Voor opleiders 

 

Wil je jouw jouw bedrijf en opleidingen presenteren op dit platform?

Voor het plaatsen van je aanbod op dit platform is het als opleider van belang dat je aanbod (in de nabije toekomst) opgenomen is in het scholingsregister van de STAP-budget regeling van het Ministerie van SZW/UWV.

Voorwaarden voor opname van je scholingsaanbod in het STAP-budget scholingsregister van het Ministerie van SZW/UWV zoals opgenomen in de concept subsidieregeling STAP-budget van 11 november 2019:

  • De scholingsactiviteit leidt op tot een (deel van een) door OCW erkend diploma of certificaat (er vindt toezicht door de Inspectie van het Onderwijs plaats),
  • of de scholingsactiviteit leidt op tot een branche of sector erkend certificaat,
  • of de scholingsactiviteit is ingeschaald in het Nederlandse Kwalificatieraamwerk NLQF,
  • of de scholingsactiviteit wordt aangeboden door een opleider met een NRTO-keurmerk,
  • of de scholingsactiviteit bestaat uit een EVC-procedure bij een erkende EVC-aanbieder.

Wanneer je aanbod in dit scholingsregister van het Ministerie van SZW/UWV zal worden opgenomen omdat je als opleider met je aanbod aan de hiervoor gestelde criteria voldoet, of wanneer je bezig bent met het behalen van een hiervoor benodigd keurmerk, dan plaatsen we graag in het najaar van 2020 je scholingsaanbod op deze website.

Op dit platform komt alleen scholingsaanbod dat (nu al, of op korte termijn) voldoet aan de criteria van de STAP-budget regeling. Bedrijven die geen opleider of EVC-aanbieder zijn maar wel aanverwante diensten leveren zoals (loopbaan)coaching en arbeidsbemiddeling (wat niet onder de STAP-budget regeling valt) kunnen ook een plek op deze website krijgen.

Wil je je aanbod (in de nabije toekomst) plaatsen op dit platform en/of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Vul het contactformulier in.

 

Kom je ook naar de brainstormsessie STAP-budget portal?

Momenteel is het platform in ontwikkeling. Voldoe je als opleider met je aanbod aan de criteria van de STAP-budget regeling en wil je meedenken over de inrichting van de portal STAP-budget? Op donderdag 18 juni is er in de middag van 13.00 – 17.00 uur een sessie met afsluitende borrel gepland op Landgoed Duin en Bosch in Castricum waarin we opleiders uitnodigen met ons mee te denken en input te geven. We streven naar een portal waar bezoekers én opleiders blij van worden en die je bedrijf verder helpt! Heb je hier ideeën over? Meld je aan via het contactformulier en geef aan dat je ook wilt deelnemen. We nodigen je graag uit. Kun je niet op 18 juni en wil je wel meedenken? Laat ons dit weten, dan plannen we nog een sessie of (bel)afspraak.

 

Ons doel

Wij steunen de doelstelling die de overheid met de STAP-budget subsidieregeling heeft, namelijk opleidingen toegankelijker maken voor iedereen en het stimuleren van een leven lang leren. Deze website zal zich ontwikkelen tot een platform waar bezoekers gemakkelijk een passende opleiding of scholingsactiviteit kunnen vinden wat hen verder helpt in hun ontwikkeling en waarmee zij hun STAP-budget kunnen benutten. Voor opleiders zal deze portal zoveel mogelijk goede aanmeldingen genereren voor hun scholingsactiviteiten en andere mogelijkheden bieden om hun bedrijf verder te helpen. Daarnaast informeren wij zowel het publiek als opleiders over de inhoud en wijzigingen van de STAP-budget subsidieregeling.