STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden.nl


Vind je opleiding met kwaliteitskeurmerk en blijf op de hoogte van nieuwe subsidies op Opleidingvinden.nl.

Rouwbegeleiding + Stervensbegeleiding

Leer hoe je mensen in hun laatste levensfase én hun naasten kunt helpen, begeleiden en ondersteunen met de opleiding Rouwbegeleiding + Stervensbegeleiding ✔️ Unieke combinatie-opleiding!
Deelnemerskosten

€ 998,95

vrij van BTW

Fill 1 Copy 5

Lesgeld

€ 969,00

Inschrijfgeld

€ 29,95

Totaal excl. BTW

€ 998,95

BTW

€ 0,00

Totaal incl. BTW

€ 998,95

Startdata in een groep op locatie en online
Ieder moment te starten
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Training
Opleidingsmethode
Thuisstudie
Type certificaat/diploma
Diploma
Naam
Rouwbegeleiding + Stervensbegeleiding
Opleidingsduur
15 maanden
Min. deelnemers
1
Max. deelnemers
10000
Studiebelastingsuren
4 per week
Taal in opleiding
Nederlands
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
Geen
Leer hoe je mensen in hun laatste levensfase én hun naasten kunt helpen, begeleiden en ondersteunen met de opleiding Rouwbegeleiding + Stervensbegeleiding ✔️ Unieke combinatie-opleiding!
Rouw- & Stervensbegeleiding opleiding via NHA
Rouw- & Stervensbegeleiding opleiding via NHA

Voor wie?

Haal jij voldoening uit het kunnen helpen en begeleiden van mensen? Werk jij met mensen in de laatste levensfase, en/of met hun naasten? Of heb je de ambitie om dit dankbare werk te gaan doen? In dat geval is deze combinatieopleiding uitermate geschikt voor je. De combinatie opleiding bestaat uit stervensbegeleiding, waarin je mensen bijstaat die in de laatste levensfase zitten. Het andere onderdeel is rouwbegeleiding, zodat je naasten kunt ondersteunen om h

...

Voor wie?

Haal jij voldoening uit het kunnen helpen en begeleiden van mensen? Werk jij met mensen in de laatste levensfase, en/of met hun naasten? Of heb je de ambitie om dit dankbare werk te gaan doen? In dat geval is deze combinatieopleiding uitermate geschikt voor je. De combinatie opleiding bestaat uit stervensbegeleiding, waarin je mensen bijstaat die in de laatste levensfase zitten. Het andere onderdeel is rouwbegeleiding, zodat je naasten kunt ondersteunen om het verlies een plekje te geven.

Wat kun je verwachten?

Rouwbegeleiding

Tijdens de opleiding leer je wat mensen van jou als rouwbegeleider verwachten. Je leert over de plek die het rouwen heeft in de Nederlandse samenleving en ontdekt de termen die gangbaar zijn. Je ontwikkelt je competenties en vaardigheden die nodig zijn om effectief te kunnen functioneren als rouwbegeleider. Naast dat iedere persoon anders omgaat met rouw, is er ook een wezenlijk verschil tussen het begeleiden van mensen in rouw in verschillende leeftijdscategorieën of mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast is het rouwproces ook per traditie verschillend. Met al deze facetten ga je aan de slag.

De lesstof voorzien van veel voorbeelden en praktijkverhalen, waardoor je leert hoe je jouw cliënt en zijn naasten optimaal kunt ondersteunen in het omgaan met verlies. Naast dat het vak als rouwbegeleider prachtig en dankbaar is, is het ook zeer intensief. Je leert daarom ook hoe je jouw eigen leven in balans houdt. Je krijgt vele handvaten aangereikt waardoor je jezelf verder kunt ontwikkelen. 

 

Stervensbegeleiding

In de opleiding leer je ook hoe je kunt zorgen voor een stukje rust en structuur in de laatste levensfase van een cliënt. Je helpt daarnaast met het vormgeven van praktische zaken. Jij achterhaalt bijvoorbeeld de (laatste) wensen van een cliënt en helpt eventueel om deze in te willigen. Tevens geef je steun en suggesties hoe de cliënt en naasten kunnen omgaan met de naderende dood.

Daarnaast help je om ruimte te bieden aan emoties, en hoe ze hiermee om moeten gaan. Je gaat het gesprek aan en bent een steun in deze emotionele en moeilijke tijd. Elke cliënt en situatie is uniek, maar jij weet door deze cursus Stervensbegeleiding de best passende ondersteuning te bieden.

Lees meer
Het STAP-budget is op. STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden.nl.

Vind je opleiding met kwaliteitskeurmerk en blijf op de hoogte van nieuwe subsidies op Opleidingvinden.nl.

Aanbieder
Haal meer uit jezelf. Studeer in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt. Met NHA behaal je een erkend diploma! Kies je cursus of opleiding uit ruim 500 thuisstudies en start direct.
NHA
NHA
CRKBO
NRTO
ISO 9001