Jump
Ontdek wat deze STAP Opleiding jou kan bieden!

Pakket Leefstijlcoach Basis

Praktische opleiding tot Leefstijlcoach, veel aandacht voor coachingstechnieken en een hoog slagingspercentage.
Deelnemerskosten
€ 1.630,00
btw-vrij
Start- en einddatum in een groep op locatie en online
Ieder moment te starten
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Vakopleiding op MBO/HBO-niveau
Opleidingsmethode
In een groep op locatie en online
Opleidingsvorm
Deeltijd
Type certificaat
Deelnamecertificaat
Naam certificaat
Certificaat Leefstijlcoach Basis
Opleidingsduur
12 maanden
Min. deelnemers
8
Max. deelnemers
20
Aantal lesdagen
13
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
Er is geen bepaalde vooropleiding nodig.
Praktische opleiding tot Leefstijlcoach, veel aandacht voor coachingstechnieken en een hoog slagingspercentage.
image

Een leefstijlcoach helpt mensen inzicht krijgen in hun gezondheid en vitaliteit. Vaak weten mensen in grote lijnen wel wat gezond is, maar worden stress, verminderde energie, hoofd- & buikpijn e.d. vaak toegeschreven aan typische symptomen van deze tijd. Uiteindelijk vormen deze symptomen meer fysieke en mentale klachten met alle gevolgen van dien.
 
Leefstijlcoach Basis bestaat voor circa 50% uit theorie en 50% uit praktijk. Het geleerde pas je direct toe in de praktijk, z

...

Een leefstijlcoach helpt mensen inzicht krijgen in hun gezondheid en vitaliteit. Vaak weten mensen in grote lijnen wel wat gezond is, maar worden stress, verminderde energie, hoofd- & buikpijn e.d. vaak toegeschreven aan typische symptomen van deze tijd. Uiteindelijk vormen deze symptomen meer fysieke en mentale klachten met alle gevolgen van dien.
 
Leefstijlcoach Basis bestaat voor circa 50% uit theorie en 50% uit praktijk. Het geleerde pas je direct toe in de praktijk, zodat je dit sneller beheerst. En dat zie je terug in het hoge slagingspercentage van Start2Move. Jouw docent is een praktijkgerichte professional die veelal ervaring heeft als docent en/of als ondernemer in de branche. Bovendien kun je 5 dagen per week met jouw vragen terecht bij je carrièrecoach.

 

Het Start2Move traject Leefstijlcoach Basis bestaat uit 4 modules die ervoor zorgen dat jij wordt opgeleid tot Leefstijlcoach Basis:

  1. Bewegen en Trainen
  2. Voedingsdeskundige
  3. Stress- en Slaapmanagement
  4. Coachen en Gedragsverandering

 

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding of voorkennis vereist.

Opleidingsniveau: MBO 4.

 

Wat kun je verwachten?

Nadat een leefstijlcoach inzicht heeft gekregen in de probleemstelling, begint het pas echt. Een oplossing voor het probleem ligt namelijk vaak bij gedragsverandering van de klant. En gedragsverandering is vaak een behoorlijke uitdaging. Denk aan het stoppen met roken, het meer bewegen, en gezonder eten.

 

Een leefstijlcoach is per definitie geen sport- of fitnessprofessional, maar het heeft zeker wel overlappingen. Als leefstijlcoach hoef je geen uitgebreide kennis te hebben over sport- en trainingsschema’s, maar kennis over fysiologie en bewegen is wel noodzakelijk. Tegelijkertijd heb je ook kennis nodig over voeding, coaching (gedragsverandering), stress, slaap en vitaliteit.

 

Module 1 Bewegen en Trainen
Waarom is bewegen zo belangrijk voor een goede gezondheid? En wat verstaan we onder een goede gezondheid? Wat is daarnaast het verschil tussen bewegen en trainen? Tijdens de cursus Bewegen en Trainen leer je wat de gezondheidsvoordelen zijn van voldoende beweging. Ook kun je na deze cursus op een verantwoorde wijze, zelfstandige beweeg- en trainingsschema’s opstellen en verzorgen.

 

Module 2 Voedingsdeskundige
In de cursus Voedingsdeskundige word je diepgaand onderwezen op het gebied van voeding. Tijdens deze cursus krijg je tevens veel training op het gebied van coaching.
 
Voeding kan ofwel het meest krachtige medicijn zijn dat je gebruikt of je langzaam vergiftigen. Voedingsmiddelen zijn overal voor handen, maar hoe kies je nu de juiste als de supermarkt vol staat met al die verleidingen? En zelfs al denk je een verantwoorde keuze te hebben gemaakt, dan blijkt het product toch vaak veel minder gezond. Na het volgen van de cursus voedingsdeskundige ben je een echte voedingsspecialist en heb je de kennis om mensen te adviseren, motiveren en je kunt hen coachen naar een gezondere levensstijl.

De cursus voedingsdeskundige is een onderdeel van de opleiding BGN Gewichtsconsulent.

 

Module 3 Stress- en Slaapmanagement
Eén op de zeven werknemers in Nederland heeft last van burn-out klachten. Daarnaast geeft maar liefst 50% van de Nederlanders aan dat ze moe zijn tijdens het opstaan. De impact hiervan op onze gezondheid en prestaties wordt enorm onderschat. Zo leidt chronische stress tot eerder overlijden, minder spiergroei en een verlaagd energiegebruik. Voldoende rust en slaap zijn essentiële voorwaarden voor een fit en gezond leven én voor het boeken van vooruitgang in de sportschool.

In de cursus Stress- en Slaapmanagement leer je over de effecten van (veel) stress en (weinig) slaap. Je krijgt kennis en praktische tools mee om zowel jezelf als klanten beter met stress om te laten gaan en meer (nacht)rust te ervaren.

 

Module 4 Coachen en Gedragsverandering
In de cursus Coachen en Gedragsverandering gaan we kijken naar het menselijk gedrag, gedragsverandering en het coachen van cliënten. De wetenschap die zich hiermee bezighoudt is psychologie. De cursus omvat een korte introductie op dit vakgebied. Vervolgens bekijken we de essentie van coachen en zoomen we in op gedragsverandering en wilskracht. We gaan aan de slag met gespreksvoering en gesprekstechnieken en we leren hoe je iemand tijdens een traject kunt helpen in het behalen van zijn of haar doelen. Tot slot gaan we kijken naar Life Coaching en Prestatie Coaching: mensen helpen meer uit het leven te halen en optimaal te presteren.

 

Benodigde boeken en materialen

Tijdens de opleiding ontvang je de benodigde online readers. Verder ontvang je ook aanvullend les-, oefen- en studiemateriaal in je online leeromgeving e-Start. Tevens heb je toegang tot de oefentool (proefexamens) en vele gratis webinars. Het (digitale) lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

 

Aanvullende informatie

Na goedkeuring van het STAP-budget krijg je direct toegang tot het lesmateriaal en kun je starten met jouw opleiding. Eventuele lesdagen kun je inplannen via jouw persoonlijke leeromgeving e-Start.

Lees meer
Hoe vraag ik STAP-budget aan?
1
Stap 1: Reserveer je plek
Klik rechtsboven op de gele knop 'Ik wil me aanmelden' en ga naar website van de aanbieder, meld je aan, en gebruik het STAP-aanmeldingsbewijs van de aanbieder voor je STAP-aanvraag bij UWV.
2
Stap 2: Is aanvraag mogelijk?
Op onze homepage zie je of en wanneer het aanvragen van STAP-budget bij UWV mogelijk is. Is aanvragen mogelijk? Dien direct je aanvraag in. En anders, wacht af tot aanvragen weer mogelijk is.
3
Stap 3: Zit er klaar voor!
Dien direct na start van de subsidie-aanvraagtermijn je aanvraag in, want op=op! Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat we je hiervoor een reminder kunnen sturen.
Aanbieder
Start2Move is het grootste internationaal erkend opleidingscentrum van Nederland en gespecialiseerd op het gebied van Fitness, Sport en Health.
Start2Move
Start2Move
NRTO
NRTO
NL Actief
NL Actief
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Europe Active (EREPS)
Europe Active (EREPS)
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
Stichting Tegenkracht
Stichting Tegenkracht
Ik heb een vraag aan deze aanbieder
Lees hier ons Privacy statement