Nieuws

Het vernieuwde STAP-budget.nl is live!

09 July 2021

Het vernieuwde platform STAP-budget.nl waar we met ons team de afgelopen anderhalf jaar hard aan hebben gewerkt is live!

STAP-budget . nl is nu een platform waar je met al je ontwikkelvragen terecht kunt. Je vindt er uitgebreide informatie en krachtige zoekmogelijkheden op maar liefst 7 onderdelen:

  1. Opleidingen en trainingen die vanaf 1 maart 2022 mogelijk zijn met STAP-budget.
  2. EVC-trajecten om je ervaring om te zetten in een ervaringscertificaat.
  3. Coaches voor inzicht, het in kaart brengen van je mogelijkheden en hulp bij het maken van je keuzes.
  4. Open dagen & evenementen om je te oriënteren of je kennis en vaardigheden te versterken met korte activiteiten.
  5. Ontwikkelbanen waar je leren en werken combineert.
  6. Alle informatie over STAP-budget en hoe dit aan te vragen.
  7. Informatie over andere budgetten en subsidies die je kunt benutten om verder te leren. Direct of via je werkgever.

 

Vanaf nu steeds meer aanbod

Tientallen opleiders en andere aanbieders hebben meegedacht en input geleverd voor het nieuwe platform. Vanaf vandaag is STAP-budget . nl open voor aanbieders om hun aanbod uitgebreid te presenteren en goed vindbaar te maken en zullen ook andere aanbieders zich aansluiten.

Veel opleiders zijn nog bezig met het bepalen van hun aanbod voor STAP-budget of het behalen van het hiervoor benodigde keurmerk. In 2021 zal je op STAP-budget . nl gaandeweg steeds meer opleidingen vinden die mogelijk zijn met STAP-budget.

 

Waarom dit uitgebreide platform?

Het is onze ambitie om je inzicht te bieden en overzicht te geven in de vele mogelijkheden die er zijn om stappen te zetten in je ontwikkeling en loopbaan. De mogelijkheden voor financiële ondersteuning zijn toegenomen. Daarbij is het STAP-budget de centrale regeling van de overheid voor de komende jaren, en deze is ook te combineren met andere budgetten en subsidies.

Onze ervaring is dat mensen zich vaak wel willen ontwikkelen en stappen willen zetten in hun loopbaan, maar dat zij de weg niet altijd weten. Hier willen we met dit platform een oplossing voor bieden.

Wij kijken ernaar uit om de vele ontwikkelmogelijkheden en loopbaankansen voor je zichtbaar te maken. Check regelmatig de mogelijkheden op STAP-budget.nl.

 

Benut je kansen, ga voor groei!

04 October 2021
NL Leert Door kosteloze scholing en andere tips van STAP-budget.nl

Op STAP-budget.nl willen we je graag inzicht geven in de mogelijkheden die er zijn om je verder te ontwikkelen. Het STAP-budget geeft je vanaf maart 2022 mogelijkheden om opleidingen te doen met €1.000,- subsidie. Maar eerst hebben we nog de mogelijkheden die de subsidie 'NL Leert Door' bied...

23 September 2021
De miljoenennota en budgetten om te leren

Nederland herstelt zich snel na de coronacrisis, maar ondersteuning van mensen en bedrijven blijft nodig. Dat schrijven minister Koolmees en staatssecretaris Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) in hun begroting, die vandaag aan de Tweede Kamer is overhandigd.

16 July 2021
Er is een koninklijk besluit: de STAP-regeling gaat van start per 1 januari 2022!

Het is zover! Vandaag op 16 juli 2021 is in de Staatscourant het koninklijk besluit gepubliceerd over de afschaffing van de fiscale scholingsaftrek en de invoering van de Subsidieregeling STAP-budget.
 
Met dit koninklijk besluit wordt geregeld dat de Wet afschaffing fiscale aftre...

21 June 2021
Update van de ministers van SZW en OCW over de invoering van STAP-budget per 1 januari 2022

Vandaag, 21 juni 2021, is door minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen een brief gestuurd naar de Tweede kamer over de voortgang van de subsidieregeling STAP-budget.

Over STAP-budget.nl

Wij dragen, net als de overheid, graag bij aan een leven lang leren voor iedereen!

 

Zoek & vind op STAP-budget.nl je STAP Opleiding en start hier je voorbereiding op de STAP-budget subsidie.

 

Zoek & vind hier ook een EVC-traject, coach, open dag of evenement en verken de ontwikkelbanen.

 

Benut je kansen, ga voor groei!