STAP inspiratie Financieel

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Lindenhaeghe
De financiële sector is the place to be!

Overweeg jij wel eens om ‘het eens helemaal anders’ te gaan doen? Dan is de financiële sector – met de vele kansen, mogelijkheden én het lage ziekteverzuim – misschien wel jouw place to be! In dit artikel kijken we samen met jou naar de mogelijkheden en vertelt Germa haar verhaal.

 

Een nieuwe uitdaging

Niet alleen de arbeidsmarkt verandert, maar ook jouw interesses ontwikkelen zich. Misschien biedt hetgeen jij 5 of 10 jaar geleden razend interessant vond, nu niet meer voldoende uitdaging. Het is daarom belangrijk om jezelf zo nu en dan af te vragen of jouw huidige baan jou nog voldoende prikkelt, stimuleert en gelukkig maakt. Als het antwoord ‘nee’ is, kun je je afvragen of je in de juiste branche werkzaam bent en of omscholen misschien jouw volgende stap zou moeten zijn.

  Lindenhaeghe
     

Beroepen komen, beroepen gaan

In een snel veranderende wereld, verandert ook de arbeidsmarkt razendsnel. Met als gevolg dat niet ieder beroep altijd even relevant blijft. Zo staat een ‘melkboer’ en ‘bakker aan huis’ inmiddels op de lijst verdwenen beroepen, terwijl ‘bitcoin handelaren’, ‘cyber security experts’, ‘cdd professional’ en ‘drone operators’ op de beroepenlijst zijn bijgeschreven. Waar beroepen verdwijnen, ontstaan ook weer nieuwe beroepen. En dus kansen.

 

Welke richting spreekt je aan?

Maar hoe zet je nou zo’n nieuwe stip op de horizon? Is het een kwestie van ‘gewoon’ een nieuwe opleiding boeken? “Zeker niet”, geeft Ewald Bary directeur van Opleider Lindenhaeghe aan. “Een opleiding is een middel, geen doel op zich. Eerst ga je kijken welke richting jou aanspreekt. Binnen de financiële branche zijn er verschillende richtingen. De basis van de branche wordt gevormd door de Wft-diploma’s. Wft staat voor Wet financieel toezicht en met een Wft-diploma kun je veel. Met een Wft-diploma op zak kun je direct aan de slag als adviseur. De mogelijkheden om daarna te specialiseren zijn legio! Germa koos bijvoorbeeld voor Wft Zorg. Zij kan hiermee aan de slag als adviseur Zorg (bijvoorbeeld bij een ziektekostenverzekeraar). Je kunt in de financiële branche starten met een Wft-opleiding, maar Lindenhaeghe heeft ook al veel mensen opgeleid tot schuldhulpverlener en cdd-professional. Vooral het laatstgenoemde beroep is echt een beroep van de toekomst. Als cdd-professional ga jij na hoe geldstromen lopen en of een klant wel is wie hij zegt dat hij is. Echt een superinteressant vakgebied.”

 

Hoe werkt het STAP-budget

Weet je welke opleiding jij wilt boeken dan is de rest appeltje-eitje. Op STAP-budget.nl kun je de financiële opleidingen van Lindenhaeghe bekijken. Kies de opleiding die bij je past en meld je aan bij Lindenhaeghe. Via de gele aanmeldbutton kom je direct op de juiste pagina. Daarna ontvang je direct het STAP-aanmeldingsbewijs in jouw mailbox. Zodra het aanvraagtijdvak opent, dien je de subsidieaanvraag en het STAP-aanmeldingsbewijs in via het UWV STAP-portaal. Et voilà, jij maakt kans op een gesubsidieerde opleiding!

 

Succesvolle omscholers

De afgelopen periode heeft Lindenhaeghe al meerdere succesvolle omscholingstrajecten mogen opstarten. Stuk voor stuk fantastische verhalen van professionals die hun grens hebben verlegd en een nieuwe uitdaging vonden. Hieronder lees je één van de verhalen.

Heb jij hier ook interesse in? Wil je kijken of de financiële sector ook voor jou kansen biedt? Zet dan vandaag nog je eerste stap met STAP.

Opleidingen waarmee je een kansrijke eerste stap kunt zetten binnen de financiële branche:

Germa: "Ik neem de horeca gewoon mee."

“Ik werkte in de catering, deels als supervisor, maar deed ook administratief werk voor het cateringbedrijf. Die combinatie vond ik leuk maar door corona viel het stil. Ik werd op de mogelijkheden van Wft Zorg gewezen door een loopbaancoach en ik zie Wft Zorg als een startpunt om verder te groeien in de financiële branche. Ik neem de horeca gewoon mee. Ik vind het fijn om mensen in de watten te leggen en ook financieel-administratief bezig te zijn. Ik zie het als een uitdaging om iemand met een chagrijnige uitstraling aan het lachen te krijgen en denk dat de financiële branche wel wat meer horeca kan gebruiken: die gastvrijheid neem ik mee. Zorg is zorg toch? Of er nou Wft voor staat of niet.”

Germa
   
UItgelichte opleidngen van Lindenhaeghe
Opleiding Wft Hypothecair krediet + examen
In vier weken (één dag training per week) klaar voor het Examen Wft Hypothecair krediet. Interactieve opleiding met veel praktijkvoorbeelden gegeven door professional trainers.
Opleiding Wft Zorg Extra + Examen
In twee weken (één dag training per week) klaar voor het Examen Wft Zorg Extra. Interactieve opleiding met veel praktijkvoorbeelden gegeven door professional trainers.
Opleiding Wft Vermogen + examen
In vier weken (één dag training per week) klaar voor het Examen Wft vermogen. Interactieve opleiding met veel praktijkvoorbeelden gegeven door professional trainers.
Opleiding Budgetcoach | Schuldhulpverlener 2022
Met deze negendaagse klassikale opleiding doe je kennis op van de processen binnen de vakgebieden budgetcoaching en schuldhulpverlening. Bestellen (tot € 1000) met STAP?
Opleiding CDD Professional
De Opleiding CDD Professional bestaat uit theorie, praktijk én een examen Erkend CDD Analist: na afloop beschik jij over alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om werkzaam te zijn als CDD
Meer zien van Lindenhaeghe?
Geïnspireerd?

Dit artikel is verzonden aan abonnees van de gratis STAP-budget.nl nieuwsbrief met voorkeursvakgebied Financieel. Wil je vaker geïnspireerd worden voor dit of andere vakgebieden? Schrijf je hiernaast in voor de nieuwsbrief.