Voor aanbieders

Vanaf februari 2021 kunnen mensen op STAP-budget.nl terecht voor het vinden van een passende opleiding, cursus, training of andere scholingsactiviteit en gerelateerde diensten. Voor aanbieders in de volgende 4 categorieën is het interessant om zich aan te sluiten bij STAP-budget.nl:

1. Opleiders en aanbieders van EVC trajecten 

2. (Loopbaan)coaches en studieadviseurs

3. Aanbieders van open dagen en evenementen gericht op leren en ontwikkelen

4. Aanbieders van omscholingsvacatures met salaris

Ons doel 

Wij willen bijdragen aan de doelstelling die de Rijksoverheid met de STAP-budget subsidieregeling heeft, namelijk scholing toegankelijker maken voor iedereen en het stimuleren van een leven lang leren. STAP-budget.nl is een initiatief van Educata B.V. en deze website zal zich ontwikkelen tot een platform waar bezoekers gemakkelijk een passende scholingsactiviteit kunnen vinden die hen verder helpt in hun ontwikkeling en waarmee zij hun STAP-budget kunnen benutten. Voor aanbieders zal deze portal mogelijkheden bieden om hun aanbod zo goed mogelijk te presenteren en zoveel mogelijk goede aanmeldingen en contacten te genereren. Daarnaast monitoren wij politieke ontwikkelingen en informeren wij zowel het publiek als de aanbieders over de inhoud en wijzigingen van de STAP-budget subsidieregeling.

1. Voor opleiders en aanbieders van EVC-trajecten

Wil je jouw jouw organisatie en opleidingen en/of EVC-trajecten presenteren op het platform STAP-budget.nl? 

Voor het plaatsen van je aanbod op dit platform is het als opleider of aanbieder van EVC-trajecten van belang dat je aanbod (in de nabije toekomst) opgenomen is in het scholingsregister van de STAP-budget regeling van het Ministerie van SZW/DUO. 

Wanneer je aanbod in dit scholingsregister van het Ministerie van SZW/DUO zal worden opgenomen omdat je als opleider of EVC-aanbieder met je aanbod aan de hiervoor gestelde criteria voldoet, of wanneer je bezig bent met het behalen van een hiervoor benodigd keurmerk, dan plaatsen we graag vanaf februari 2021 je scholingsaanbod op STAP-budget.nl.

Je kunt op STAP-budget.nl je scholingsactiviteiten uitgebreid presenteren met veel links naar je eigen website, en hierbij kun je per scholingsactiviteit ook aangeven welke budgetten/subsidies er naast het STAP-budget nog meer benut kunnen worden (zoals NL Leert Door).

Wil je je opleidingen of EVC-trajecten vanaf maart/april 2021 plaatsen op dit platform en/of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Vul het contactformulier in.

Voorwaarden voor opname van je scholingsaanbod in het STAP-budget scholingsregister van het Ministerie van SZW/DUO zoals opgenomen in de concept subsidieregeling STAP-budget van 11 november 2019:

  • De scholingsactiviteit leidt op tot een (deel van een) door OCW erkend diploma of certificaat (er vindt toezicht door de Inspectie van het Onderwijs plaats),
  • of de scholingsactiviteit leidt op tot een branche of sector erkend certificaat,
  • of de scholingsactiviteit is ingeschaald in het Nederlandse Kwalificatieraamwerk NLQF,
  • of de scholingsactiviteit wordt aangeboden door een opleider met een NRTO-keurmerk,
  • of de scholingsactiviteit bestaat uit een EVC-procedure bij een erkende EVC-aanbieder.

Kom je ook naar de sessie voor opleiders en EVC-aanbieders?

Wil je als (STAP-budget) opleider of erkende EVC-aanbieder informatie over wat de STAP-budget regeling betekent voor je bedrijf/organisatie en welke mogelijkheden de portal STAP-budget.nl je kan bieden? Dan nodigen we je graag uit voor één van de sessies voor aanbieders op Landgoed Duin en Bosch in Castricum:

  • op donderdag 11 februari 2021 van 13.00 – 17.00 uur.


    (de ochtend- en middagsessies op woensdag 27 januari 2021 zijn vol)

Meld je aan via het contactformulier en geef aan dat je ook wilt deelnemen. Daarna zal je van ons een uitnodiging ontvangen met concrete informatie. Kun je niet op één van deze data en heb je wel interesse? Laat ons dit weten, dan plannen we je in voor een volgende sessie op locatie. Ook kun je aangeven dat je liever een online sessie inplant. Dan nemen we contact met je op om deze in te plannen.

2. Voor (loopbaan)coaches en studieadviseurs

Loopbaancoaches, studieadviseurs, studiebegeleiders, taalcoaches, coaches (op uiteenlopend gebied) kunnen ook hun aanbod vanaf februari 2021 presenteren op STAP-budget.nl. Ben je loopbaanadviseur dan kun je ook aangeven welke budgetten/subsidies benut kunnen worden voor je diensten (zoals Ontwikkeladvies STAP vanaf 2022). Voorwaarden voor plaatsing van je aanbod als loopbaancoach, coach of studieadviseur of -begeleider op STAP-budget.nl is een relevant, geldig kwaliteitskeurmerk óf een combinatie van recente werkervaring (3 jaar) en een succesvol afgeronde, mensgerichte HBO/WO opleiding. (De voorwaarden voor loopbaancoaches voor het Ontwikkeladvies STAP zijn nog niet bekend. Deze worden momenteel door de Rijksoverheid uitgewerkt.)

Wil je je aanbod vanaf maart/april 2021 plaatsen op dit platform en/of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Vul het contactformulier in.

3. Voor aanbieders van open dagen en evenementen

Op STAP-budget.nl kunnen ook open dagen van opleidingen en van opleiders geplaatst worden. Tevens kunnen er evenementen geplaatst worden met focus op inspireren, leren, ontwikkelen en/of netwerken. Denk hierbij aan evenementen gericht op leren met betrekking tot een bepaald thema of vakgebied (bijvoorbeeld over inkoop of marketing), of evenementen gericht op het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt (zoals een carrièrebeurs of banenmarkt) of evenementen gericht op persoonlijke ontwikkeling (zoals een webinar of workshop over communicatie of stressmanagement). 

Wil je je open dag of evenement vanaf maart/april 2021 plaatsen op dit platform en/of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Vul het contactformulier in.

4. Voor aanbieders van omscholingsvacatures met salaris

Graag willen wij op STAP-budget.nl mensen ook zicht geven op werk waarin zij nog geen of weinig ervaring hebben en waarbij zij opgeleid en/of intensief begeleid worden en werkervaring kunnen opdoen en (start)salaris krijgen. Aan deze ‘omscholingsvacatures met salaris’ is veel behoefte, zeker op de huidige arbeidsmarkt waar door corona mensen in bepaalde sectoren geen of weinig werk meer hebben. Meer zicht op omscholingsvacatures helpt mensen ook om keuzes te maken voor (STAP-budget) opleidingen die gericht zijn op werk waarvoor de arbeidsmarktkansen goed zijn. Voor organisaties (met bijvoorbeeld krapteberoepen in zorg, ICT, onderwijs, techniek, ambachten) bieden we graag de mogelijkheid om via STAP-budget.nl mensen voor deze omscholingsvacatures te werven. Veelal starten mensen dan in een functie als junior, trainee, leerling, starter, zij-instromer of op een leerwerkplek en krijgen gedurende een bepaalde periode opleiding en begeleiding. Een combinatie met STAP-budget subsidie is mogelijk als de scholing is opgenomen in het scholingsregister van DUO. Voor plaatsing van de omscholingsvacature op STAP-budget.nl is dit niet relevant. Een belangrijk doel van ons is om vraag en aanbod op het gebied van omscholing samen te brengen, om zo mensen te helpen een switch te maken in hun loopbaan en zich verder te ontwikkelen, en tegelijkertijd bij te dragen aan bedrijfsdoelen, duurzame inzetbaarheid en het verdere herstel van de Nederlandse economie. 

Wil je je omscholingsvacatures vanaf maart/april 2021 plaatsen op dit platform en/of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Vul het contactformulier in.