Voor aanbieders

De STAP-budget subsidieregeling van de overheid maakt het voor iedereen aantrekkelijker om aan de slag te gaan met zijn of haar ontwikkeling. De doelgroep van de regeling is 9,7 miljoen mensen. Velen zullen op zoek gaan naar de mogelijkheden. Wij bieden je als aanbieder (vanaf dit voorjaar) een goed vindbaar platform waar je je leer- en ontwikkelactiviteiten op aansprekende wijze kan presenteren en je gemakkelijk direct in contact komt met potentiële deelnemers/kandidaten door de vele links naar je eigen website. 

Wij werken niet namens of in opdracht van de overheid. Wij hebben dit platform ontwikkeld – en willen dit verder blijven verbeteren –  met input van aanbieders op het gebied van leren & ontwikkelen. Lees ook onze beloften voor meer achtergrond over STAP-budget.nl.

Voor aanbieders in de volgende 4 categorieën is het interessant om aan te sluiten bij STAP-budget.nl. Er gelden ook enkele voorwaarden.

 

 1. Aanbieders van opleidingen en EVC-trajecten
 2. Aanbieders van coaching
 3. Aanbieders van open dagen en evenementen gericht op leren en ontwikkelen
 4. Aanbieders van ontwikkelbanen en omscholingsvacatures

1. Voor aanbieders van opleidingen en EVC-trajecten

Voor het plaatsen van scholingsactiviteiten (vanaf dit voorjaar) op STAP-budget.nl is het als opleider of EVC-aanbieder van belang dat deze voor 1 januari 2022 opgenomen kunnen worden in het scholingsregister van DUO/de overheid. Zie in het kader hiernaast welke erkenningen hiervoor toegang geven. 

Je op STAP-budget.nl geplaatste aanbod dient dan per 1 januari 2022 ook daadwerkelijk opgenomen te zijn in het scholingsregister van DUO. Het scholingsregister van DUO is nu in ontwikkeling.

Geen erkenning voor het DUO scholingsregister?
Dan kun je je scholingsactiviteiten op STAP-budget.nl plaatsen in de categorie ‘Open dagen & evenementen’ (bijvoorbeeld als training of webinar). 

Interesse in het plaatsen van je aanbod op STAP-budget.nl of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Vul het contactformulier in.

Wil je je scholingsactiviteit in aanmerking laten komen voor het STAP-budget en laten opnemen in het scholingsregister van DUO?

Dan moet je in het bezit zijn van één van de volgende erkenningen:

 • OCW-erkend (MBO, HBO en WO – bekostigd en contractonderwijs)  
 • NRTO-keurmerk  
 • NLQF ingeschaalde kwalificatie uit het NCP-register 
 • Erkend door Nationaal Kenniscentrum EVC 
 • Erkend door een sector- of brancheorganisatie (Momenteel wordt een inventarisatie gedaan van de erkennende instanties in branches en sectoren.)

Hoe kom je als aanbieder in het scholingsregister van DUO?
DUO heeft een campagnepagina met meer informatie.

Hoofdkantoor

 

Meer informatie via een (online) sessie voor opleiders en EVC aanbieders?

Ben je opleider of EVC-aanbieder en wil je meer informatie over wat de STAP-budget regeling betekent voor je bedrijf/organisatie en welke mogelijkheden het platform STAP-budget.nl je kan bieden?

Meld je aan voor een (online) sessie via het contactformulier. Voorwaarde is dat je organisatie voldoet aan één van de voorwaarden voor toegang tot het scholingsregister van DUO (zie kader boven).

2. Voor aanbieders van coaching

Loopbaancoaches, studieadviseurs, studiebegeleiders, taalcoaches, coaches (op uiteenlopend gebied) kunnen ook hun aanbod/profiel vanaf dit voorjaar gaan presenteren op STAP-budget.nl.

Voorwaarden voor plaatsing van je aanbod/profiel als coach op STAP-budget.nl is: een relevant, geldig kwaliteitskeurmerk óf een combinatie van recente werkervaring (3 jaar) en een succesvol afgeronde, mensgerichte HBO/WO opleiding of een afgeronde coachopleiding.

Interesse in het plaatsen van je aanbod op STAP-budget.nl of wil je op de hoogte blijven? Vul het contactformulier in.

3. Voor aanbieders van open dagen en evenementen

Op STAP-budget.nl kunnen ook open dagen van opleidingen en van opleiders geplaatst worden. Tevens kunnen er evenementen geplaatst worden met focus op inspireren, leren, ontwikkelen en/of netwerken. Denk hierbij aan evenementen gericht op leren met betrekking tot een bepaald thema of vakgebied (bijvoorbeeld over inkoop of marketing), of evenementen gericht op het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt (zoals een carrièrebeurs of banenmarkt) of evenementen gericht op persoonlijke ontwikkeling (zoals een webinar of workshop over communicatie of stressmanagement).

Wil je je open dag of evenement plaatsen op STAP-budget.nl of op de hoogte blijven? Vul het contactformulier in.

4. Voor aanbieders van ontwikkelbanen

Graag willen wij op STAP-budget.nl mensen ook zicht geven op vacatures waarbij zij vanuit de werkgever begeleiding en/of scholing krijgen om het vak (verder) te leren. Aan deze ontwikkelbanen en omscholingsvacatures is veel behoefte. Veelal starten mensen dan in een functie als junior, trainee, leerling, starter, zij-instromer of op een leerwerkplek en krijgen gedurende een bepaalde periode opleiding en/of begeleiding. Een combinatie met STAP-budget subsidie is mogelijk als de scholing is opgenomen in het scholingsregister van DUO. Voor plaatsing van een ontwikkelbaan op STAP-budget.nl is dit niet relevant. Een belangrijk doel van ons is om vraag en aanbod op het gebied van ontwikkelbanen samen te brengen, om zo mensen te helpen een switch of stap te maken in hun loopbaan en zich verder te ontwikkelen.

Wil je je ontwikkelbaan plaatsen op STAP-budget.nl of wil je op de hoogte blijven? Vul het contactformulier in.

Hoe krijg je als aanbieder je gegevens op STAP-budget.nl?

Vanaf dit voorjaar kan je je aanbod plaatsen. Je beslist zelf wat je op welk moment wilt plaatsen, en je kunt zelf je plaatsingen invoegen en bijwerken in een handige invoerportal. Er is een aantal manieren om gegevens in te voeren:

 • Handmatig via een handige invoerportal die vanaf dit voorjaar beschikbaar is.
 • Via EDU-DEX (voor opleiders, vanaf dit voorjaar kun je dan al je aanbod tonen op STAP-budget.nl dat mogelijk is met STAP-budget vanaf 1 januari 2022).
 • Daarnaast zijn er nog andere koppelingen in ontwikkeling.

Neem contact met ons op als je wilt dat we meedenken over een voor jou passende oplossing.

Tarieven

Wij hanteren zeer schappelijke tarieven, gebaseerd op een vast bedrag per plaatsing en per maand op te zeggen. De tarieven voor het plaatsen van je aanbod nemen we graag met je door in combinatie met een presentatie van de mogelijkheden. Meld je aan via het contactformulier voor een van de sessies voor aanbieders.