Jump
Ontdek wat deze STAP Opleiding jou kan bieden!

Assertiviteit als basisvaardigheid

Vergroot je overtuigingskracht en leer zelfverzekerd voor je belangen op te komen in deze training Assertiviteit als basisvaardigheid.
Deelnemerskosten
€ 1.197,90
incl. btw
Start- en einddata in een groep op locatie
Start:
13-06-2022
Eind:
04-07-2022
Locatie:
Rijswijk
Inschrijving:
Er is nog plek
Start:
18-08-2022
Eind:
08-09-2022
Locatie:
Rijswijk
Inschrijving:
Er is nog plek
Start:
12-09-2022
Eind:
03-10-2022
Locatie:
Rijswijk
Inschrijving:
Er is nog plek
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Training
Opleidingsmethode
In een groep op locatie
Type certificaat
Certificaat
Opleidingsduur
3 dagen
Min. deelnemers
2
Max. deelnemers
8
Studiebelastingsuren
20 per opleiding
Aantal lesdagen
3
Tijdstip
Ochtend, Middag
Taal in opleiding
Nederlands
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
MBO
Vergroot je overtuigingskracht en leer zelfverzekerd voor je belangen op te komen in deze training Assertiviteit als basisvaardigheid.
Assertiviteit train2work
Assertiviteit train2work

In deze persoonlijke effectiviteitstraining Assertiviteit leer je je mening te uiten. Én met meer zelfvertrouwen en overtuigingskracht daaraan vast te houden. Vind je het lastig om je mening te geven op een manier die voor een ander acceptabel is? Kun je zelfstandig en met overtuigingskracht lastige situaties de baas? Vind je het geven of het ontvangen van kritiek moeilijk? Kun je omgaan met je emoties en die van anderen? In deze assertiviteitstraining krijg je handvatten aangereikt om

...

In deze persoonlijke effectiviteitstraining Assertiviteit leer je je mening te uiten. Én met meer zelfvertrouwen en overtuigingskracht daaraan vast te houden. Vind je het lastig om je mening te geven op een manier die voor een ander acceptabel is? Kun je zelfstandig en met overtuigingskracht lastige situaties de baas? Vind je het geven of het ontvangen van kritiek moeilijk? Kun je omgaan met je emoties en die van anderen? In deze assertiviteitstraining krijg je handvatten aangereikt om je wensen zo te uiten dat je jezelf en anderen niet tekort doet. Je kunt op een positieve, effectieve manier kritiek geven en ontvangen.

 

Curriculum

 

Wat is het lesprogramma?

 

Je huidige praktijksituatie

Assertiviteit als basisvaardigheid

 • Ik of je
 • Reageren

Feedback

 • Geven en ontvangen
 • Communicatieve aspecten: luisteren, vragen stellen, samenvatten

Persoonlijk

 • Grenzen stellen en aangeven
 • Persoonlijke waarden en normen
 • 'Nee' zeggen

Self management in verschillende situaties

Samen oefenen

 

Lesvormen

 

Wat is de aanpak?

 

Actief en praktijkgericht

Aan de hand van praktijkopdrachten en voorbeelden van herkenbare alledaagse situaties onderzoek je je huidige gedrag. Je krijgt inzicht hoe het ook anders, beter kan. Onze enthousiaste trainer verduidelijkt de nieuwe onderwerpen met uitleg, aansprekende praktijkvoorbeelden, oefeningen en rollenspelen, waarop je feedback geeft en krijgt. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Dit betekent dat je veel individuele aandacht krijgt. Wissel ervaringen uit met de andere deelnemers, overlaad de trainer met vragen en neem situaties uit je werkpraktijk mee!

  

Persoonlijke leerwensen

Wij houden graag rekening met je individuele situatie en je leerwensen. Voor de training kun je daarover een vragenlijst invullen.

  

Dagindeling en tijden

De training duurt 2 aparte dagen en een extra dagdeel. Zo kun je het geleerde toepassen en ervaren in de praktijk. De lesdagen beginnen om 9.30 uur en eindigen om 16.30 uur. De terugkomochtend eindigt om 12.30 uur.

 

Doelstellingen

 

Na afloop van deze training:

 • heb je inzicht in je eigen houding en denkbeelden;
 • weet je hoe je in communicatief en sociaal opzicht (persoonlijk en zakelijk) effectief en prettig met je collega's omgaat;
 • ken je je talenten en capaciteiten;
 • ken je je sterke en zwakke punten;
 • kun je effectief inspelen op reacties van anderen.

 

Gerelateerde programma's

 

Over je inschrijving, de startdatum en meer praktische zaken

 

Je kunt je direct inschrijven op deze training. Je ontvangt een bevestiging per e-mail. 10 dagen voor de training ontvang je onze uitnodiging met meer informatie over je deelname. Je bent van harte welkom op onze locatie Lange Kleiweg 14 in Rijswijk, vlakbij de A4 en 2 minuten lopen vanaf station Rijswijk. Staat je voorkeursdatum hier niet bij? Bel of mail ons om je voorkeursdatum te bespreken.

 

Deelnemers profiel

 

Past Assertiviteit als basisvaardigheid bij jou? Je wilt in communicatief, collegiaal en sociaal verband zelfverzekerder en overtuigender handelen.

 

Lees meer
Vind op STAP-budget.nl de opleiding die je verder brengt

STAP-budget.nl: hét platform voor al je ontwikkelvragen!

Aanbieder
Trainingen die werken
train2work
train2work
NRTO
oom
Ik heb een vraag aan deze aanbieder
Lees hier ons Privacy statement