Privacy statement

Wij adviseren je om ons privacy statement te lezen zodat je op de hoogte bent van hoe wij jouw persoonsgegevens verwerken.

Jouw persoonsgegevens verwerken we en beveiligen we volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Hier kun je lezen hoe we dat precies doen.

 

Jij beslist

We beginnen met het belangrijkste; jouw persoonsgegevens zijn van jou. Ook de gegevens die je met ons deelt. Dat betekent dat je ons kunt vragen om je gegevens te wissen, te corrigeren, te bekijken of over te dragen. Ook kun je bezwaar maken tegen de verwerking. Stuur een mail met je verzoek naar [email protected] en we handelen je verzoek af. Ook vragen, tips en klachten kun je naar dit adres sturen. Daarnaast heb je altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Je bent nooit verplicht om je persoonsgegevens met STAP-budget.nl te delen.

 

Wie is er verantwoordelijk voor jouw gegevens?

Als jij je gegevens met ons deelt, zijn wij daarvoor verantwoordelijk. Op het moment dat wij je gegevens met aanbieders delen, zijn zij verantwoordelijk. Wij hebben dan de rol van verwerker en verwerken jouw gegevens in overeenstemming met de AVG. In een verwerkersovereenkomst tussen ons en de aanbieders die hun aanbod plaatsen op STAP-budget.nl, staan onze verantwoordelijkheden en plichten duidelijk omschreven. Als je benieuwd bent naar het privacybeleid van deze aanbieders, dan kun je dat direct bij hen opvragen.

 

Wat doen wij met jouw persoonsgegevens?

Wij verwerken uitsluitend persoonsgegevens als we daar een goede reden voor hebben, ofwel een wettelijke grondslag in de zin van de AVG.

 

In de volgende situaties vragen we je gegevens met ons delen en geven we per situatie aan waarom we dat doen:

 

Je kunt je persoonsgegevens invoeren in een contactformulier met een vraag voor de aanbieder of voor een brochureaanvraag van een aanbieder.

We sturen dit formulier direct door naar de aanbieder en verwijderen je gegevens vervolgens direct, tenzij je ons toestemming hebt gegeven om die te bewaren voor bijvoorbeeld het ontvangen van onze nieuwsbrief. We vragen je in het formulier ook je telefoonnummer en je mailadres in te vullen zodat de aanbieder je telefonisch of per mail kan benaderen om je vraag te beantwoorden of met je mee te denken over de passendheid van een leer- & ontwikkelactiviteit.

Je gegevens sturen we op een beveiligde manier naar de aanbieder. Mocht je willen weten hoe de aanbieder omgaat met de persoonsgegevens, bekijk dan ook het privacy beleid van de aanbieder.

 

Je kunt je persoonsgegevens ook invoeren voor het aanvragen van een nieuwsbrief.

Via de nieuwsbrief voor iedereen houden we je graag op de hoogte van de mogelijkheden op het gebied van leren & ontwikkelen. Ook sturen we je graag een nieuwsbrief in de vorm van een reminder wanneer STAP-budget aanvragen bijna weer mogelijk is, zodat je op tijd bent voor je STAP-budget aanvraag bij UWV. Door bijvoorbeeld bij je nieuwsbriefinschrijving ook je voorkeursvakgebieden en postcode aan ons kenbaar te maken, kunnen we je ook op de hoogte stellen van ontwikkelingen en interessant aanbod in jouw voorkeursvakgebieden of jouw postcodegebied. We noemen dat een doelgroep specifieke nieuwsbrief.

 

Nieuwsbrieven ontvang je alleen van ons als je daar toestemming voor hebt gegeven of als je als aanbieder leer- en ontwikkelactiviteiten plaatst op STAP-budget.nl, en voor ieder type nieuwsbrief kan je je op ieder gewenst moment weer afmelden.

 

Ook kun je je persoonsgegevens invoeren in een contactformulier met een vraag aan STAP-budget.nl. De persoonsgegevens die je invult in dit contactformulier, gebruiken we om per mail of telefonisch contact met je op te nemen om je zo snel mogelijk verder te helpen met je vraag.

 

Voor het aanmaken van een account vragen we je ook de hiervoor benodigde persoonsgegevens. Hier kun je je geselecteerde leer- & ontwikkelactiviteiten bewaren en je persoonsgegevens en voorkeuren wijzigen. Hier kunnen we je ook suggesties tonen die je verder kunnen helpen in je werk, ontwikkeling of loopbaan. We bewaren je gegevens in je account zolang deze actief is. Je beslist zelf wanneer je je account opzegt.

 

Wij slaan in geen geval meer persoonsgegevens op dan nodig is om het doel te bereiken waarvoor deze gegevens zijn verzameld. Wij kunnen deze gegevens delen met derden die wij inschakelen om deze te verwerken. Deze zijn dan gebonden aan geheimhouding. Verder delen wij je persoonsgegevens niet met derden, zonder dat wij daarvoor jouw toestemming hebben. Zijn je persoonsgegevens niet gekoppeld aan een nieuwsbrieftoestemming of account, dan verwijderen we je gegevens binnen 12 maanden.

 

Gebruiksdata en voorkeuren leggen we vast en kunnen we koppelen aan je persoonsgegevens, zodat we je gerichte suggesties kunnen aanbieden die je verder kunnen helpen in je werk, ontwikkeling en loopbaan. Ook verzamelen we analytische gegevens, om na te gaan hoe bezoekers op STAP-budget.nl terecht zijn gekomen of om de effectiviteit van plaatsingen te meten. Jouw IP-adres onthouden we voor technische doeleinden, zoals het detecteren van problemen op de site en voor het tegengaan van misbruik, en ook om je op basis van je zoekgedrag passende leer- & ontwikkelactiviteiten te kunnen aanbieden. Wij kunnen statistische informatie delen met onze klanten en leveranciers, maar deze statistieken bevatten nooit persoonsgegevens (en zijn dus anoniem).

 

Cookies en andere technologieën

Wij maken gebruik van tijdelijke cookies, waaronder technische, functionele, analytische en commerciële cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat op de harde schijf van de computer wordt opgeslagen. Deze cookies bevatten geen persoonsgegevens en worden alleen gebruikt voor een beter werking van de website, om het gebruik van de site gemakkelijker te maken, voor een betere ervaring, voor statistieken en voor verkoop- en marketingdoeleinden. Onze cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat je ingelogd blijft op STAP-budget.nl, je opgeslagen leer- en ontwikkelactiviteiten bewaard blijven; verbeteringen aan onze website kunnen worden getest en gemeten en aanbevelingen relevant zijn voor jou, op basis van je eerdere selecties. Voor een deel van de cookies is geen toestemming nodig omdat ze geen effect hebben op je privacy. Voor andere cookies moeten we je toestemming vragen. Daarbij zie je welke cookies we plaatsen.

 

Veel cookies van STAP-budget.nl verdwijnen als je de browser sluit. Sommige cookies blijven enkele dagen tot enkele jaren staan. Je kunt ze zelf op elk moment via je browser verwijderen.

 

Onze website maakt ook gebruik van andere technologieën met een soortelijke functionaliteit als cookies, waaronder web-beacons en tracking-URL’s, ter verkrijging van gebruiksgegevens van gebruikers en om functies van sociale media aan te bieden, zoals delen. Deze technologieën kunnen wij ook gebruiken in onze berichten aan jou zodat kan worden vastgesteld of een bepaald bericht of een link is geopend. Voor de cookies die de social-mediapartijen plaatsen en de data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij ook naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites geven.

 

Beveiliging

Als jij je persoonsgegevens met ons deelt, is het aan ons om te zorgen dat ze veilig bewaard worden. Dat doen we op verschillende manieren:

 

STAP-budget.nl is alleen via een SSL beveiligde verbinding te bereiken. Dat betekent dat ingevulde gegevens dus versleuteld worden verstuurd, en niet door derden kunnen worden gelezen. Wachtwoorden worden ook versleuteld opgeslagen waardoor noch wij zelf, noch buitenstaanders ze kunnen achterhalen.

 

Gegevensopslag locatie
Alle servers van STAP-budget.nl staan fysiek in de EU, een deel van de gegevens wordt opgeslagen in de VS op servers van onze leveranciers van ondersteunende technische en marketingdiensten. We zijn bekend met de uitspraak van het Hof van Justitie van de EU van 16 juli 2020 met implicaties voor de doorgifte van persoonsgegevens naar derde landen. Wij hebben in navolging daarvan met de betreffende leveranciers standaard contractuele clausules (scc’s) ondertekend over de beveiliging van de gegevens. Wij wachten op aanbevelingen van de taskforce van de EPBD. Het EDPB bestaat uit vertegenwoordigers van de nationale gegevensbeschermingsautoriteiten en de Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming (EDPS). De taskfoce zal aanbevelingen opstellen om verwerkingsverantwoordelijken en verwerkers te ondersteunen bij hun verplichting om aanvullende maatregelen vast te stellen en in te voeren om passende bescherming te garanderen bij de doorgifte van gegevens naar derde landen.

 

Vragen?

Mocht je na het lezen van dit beleid nog vragen hebben dan kun je ons mailen op [email protected] We geven je zo snel mogelijk duidelijk antwoord.

 

Dit privacy statement is laatst gewijzigd op 7 juni 2021.