header-desktop
header-mobile
Benut je kansen,
ga voor groei!

Bereid je hier voor op STAP-budget

Welkom op STAP-budget.nl, een informatie- en oriëntatieplatform van Educata. Wij zijn een bedrijf met een maatschappelijke missie en dragen net als de overheid graag bij aan een leven lang leren voor iedereen!


Wat vind je op STAP-budget.nl?

Op STAP-budget.nl vind je opleidingen die mogelijk zijn met de STAP-budget subsidie van 1.000 euro. De opleiders die STAP-opleidingen aanbieden beschikken allemaal over een kwaliteitskeurmerk. Naast deze STAP-opleidingen vind je hier nog andere mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Zo kan je hier ook een coach, open dag, evenement of ontwikkelbaan vinden. Benut je kansen, ga voor groei!

 

Bereid je op STAP-budget.nl voor op STAP-budget

Op STAP-budget.nl kun je ideeën opdoen voor het benutten van STAP-budget, en je voorbereiden op het aanvragen van de STAP-budget subsidie. Zoek & vind hier een STAP-opleiding die bij je past, klik door naar de website van de opleider, en meld je aan voor de opleiding. Met het STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider kun je daarna STAP-budget aanvragen bij UWV.

 

Je hebt recht op STAP-budget voor een opleiding als:

  • je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt (of je wel of niet werkt, een uitkering ontvangt of ondernemer bent, dat is voor je aanvraag niet relevant).
  • je volksverzekerd bent (dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad).
  • je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget is.
  • je voor de opleiding STAP-budget kan krijgen (volgens het STAP-scholingsregister).

Vind op STAP-budget.nl de STAP-opleiding die bij je past, klik door naar de website van de opleider en meld je aan bij de opleider!

 

 

Nog goed om te weten:

  • Het volgende tijdvak begint op maandag 18 september om 10.00 uur. Er zullen dan minder opleidingen mogelijk zijn met STAP-budget. Je kunt dan nog STAP-budget aanvragen voor overheidserkende scholing. Welke opleidingen dit precies zijn, werken we nog nader uit. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.
  • Het kabinet wil vanaf 2024 stoppen met de STAP-regeling en zoekt nu naar nieuwe manieren om leren en ontwikkelen te blijven stimuleren. STAP-budget.nl zal in ieder geval doorgaan als oriëntatieplatform, met ook informatie over te benutten regelingen zoals het STAP-budget. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte!Ga naar de STAP OpleidingenHoe vraag je STAP-budget voor een opleiding aan?
1

Stap 1: Zoek op STAP-budget.nl
Filter, vergelijk, bewaar je favorieten, stel je eventuele vragen en kies op STAP-budget.nl een STAP-opleiding die bij je past.

2

Stap 2. Reserveer je plek
Klik (via de gele aanmeldbutton bij de opleiding op STAP-budget.nl) door naar het aanmeldformulier van de opleider en meld je aan. Daarna ontvang je van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs dat je nodig hebt voor je STAP-aanvraag bij UWV.

3

Stap 3. Vraag STAP-budget aan
Ga 18 september naar stapuwv.nl en klik vóór 10.00 uur op 'Aanvragen STAP-budget'. Wees op tijd, want op=op. Upload hierbij het STAP-aanmeldingsbewijs dat je van de opleider hebt ontvangen. Na je aanvraag ontvang je van UWV bericht of je STAP-budget is toegekend.

Het aanvraagtijdvak is geopend.

Jump
Uitgelicht
Nieuw: Nevi
Wil je je ontwikkelen in het inkoopvak? Bekijk dan het interessante STAP-aanbod van Nevi!
Alfabeta
Wil je je taal opfrissen en beter worden in spelling, grammatica en schrijven? Alfabeta biedt laagdrempelige, leerzame en leuke taaltrainingen aan.
Nieuw: Designersupport
Designersupport biedt korte opleidingen Adobe Illustrator, Photoshop, Indesign en Clo3D voor mode en grafisch ontwerpers, met STAP-budget!
Nieuw: train2work
Wil je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling? Met STAP-trainingen van train2work groei jij snel verder.
Fill 1 Copy 9
Fill 1 Copy 8
Veelgestelde vragen...
Wat is het STAP-budget?
Fill 1 Copy 5
Waarom gaf de Rijksoverheid STAP-budget subsidie?
Fill 1 Copy 5
Over STAP-budget.nl

Wij dragen, net als de overheid, graag bij aan een leven lang leren voor iedereen!

 

Zoek & vind op STAP-budget.nl je STAP Opleiding en start hier je voorbereiding op de STAP-budget subsidie.

 

Zoek & vind hier ook een coach, open dag of evenement en verken de ontwikkelbanen.

 

Benut je kansen, ga voor groei!