Jump
Ontdek wat deze STAP Opleiding jou kan bieden!

Training Beginnend Leidinggevende

Ben jij net begonnen als leidinggevende of ga je binnenkort een stap maken? Bereid je voor of ontwikkel jezelf als leidinggevende met een training op maat
Deelnemerskosten
€ 1.000,00
incl. btw
Start- en einddatum individueel op locatie of online
Ieder moment te starten
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Training
Opleidingsmethode
Individueel op locatie of online
Type certificaat/diploma
Deelnamecertificaat
Naam
Certificaat van Deelname
Opleidingsduur
1 dag
Aantal lesdagen
1
Min. deelnemers
1
Max. deelnemers
10
Studiebelastingsuren
6
Taal in opleiding
Nederlands
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
Geen opleiding vereist
Ben jij net begonnen als leidinggevende of ga je binnenkort een stap maken? Bereid je voor of ontwikkel jezelf als leidinggevende met een training op maat
Training Beginnend Leidinggevende volgen?
Training Beginnend Leidinggevende volgen?

Training Beginnend Leidinggevende
Altijd deel uitgemaakt van een team, maar word je de kans geboden om een stap te maken naar beginnend leidinggevende? Wij leren je op te starten als beginnend leidinggevende. Als starter binnen een leidinggevende functie kan het lastig zijn om een bepaalde rol aan te nemen en draagvlak te creëren. Met onze training beginnend leidinggevende krijg je kennis van de praktijksituaties die zich voordoen en reiken we je bruikbare

...

Training Beginnend Leidinggevende
Altijd deel uitgemaakt van een team, maar word je de kans geboden om een stap te maken naar beginnend leidinggevende? Wij leren je op te starten als beginnend leidinggevende. Als starter binnen een leidinggevende functie kan het lastig zijn om een bepaalde rol aan te nemen en draagvlak te creëren. Met onze training beginnend leidinggevende krijg je kennis van de praktijksituaties die zich voordoen en reiken we je bruikbare handvatten aan.

 

Inleiding Training Beginnend Leidinggevende
Onze training leidinggeven voor beginners is gericht op starters binnen het vak van leidinggeven, maar is ook zeer leerzaam voor leidinggevenden die nog niet eerder een training hebben gevolgd op het gebied van leidinggeven of leiderschap. Deze training is zowel individueel als in groepsverband te volgen. Omdat wij een organisatie zijn die maatwerk bieden, zullen de groepen wel zo verdeeld worden dat ieder op zijn of haar eigen niveau in kan stappen. Hierdoor biedt de training voor iedereen een meerwaarde.


Uit welke onderwerpen bestaat de training beginnend leidinggevende?
De training beginnend leidinggevende kan uit verschillende onderwerpen bestaan, altijd toegespitst op jouw situatie of de organisatiebehoefte. Vanuit die behoefte stellen wij een training op maat samen. Iedere beginnend leidinggevende heeft zijn eigen vraagstuk. Wij geloven dan ook niet in het principe open inschrijving en werken uitsluitend met maatwerktrainingen. Hierdoor is het voor iedere deelnemer interessant op zijn of haar eigen niveau en leerbehoefte. Beginnen met leidinggeven hoeft niet spannend te zijn. Denk niet dat een training beginnend leidinggevende voor jou niet geschikt is, want we kunnen deze zo samenstellen dat ook jij met meer zelfvertrouwen terug de werkvloer op gaat. Onderwerpen die mogelijk aan bod komen tijdens de training beginnend leidinggevende zijn:

  • Motiveren en aansturen van medewerkers
  • Communicatie op de werkvloer
  • Delegeren van taken en werkzaamheden
  • Communicatie als leidinggevende
  • Persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende
  • Controle leren loslaten
  • Creëren van draagvlak
    Bovenstaande onderwerpen worden altijd in overleg met ons, onze trainer en de deelnemende organisatie afgestemd. Dat is de basis van een maatwerktraining, die voor alle deelnemers van toegevoegde waarde moet zijn. Wil je hier meer over weten? We staan je graag te woord!

Wat kan ik na het volgen van een training beginnend leidinggevende?
De training beginnend leidinggevende geeft jou inzicht in de basisprincipes die komen kijken wanneer jij moet beginnen met leidinggeven. Jij bent straks in het bezit van handvatten die je helpen om meer draagvlak te creëren op de werkvloer. Je weet beter hoe te communiceren met verschillende collega’s en afdelingen. Het delegeren van taken en het loslaten van controle gaat jou gemakkelijker af. Door het nabootsen van verschillende realistische situaties kun je beter handelen en omgaan met bepaalde situaties. Onze trainers leren je deze onderwerpen op een praktische wijze toe te passen op de werkvloer.


Dit is hoe wij te werk gaan tijdens de training beginnend leidinggevende
Bij BTR Trainingen staan de deelnemers centraal. Jullie leerdoelen en -behoeftes zijn de basis van iedere training die wij verzorgen. Zo ook bij de training beginnend leidinggevende. We starten met een persoonlijke intake  om meer informatie te verzamelen over de precieze leervraag. Op basis daarvan kiezen we één van onze ervaren trainers die expert is op het gebied van leidinggeven en leiderschap. Vervolgens vindt er een kennismaking plaats tussen de trainer en de deelnemer om de inhoud van de training beginnend leidinggevende te kunnen bepalen. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat er een klik is tussen de trainer en de deelnemers. Alleen dan kun je het maximale in jezelf naar boven halen. Op basis van het kennismakingsgesprek schrijven wij een adviesvoorstel en gaan we data kiezen waarop de training leidinggeven voor beginners plaats kan vinden. In hetzelfde adviesvoorstel maak je ook kennis met onze praktisch ingestelde trainers.

Lees meer
Hoe vraag ik STAP-budget aan?
1
Stap 1: Reserveer je plek
Klik rechtsboven op de gele knop 'Ik wil me aanmelden' en ga naar website van de aanbieder en meld je vandaag nog aan voor de opleiding om je plek te reserveren.
2
Stap 2: Ontvang je STAP-aanmeldingsbewijs
Na je aanmelding bij de opleider ontvang je van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs dat je nodig hebt voor je STAP-aanvraag bij UWV.
3
Stap 3: Vraag STAP-budget aan!
Start op 2 januari vlak voor 10.00 uur je STAP-aanvraag bij UWV, want op=op! Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat we je een reminder kunnen sturen.
Aanbieder
Wij worden enthousiast van het leveren van maatwerk en kwaliteit. Iedere training wordt geschreven op basis van de leerbehoeftes van deelnemers en organisaties.
BTR Trainingen
BTR Trainingen
NRTO
NRTO
CRKBO
CRKBO
SKJ
SKJ
Tel mee met Taal
Tel mee met Taal
Ik heb een vraag aan deze aanbieder
Lees hier ons Privacy statement