Jump
Ontdek wat deze STAP Opleiding jou kan bieden!

Pakket Personal Trainer Pro

Uniek opleidingstraject met erkend diploma en een hoog slagingspercentage.
Deelnemerskosten
€ 3.295,00
btw-vrij
Start- en einddatum in een groep op locatie en online
Ieder moment te starten
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Vakopleiding op MBO/HBO-niveau
Opleidingsmethode
In een groep op locatie en online
Opleidingsvorm
Deeltijd
Type certificaat
Diploma
Opleidingsduur
12 maanden
Min. deelnemers
8
Max. deelnemers
20
Aantal lesdagen
19
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
Er is geen bepaalde vooropleiding nodig
Uniek opleidingstraject met erkend diploma en een hoog slagingspercentage.
Personal Trainer Pro
Personal Trainer Pro

Het Personal Trainer Pro traject is uniek in Nederland en speciaal door Start2Move ontwikkeld om breed opgeleide Personal Trainers op de markt te krijgen. Na afronding beheers je een breed scala aan vaardigheden en kun je met een erkend diploma aan de slag als Personal Trainer. Je wordt niet alleen opgeleid voor een diploma, maar je gaat de markt op om de marktbehoefte ook daadwerkelijk te kunnen invullen.  

Jouw docent is een praktijkgerichte professional die ervaring

...

Het Personal Trainer Pro traject is uniek in Nederland en speciaal door Start2Move ontwikkeld om breed opgeleide Personal Trainers op de markt te krijgen. Na afronding beheers je een breed scala aan vaardigheden en kun je met een erkend diploma aan de slag als Personal Trainer. Je wordt niet alleen opgeleid voor een diploma, maar je gaat de markt op om de marktbehoefte ook daadwerkelijk te kunnen invullen.  

Jouw docent is een praktijkgerichte professional die ervaring heeft als docent en/of als ondernemer in de branche. Bovendien kun je 5 dagen per week met jouw vragen terecht bij je carrièrecoach.  

 

Het Start2Move traject Personal Trainer Pro bestaat uit  de volgende 4 modules die ervoor zorgen dat jij wordt opgeleid tot Personal Trainer: 

  1. Fitnesstrainer A – basisopleiding o.a. op het gebied van trainingsleer, coachen, anatomie & fysiologie
  2. Sportvoedingsadviseur – cursus op het gebied van macronutriënten gerelateerd aan sport, signaleren van eetstoornissen, supplementen en voedingsadvies voor (reizende) sporters
  3. Fitnesstrainer B/ Personal Trainer – Personal Trainer verdiepingsopleiding met aanvullende lesstof exclusief voor Start2Move cursisten
  4. Personal Trainer Business – alles om je eigen business te kunnen starten of te kunnen ondernemen binnen een onderneming

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding of voorkennis vereist. De Start2Move opleiding Fitnesstrainer B/ Personal Trainer wordt op (EQF) niveau 4 gegeven. EQF-niveau 4 is vergelijkbaar met het Nederlandse mbo-niveau 4. De deelnemer dient minimaal 16 jaar te zijn ten tijde van het examen. Het beheersen van de Nederlandse taal en enige ervaring met digitale middelen is een must.

Wat kun je verwachten?

Als Personal Trainer heb je een veelzijdig en afwisselend beroep waarbij vakkennis onmisbaar is, maar nog belangrijker zijn je coaching skills. Het Personal Trainer Pro traject begint met de erkende opleiding Fitnesstrainer A, dit is de basis op het gebied van voedingsleer, anatomie, biomechanica, trainingsleer, krachttraining en blessurepreventie. Daarnaast komen onderwerpen als omgaan met klanten, leidinggeven en organisatieleer uitgebreid aan bod. Je leert hoe je progressieve overload creëert, stelt verantwoorde trainingsschema's op en geeft klanten adviezen op het gebied van gezonde voeding en een gezonde leefstijl.

 
In de volgende module Sportvoedingsadviseur, ga je verder in op voedingsleer die je voor een klein deel al in de module Fitnesstrainer A hebt gekregen. Je gaat dit nu echter verder vertalen naar het sport specifieke. Sportvoedingsadviseur volg je On Demand; met behulp van theorie, video's van jouw docent en opdrachten doe je nieuwe kennis en vaardigheden op.
 
In de erkende opleiding Fitnesstrainer B/ Personal Trainer ga je de opgedane kennis nog verder verdiepen en zal je dit vertalen naar 1 op 1 begeleiding en naar het trainen met kleine groepen (Small Group Training). Naast de ‘reguliere’ Fitnesstrainer B kennis krijg je speciaal voor Start2Move ontwikkeld extra onderwijs op het gebied van mentale en fysieke coaching, gedragsverandering, krachtprogrammering, slaap- en stressmanagement, trainen van senioren, specifieke periodisering en bewegingsdeskundigheid.
 
De laatste module Personal Trainer Business volg je ook On Demand. Het geeft je alle handvatten om straks je eigen business te kunnen genereren. Dit kan zijn als zzp’er, het opzetten van een PT-studio of misschien wel van een sportclub. Ga je in loondienst aan de slag? Dan is deze module ook waardevol, omdat werkgevers verwachten van Personal Trainers dat zij ook hun eigen klanten kunnen gaan werven.

De theorie die je tijdens de modules leert pas je direct toe in de praktijk, zodat je deze sneller beheerst. En dat zie je terug in het hoge slagingspercentage van Start2Move!

 

Benodigde boeken en materialen

Tijdens de opleiding ontvang je het NL Actief Fitnesstrainer A en B studieboek. Het boek Eet als een atleet kun je zelf via e-Start aanschaffen. Verder ontvang je ook aanvullend les-, oefen- en studiemateriaal in je online leeromgeving e-Start. Tevens heb je toegang tot de oefentool (proefexamens) en vele gratis webinars. De examenkosten à € 500 zijn bij de prijs inbegrepen.

Aanvullende informatie

Tijdens de opleiding Fitnesstrainer A van Start2Move loop je minimaal 40 uur stage. Tijdens de opleiding Fitnesstrainer B loop je ook minimaal 35 uur stage onder deskundige en structurele begeleiding. Wij raden aan om meer uren stage te lopen om zodoende meer ervaring in het werkveld op te doen. 

 

Na goedkeuring van het STAP-budget krijg je direct toegang tot het lesmateriaal en kun je starten met jouw opleiding. Eventuele lesdagen kun je inplannen via jouw persoonlijke leeromgeving e-Start. 

 

Lees meer
Hoe vraag ik STAP-budget aan?
1
Stap 1: Reserveer je plek
Klik rechtsboven op de gele knop 'Ik wil me aanmelden' en ga naar website van de aanbieder, meld je aan, en gebruik het STAP-aanmeldingsbewijs van de aanbieder voor je STAP-aanvraag bij UWV.
2
Stap 2: Is aanvraag mogelijk?
Op onze homepage zie je of en wanneer het aanvragen van STAP-budget bij UWV mogelijk is. Is aanvragen mogelijk? Dien direct je aanvraag in. En anders, wacht af tot aanvragen weer mogelijk is.
3
Stap 3: Zit er klaar voor!
Dien direct na start van de subsidie-aanvraagtermijn je aanvraag in, want op=op! Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat we je hiervoor een reminder kunnen sturen.
Aanbieder
Start2Move is het grootste internationaal erkend opleidingscentrum van Nederland en gespecialiseerd op het gebied van Fitness, Sport en Health.
Start2Move
Start2Move
NRTO
NRTO
NL Actief
NL Actief
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Europe Active (EREPS)
Europe Active (EREPS)
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
Stichting Tegenkracht
Stichting Tegenkracht
Ik heb een vraag aan deze aanbieder
Lees hier ons Privacy statement