header-desktop
header-mobile
Benut je kansen,
ga voor groei!

Bereid je hier voor op STAP-budget

Welkom op STAP-budget.nl! Op STAP-budget.nl vind je steeds meer opleidingen die mogelijk zijn met de STAP-budget subsidie van 1.000 euro. Naast deze STAP-opleidingen vind je hier nog veel meer mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Zo kan je hier ook een coach vinden of een open dag, evenement of ontwikkelbaan. Benut je kansen, ga voor groei!

 

Bereid je op STAP-budget.nl voor op STAP-budget

Op STAP-budget.nl kun je ideeën opdoen voor het benutten van STAP-budget, en je voorbereiden op het aanvragen van de STAP-budget subsidie. Door gebruik van de vele handige zoekfilters en de complete informatie over de opleidingen kun je hier gemakkelijk een STAP-opleiding vinden die bij je past, doorklikken naar de website van de opleider, en je vervolgens aanmelden voor de opleiding. Met het STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider, kun je daarna STAP-budget aanvragen bij UWV.

 

Je hebt recht op STAP-budget voor een opleiding als:

  • je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt (of je wel of niet werkt, een uitkering ontvangt of ondernemer bent, dat is voor je aanvraag niet relevant).
  • je volksverzekerd bent (dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad).
  • je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget is.
  • je voor de opleiding STAP-budget kan krijgen (volgens het STAP-scholingsregister).

Vind op STAP-budget.nl de STAP-opleiding die bij je past, klik door naar de website van de opleider en meld je aan bij de opleider!

 

 

Nog goed om te weten:

  • In 2022 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 182 miljoen euro beschikbaar.
  • Iedere 2 maanden start een nieuw aanvraagtijdvak. Wees er op tijd bij, want op=op. Wil je dat we je op de hoogte houden? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.
  • Vraag je op 2 januari 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 30 januari 2023 en uiterlijk op 29 mei 2023.
  • Tot 30 jaar kun je geen STAP-budget aanvragen voor een door het ministerie van OCW erkende voltijdsopleiding (zoals een voltijd bacheloropleiding of een voltijd bol-opleiding in het mbo). Dit om samengaan met studiefinanciering te voorkomen.
  • Is een opleiding duurder dan 1.000 euro? Dan betaal je de rest zelf. Je zou nog kunnen vragen of je werkgever (of een andere partij) het meerdere (of een deel daarvan) wil bijdragen.Ga naar de STAP OpleidingenHoe vraag je STAP-budget voor een opleiding aan?
1

Stap 1: Zoek op STAP-budget.nl
Filter, vergelijk, bewaar je favorieten, stel je eventuele vragen en kies op STAP-budget.nl een STAP-opleiding die bij je past.

2

Stap 2. Reserveer je plek
Klik (via de gele aanmeldbutton bij de opleiding op STAP-budget.nl) door naar het aanmeldformulier van de opleider en meld je aan. Daarna ontvang je van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs dat je nodig hebt voor je STAP-aanvraag bij UWV.

3

Stap 3. Vraag STAP-budget aan
Start op 2 januari vlak voor 10.00 uur je STAP-aanvraag op het STAP-portaal van UWV, want OP=OP! Upload hierbij het STAP-aanmeldingsbewijs dat je van de opleider hebt ontvangen. Na je aanvraag ontvang je van UWV bericht of je STAP-budget is toegekend.

Het volgende aanvraagtijdvak bij UWV start op maandag 2 januari 10.00 uur over...

 
dagen,
 
uur &
 
minuten!
Jump
Uitgelicht
Nieuw: Frankwatching
Frankwatching biedt interessante marketingopleidingen die mogelijk zijn met STAP, bijvoorbeeld op het gebied van advertising, content en social.
Nieuw: BTR Trainingen
BTR Trainingen biedt trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling en het verbeteren van je communicatie met STAP-budget!
Nieuw: Startel
Startel verzorgt IT-opleidingen die mogelijk zijn met STAP in Noord-Nederland.
Nieuw: Recruiter University
Recruiter University met mooi aanbod aan STAP-opleidingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment!
Nieuw: Braint E-learning
Wil je voor je werk je schriftelijke communicatie in het Nederlands of Engels verbeteren? Kijk dan eens naar het STAP-aanbod van Braint E-learning!
Fill 1 Copy 9
Fill 1 Copy 8
Veelgestelde vragen...
Wat is het STAP-budget?
Fill 1 Copy 5
Waarom STAP-budget.nl?
Fill 1 Copy 5
Waarom geeft de Rijksoverheid STAP-budget subsidie?
Fill 1 Copy 5
Over STAP-budget.nl

Wij dragen, net als de overheid, graag bij aan een leven lang leren voor iedereen!

 

Zoek & vind op STAP-budget.nl je STAP Opleiding en start hier je voorbereiding op de STAP-budget subsidie.

 

Zoek & vind hier ook een EVC-traject, coach, open dag of evenement en verken de ontwikkelbanen.

 

Benut je kansen, ga voor groei!