STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden.nl


Vind je opleiding met kwaliteitskeurmerk en blijf op de hoogte van nieuwe subsidies op Opleidingvinden.nl.

Leefstijlcoach Basis

Praktische opleiding tot Leefstijlcoach, veel aandacht voor coachingstechnieken en een hoog slagingspercentage.
Deelnemerskosten

€ 2.800,00

vrij van BTW

Fill 1 Copy 5

Lesgeld

€ 1.800,00

Totaal excl. BTW

€ 1.800,00

BTW

€ 1.000,00

Totaal incl. BTW

€ 2.800,00

Startdata in een groep op locatie en online
Ieder moment te starten
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Vakopleiding op MBO/HBO-niveau
Opleidingsmethode
In een groep op locatie en online
Opleidingsvorm
Deeltijd
Type certificaat/diploma
Deelnamecertificaat
Naam
Certificaat Leefstijlcoach Basis
Opleidingsduur
12 maanden
Aantal lesdagen
15
Min. deelnemers
8
Max. deelnemers
20
Studiebelastingsuren
174
Taal in opleiding
Nederlands
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
Er is geen bepaalde vooropleiding nodig.
Praktische opleiding tot Leefstijlcoach, veel aandacht voor coachingstechnieken en een hoog slagingspercentage.
image

Leefstijlcoach en vitaliteitscoach zijn relatief nieuwe beroepen. Vaak worden ze in één zin benoemd. Dit is niet altijd terecht. Er is overlapping, maar ook een groot verschil. Waar je bij leefstijl coacht op gezondheidsgedrag zoals voeding en bewegen, coach je bij vitaliteit op minder zichtbare aspecten zoals een goed- en zinvol leven leiden. 

 

Tijdens en na je opleiding kun je gebruikmaken van de leefstijlcoach academy binnen de Start2Move commu

...

Leefstijlcoach en vitaliteitscoach zijn relatief nieuwe beroepen. Vaak worden ze in één zin benoemd. Dit is niet altijd terecht. Er is overlapping, maar ook een groot verschil. Waar je bij leefstijl coacht op gezondheidsgedrag zoals voeding en bewegen, coach je bij vitaliteit op minder zichtbare aspecten zoals een goed- en zinvol leven leiden. 

 

Tijdens en na je opleiding kun je gebruikmaken van de leefstijlcoach academy binnen de Start2Move community. Hierin staat aanvullende content en kun je contact houden met docenten, medecursisten, professionals en je mentor.

 

Het Start2Move traject Leefstijlcoach Basis bestaat uit 5 modules die ervoor zorgen dat jij wordt opgeleid tot Leefstijlcaoch:

  1. Bewegen en Trainen
  2. Voedingsdeskundige
  3. Stress- en Slaapmanagement
  4. Coachen en Gedragsverandering
  5. Leefstijlcoach in de praktijk

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding of voorkennis vereist.

Opleidingsniveau: MBO 4.

 

Wat kun je verwachten?

Tijdens de modules van de opleiding Leefstijlcoach leer je  alles over:

  • gezondheid & bewegen
  • beweegplannen maken
  • voeding, stofwisseling & spijsvertering
  • coachen op gedragsverandering
  • managen van stress, bioritme, slaap(problemen)
  • basis psychologie, wilskracht trainen
  • het omgaan met klanten
  • didactisch handelen


De modules van de Leefstijlcoach opleidingen  bestaan uit de volgende onderdelen: 

Bewegen en Trainen
Waarom is bewegen zo belangrijk voor onze mentale en fysieke gezondheid? Welke effecten heeft bewegen op het lichaam en ons brein? Hoe kunnen we mensen helpen om meer te gaan én blijven bewegen? Tijdens de module Bewegen en Trainen leer je wat de gezondheidseffecten zijn van voldoende beweging. Ook kun je na deze module op verantwoorde wijze zelfstandig een beweeg- en trainingsschema’s opstellen en verzorgen.


Voedingsdeskundige
Bijna iedereen weet wel dat voldoende groente eten goed is voor onze gezondheid. Toch voldoet maar een klein deel van de mensen in Nederland aan de nationale aanbeveling. Weet jij hoeveel voldoende groente eigenlijk is? Welke voedingsstoffen groenten bevatten en waarom deze gunstig zijn voor onze gezondheid? En waardoor mensen toch te weinig groente eten? In deze opleiding leer je over gezonde voeding, over voedingsstoffen en voedingspatronen, en over hoe je cliënten kunt motiveren, adviseren en coachen naar een blijvend gezonder eetpatroon. 


Stress- en Slaapmanagement
Eén op de zeven werknemers in Nederland heeft last van burn-outklachten. Daarnaast geeft maar liefst 50% van de Nederlanders aan dat ze moe zijn tijdens het opstaan. De impact hiervan op onze gezondheid en prestaties wordt enorm onderschat Zo leidt chronische stress tot een kortere levensverwachting, verhoogde vatbaarheid voor ziektes en een verlaagd energieverbruik.

Voldoende rust en slaap zijn essentiële voorwaarden voor een fit en gezond leven én voor het boeken van vooruitgang in de sportschool.

In de module Stress- en Slaapmanagement leer je over de effecten van (veel) stress en (weinig) slaap. Je krijgt kennis en praktische tools mee om zowel jezelf als je cliënten beter met stress om te laten gaan en meer (nacht)rust te laten ervaren.


Coachen en Gedragsverandering
Tijdens de module Coachen en Gedragsverandering kijken we naar menselijk gedrag, gedragsverandering en het coachen van mensen.

 

Kijken we naar menselijk gedrag, gedragsverandering en het coachen van mensen. Dit valt binnen het domein van de psychologie. De module omvat een korte introductie op dit vakgebied. Vervolgens wordt de essentie van het vak coachen besproken en wordt ingezoomd op gedragsverandering, motivatie en wilskracht Ook ga je aan de slag met gespreksvoering en gesprekstechnieken en leer je hoe je mensen kunt helpen om duurzaam hun gedrag te veranderen en zo doelen te behalen.

 

Leefstijlcoach in de praktijk
Deze opleiding is speciaal voor professionals die (willen) werken op het gebied van leefstijlcoaching. Cursisten die al kennis hebben opgedaan over coaching en op het gebied van voeding, beweging en stress- en slaap en nu meer willen weten over hoe deze leefstijlpijlers samenhangen en hoe daarmee om te gaan in de praktijk. 

Stel je hebt een cliënt die het doel heeft om af te vallen met een gezonder eetpatroon en die door sporten meer spiermassa wil opbouwen. Dit gaat moeizaam. Je merkt op dat de cliënt de lat hoog legt en veel stress ervaart. Wat is de invloed van deze stress op de doelen met betrekking tot voeding en sport? Hoe ga je hiermee om in de praktijk?

In deze module leer je hoe leefstijlpijlers samenhangen en elkaar beïnvloeden. Je leert hoe je als leefstijlcoach een intake afneemt en een begeleidingsplan ontwikkelt. En hoe je hulpmiddelen kunt toepassen om met begeleidingsproblematiek om te gaan. 

 

Tijdens deze module doe je praktijkervaring op door proefcliënten met diverse hulpvragen met betrekking tot de leefstijl te begeleiden. Tijdens je begeleidingstrajecten kun je deelnemen aan online klassikale lesdagen. In deze lessen oefen je met diverse casussen en bespreek je met andere cursisten onder begeleiding van een docent de uitdagingen die jullie tegenkomen bij de begeleiding. 

 

Benodigde boeken en materialen

Alle studiematerialen zijn bij het lesgeld inbegrepen. Naast de benodigde boeken, ontvang je ook aanvullend les-, oefen- en studiemateriaal in je online leeromgeving e-Start. Tevens heb je toegang tot de oefentool (proefexamens) en vele gratis webinars. 

 

Aanvullende informatie

Na goedkeuring van het STAP-budget krijg je direct toegang tot het lesmateriaal en kun je starten met jouw opleiding. Eventuele lesdagen kun je inplannen via jouw persoonlijke leeromgeving e-Start. 

Lees meer
Het STAP-budget is op. STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden.nl.

Vind je opleiding met kwaliteitskeurmerk en blijf op de hoogte van nieuwe subsidies op Opleidingvinden.nl.

Aanbieder
Start2Move is het grootste internationaal erkend opleidingscentrum van Nederland en gespecialiseerd op het gebied van Fitness, Sport en Leefstijl & Vitaliteit.
Start2Move
Start2Move
NRTO
NRTO
NL Actief
NL Actief
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Europe Active (EREPS)
Europe Active (EREPS)
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
Stichting Tegenkracht
Stichting Tegenkracht