar heb je ook de organisatie voor nodig. Die heeft hier ook een groot belang: vitale, gemotiveerde en betrokken medewerkers zorgen voor betere resultaten. Het is dus een gezamenlijke verantwoordelijkheid. In deze cursus krijg je inzicht en handvatten hoe je als HR-professional of leidinggevende binnen jouw organisatie duurzame inzetbaarheid meer op de kaart kunt zetten. Deels theoretisch (wat valt er allemaal onder duurzame inzetbaarheid?) en deels heel praktisch: wat speelt er bij jullie en wat is de eerste stap die jullie nu verder helpt?”

Simone van Rens volgde de tweedaagse cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie.

“IMK Opleidingen gaat super praktisch te werk. Dat was ik vanuit de universiteit niet gewend. Het kleinschalige sprak me ook aan: de trainers en medewerkers zijn heel benaderbaar. Wat ik vooral uit de cursus heb gehaald? Het leren van elkaars verhalen en de ervaringen van de trainers. Naast alle nieuwe theorieën ben ik flink aan de slag met alle tips die ik heb gekregen. Zoals veel meer uitleggen aan de organisatie waarom we dingen doen, waarom vitaliteit bijvoorbeeld zo belangrijk is voor de medewerker zelf.”

Simone van Rens
   

 

Wendy Smit volgde de tweedaagse cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie.

“In deze cursus kijk je heel breed naar vitaliteit. Oftewel: het gaat niet alleen over ziekteverzuim en re-integratie, maar ook over strategie: bijvoorbeeld hoe je een sparringpartner kunt zijn voor de directie. En hoe je vitaliteit een serieus onderdeel maakt van de gesprekscyclus. Verder ga ik binnen onze organisatie nu meer in gesprek over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Want dit zijn niet alleen belangrijke thema’s voor HR-afdelingen, maar voor iedereen! Als iemand nu bij mij komt met een cursus aanvraag, dan stel ik de vraag: “Past dit ook bij jouw verdere toekomst en de plannen die je misschien hebt ná ons bedrijf?”

 

Wendy Smit
   
11
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
Slim vooruitkijken en efficiënt sturen.
Training DISC voor HR
DISC training voor HR
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
De cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag is een ideale opfriscursus HRM.
Cursus Opzetten praktisch personeelsmanagement
Werken aan professioneler en gestructureerder personeelsmanagement met de training Opzetten praktisch personeelsmanagement.
Training Beoordelings- en functioneringsgesprekken
Gestructureerder en met meer resultaat in gesprek met je medewerkers.
Meer zien van IMK opleidingen?
Geïnspireerd?

Dit artikel is verzonden aan abonnees van de gratis STAP-budget.nl nieuwsbrief met voorkeursvakgebied HR. Wil je vaker geïnspireerd worden voor dit of andere vakgebieden? Schrijf je hiernaast in voor de nieuwsbrief.