Voor aanbieders

Dit voorjaar gaat het platform STAP-budget.nl deze website vervangen. STAP-budget.nl is een platform voor leren en ontwikkelen en een initiatief van Educata B.V. Voor aanbieders in de volgende 4 categorieën is het interessant om aan te sluiten bij STAP-budget.nl:

1. Aanbieders van opleidingen en EVC-trajecten

2. Aanbieders van coaching

3. Aanbieders van open dagen en evenementen gericht op leren en ontwikkelen

4. Aanbieders van ontwikkelbanen en omscholingsvacatures

Lees onderaan meer over STAP-budget.nl, ons doel en het invoeren van gegevens.

1. Voor aanbieders van opleidingen en EVC-trajecten

Voor het plaatsen van je aanbod op dit platform is het als aanbieder van belang dat je over één van de vijf erkenningen beschikt die toegang geeft tot het Scholingsregister van DUO en dat je aanbod hierin opgenomen is per 1 januari 2022. Het Scholingsregister van DUO is nu in ontwikkeling, maar op STAP-budget.nl kun je je aanbod al wel plaatsen vanaf dit voorjaar als je over één van de vijf erkenningen beschikt (zie hiernaast). 

Ben je al wel lid van NRTO (de branchevereniging voor privaat gefinancierde opleiders) en ga je binnen een jaar na plaatsing op STAP-budget.nl het NRTO-keurmerk behalen en je scholingsactiviteiten opnemen in het Scholingsregister van DUO? Dan kun je vanaf dit voorjaar ook al je aanbod plaatsen op STAP-budget.nl.

Heb je als aanbieder niet een erkenning die toegang geeft tot het Scholingsregister van DUO en ben je geen NRTO-lid? Dan kun je je scholingsactiviteiten op STAP-budget.nl plaatsen in de categorie ‘Open dagen & evenementen’ (bijvoorbeeld als training of webinar).

Je kunt op STAP-budget.nl je scholingsactiviteiten uitgebreid presenteren met veel links en een contactformulier naar je eigen website, en hierbij kun je per scholingsactiviteit ook aangeven welke budgetten/subsidies er naast het STAP-budget nog meer benut kunnen worden (zoals NL Leert Door).

Wil je je opleidingen of EVC-trajecten dit voorjaar plaatsen op STAP-budget.nl of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Vul het contactformulier in.

Voorwaarden voor opname in Scholingsregister van DUO:

De opleider heeft één van de vijf erkenningen: 

 • OCW-erkend (MBO, HBO en WO – bekostigd en contractonderwijs)  
 • NRTO-keurmerk  
 • NLQF ingeschaalde kwalificatie uit het NCP-register 
 • Erkend door Nationaal Kenniscentrum EVC 
 • Erkend door een sector- of brancheorganisatie (Momenteel wordt een inventarisatie gedaan van de erkennende instanties in branches en sectoren.)  

Kom je ook naar de sessie voor opleiders en EVC-aanbieders?

Wil je als STAP-budget opleider of erkende EVC-aanbieder informatie over wat de STAP-budget regeling betekent voor je bedrijf/organisatie en welke mogelijkheden het platform STAP-budget.nl je kan bieden? Dan nodigen we je graag uit voor één van de sessies voor aanbieders

op Landgoed Duin en Bosch in Castricum:

 • op woensdag 10 maart 2021 van 13:00 – 17:00 (VOL)
 • op woensdag 7 april 2021 van 13.00 – 17.00 uur.

Meld je aan via het contactformulier en geef aan dat je ook wilt deelnemen. Daarna zal je van ons een uitnodiging ontvangen met concrete informatie. Kun je niet op één van deze data en heb je wel interesse? Laat ons dit weten, dan plannen we je in voor een volgende sessie op locatie.

of online sessie:

Ook kun je aangeven dat je liever een online sessie inplant. Dan nemen we contact met je op om deze in te plannen.

2. Voor aanbieders van coaching

Loopbaancoaches, studieadviseurs, studiebegeleiders, taalcoaches, coaches (op uiteenlopend gebied) kunnen ook hun aanbod/profiel vanaf dit voorjaar gaan presenteren op STAP-budget.nl. Ben je loopbaanadviseur dan kun je ook aangeven welke budgetten/subsidies benut kunnen worden voor je diensten (zoals Ontwikkeladvies STAP vanaf 2022).

Voorwaarden voor plaatsing van je aanbod/profiel als coach op STAP-budget.nl is: een relevant, geldig kwaliteitskeurmerk óf een combinatie van recente werkervaring (3 jaar) en een succesvol afgeronde, mensgerichte HBO/WO opleiding of een afgeronde coachopleiding.
(De voorwaarden voor loopbaancoaches voor het Ontwikkeladvies STAP zijn nog niet bekend. Deze worden momenteel door de Rijksoverheid uitgewerkt.)

Wil je je aanbod dit voorjaar plaatsen op STAP-budget.nl of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Vul het contactformulier in.

3. Voor aanbieders van open dagen en evenementen

Op STAP-budget.nl kunnen ook open dagen van opleidingen en van opleiders geplaatst worden. Tevens kunnen er evenementen geplaatst worden met focus op inspireren, leren, ontwikkelen en/of netwerken. Denk hierbij aan evenementen gericht op leren met betrekking tot een bepaald thema of vakgebied (bijvoorbeeld over inkoop of marketing), of evenementen gericht op het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt (zoals een carrièrebeurs of banenmarkt) of evenementen gericht op persoonlijke ontwikkeling (zoals een webinar of workshop over communicatie of stressmanagement). 

Wil je je open dag of evenement dit voorjaar plaatsen op STAP-budget.nl of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Vul het contactformulier in.

4. Voor aanbieders van ontwikkelbanen

Graag willen wij op STAP-budget.nl mensen ook zicht geven op vacatures waarbij zij vanuit de werkgever begeleiding en/of scholing krijgen om het vak (verder) te leren. Aan deze ontwikkelbanen en omscholingsvacatures is veel behoefte. Veelal starten mensen dan in een functie als junior, trainee, leerling, starter, zij-instromer of op een leerwerkplek en krijgen gedurende een bepaalde periode opleiding en begeleiding. Een combinatie met STAP-budget subsidie is mogelijk als de scholing is opgenomen in het scholingsregister van DUO. Voor plaatsing van een ontwikkelbaan op STAP-budget.nl is dit niet relevant. Een belangrijk doel van ons is om vraag en aanbod op het gebied van ontwikkelbanen samen te brengen, om zo mensen te helpen een switch of stap te maken in hun loopbaan en zich verder te ontwikkelen.

Wil je je ontwikkelbaan dit voorjaar plaatsen op STAP-budget.nl of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Vul het contactformulier in.

Over STAP-budget.nl, ons doel en het invoeren van gegevens

STAP-budget.nl voor burgers 
Ons belangrijkste doel met STAP-budget.nl is om mensen te stimuleren hun mogelijkheden en kansen maximaal te benutten en verder te komen in hun werk, ontwikkeling en loopbaan. Wij bieden burgers (vanaf dit voorjaar) een goed vindbaar, gebruiksvriendelijk, compleet en aansprekend platform leren & ontwikkelen waar zij snel en gemakkelijk overzicht kunnen krijgen over het aanbod om zichzelf verder te ontwikkelen. Een platform waar zij geïnformeerd worden over de mogelijkheden en het aanvragen van STAP-budget. Een platform waar zij ideeën kunnen opdoen om zich verder te ontwikkelen, ook voor gebruik van andere budgetten om te leren. Een platform waar zij gemakkelijk direct contact kunnen leggen met aanbieders en zich kunnen aanmelden. En ook een platform waar zij zicht kunnen krijgen op passende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Opleiden zien wij als een belangrijk middel om verder te komen in je werk en loopbaan. Vandaar dat wij mensen ook zicht willen geven op kansen op de arbeidsmarkt in de vorm van ontwikkelbanen waar leren en werken gecombineerd wordt. Aan deze vacatures is veel behoefte op de arbeidsmarkt. Zo kunnen we Nederland en organisaties (met bijvoorbeeld krapteberoepen) echt verder helpen.

STAP-budget.nl voor aanbieders
Een ander belangrijk doel van ons is om een zoeker zo snel mogelijk in contact te brengen met een aanbieder. Wij bieden je als aanbieder (vanaf dit voorjaar) een goed vindbaar platform waar je je leer- en ontwikkelactiviteiten op aansprekende wijze kan presenteren en je gemakkelijk direct in contact komt met potentiële deelnemers/kandidaten door de diverse links naar je website en de contactinformatie die je kunt plaatsen op STAP-budget.nl. Je kunt ons platform zien als een marktplaats of een plaatsingsplatform waar je je plaatsing(en) tegen een aantrekkelijk tarief onder de aandacht kan brengen en waarvan je concrete leads en een hoog bezoekersaantal kunt verwachten. Je beslist zelf wat je op welk moment wilt plaatsen, en je kunt zelf je plaatsingen invoegen en bijwerken in een handige invoerportal. 

Wij hebben dit platform ontwikkeld en willen dit verder blijven ontwikkelen en verbeteren in nauw contact met aanbieders op het gebied van leren & ontwikkelen. Wij zien dit graag als een initiatief van de branche en willen dat zoveel mogelijk aanbieders toegevoegde waarde halen uit het platform en hierbij aansluiten, zodat we samen een compleet en aansprekend platform leren & ontwikkelen kunnen bieden waar zoekers snel en gemakkelijk overzicht kunnen krijgen, ideeën kunnen opdoen en in contact kunnen komen met aanbieders.

Hoe krijgen aanbieders van opleidingen, EVC-trajecten, coaching, open dagen & evenementen en ontwikkelbanen hun leer- & ontwikkelactiviteiten op het platform STAP-budget.nl?

 • Handmatig via een handige invoerportal die vanaf dit voorjaar beschikbaar is.  
 • Via EDU-DEX (dit is alleen een optie voor STAP-opleiders).
 • Daarnaast zijn er nog andere koppelingen in ontwikkeling.  

Neem contact met ons op als je wilt dat we meedenken over een voor jou passende oplossing.

Hoe krijgen STAP-aanbieders hun programmagegevens in het Scholingsregister van DUO? 

 • Handmatig via een portal die bij DUO vanaf 1 oktober beschikbaar is 
 • Via een geautomatiseerde koppeling met DUO die vanaf 1 december beschikbaar is  
 • Via EDU-DEX, een datastandaard voor opleidingen waarmee je opleidingsgegevens met meerdere platforms tegelijk kan delen. Voor de invoer van de gegevens in EDU-DEX voor het Scholingsregister DUO kun je nog enkele aanpassingen verwachten omdat de opzet van het Scholingsregister van DUO om een aantal nieuwe velden en waarden in EDU-DEX vraagt. Hiervan houdt EDU-DEX je op de hoogte. Na de zomer zal EDU-DEX de koppeling met het Scholingsregister van DUO/RIO operationeel hebben. De gegevens die via EDU-DEX worden aangeleverd, worden dan vanaf 1 december opgenomen in het Scholingsregister van DUO/RIO.