Jump

STAP inspiratie ICT

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met ICTtrainingen.nl
School jezelf om naar de ICT met gratis ontwikkelpaden

De IT-branche is al een tijd erg populair. IT’ers zijn moeilijk te vinden en bedrijven gaan ver om goede IT’ers aan zich te binden. Eén van de belangrijkste redenen om in de IT te gaan werken is dan ook de baangarantie. Als IT’er ben je gewild. Je zult dus nooit lang naar een baan hoeven te zoeken. Meestal melden potentiële werkgevers zich zelf wel.

 

Waarom zou je eigenlijk in de IT willen werken?

Doordat IT’ers zo gewild zijn, krijgen ze vaak goede arbeidsvoorwaarden geboden. Hoge salarissen en leuke extraatjes zijn zeker niet gek in de ICT. Ook investeren werkgevers graag in hun verdere ontwikkeling. Werkgevers zien namelijk niet graag dat goede IT’ers weggekaapt worden door andere bedrijven.

ICT Trainingen
   

Mensen die de stap naar de IT-branche zetten of werken in de IT hebben veelal een voorkeur voor analytisch uitdagend werk en willen veelal in een team tot IT-oplossingen komen die een organisatie echt verder brengt. Misschien herken je je in het profiel?

 

Welke IT richting wil je op?

Als je je dan wilt omscholen, welke richting wil je dan op? Het werkgebied IT is erg breed. Van softwareontwikkeling, data en security tot systeembeheer, web development en ethical hacking. Ook is er altijd behoefte aan goed projectmanagement. Binnen de algemene grote groepen kun je je ook weer eindeloos specialiseren in verschillende technologieën en programmeertalen. De doorgroeimogelijkheden binnen de IT zijn dan ook erg divers. Als je start in de IT hoef je nog niet te weten welke kant je precies op wilt. Dat beeld wordt vanzelf scherper als je meer ervaring en kennis hebt opgedaan.

 

Populaire ontwikkeltrajecten

Om je te helpen met je start in de IT heeft icttrainingen. nl verschillende ontwikkeltrajecten uitgestippeld. Zo’n ontwikkeltraject bevat alle trainingen die je nodig hebt om je klaar te stomen voor een bepaalde functie in de IT. De 5 meest populaire ontwikkeltrajecten zijn:

 • Ontwikkel je tot data analist

  Heb jij affiniteit met data? Dan is een omscholing tot data analist misschien iets voor jou! Data analisten houden zich bezig met het verzamelen en controleren van gegevens om deze te verwerken tot informatie. Deze informatie wordt vervolgens geanalyseerd en omgezet in kennis. Na het volgen van dit leerpad beschik jij over de basiskennis en -vaardigheden om als (junior) data analist aan de slag te gaan.

 • Ontwikkel je van Python Novice naar Pythonista

  Heb jij altijd al willen leren programeren met Python? Wil jij jezelf ontwikkelen van Python Novice naar Pythonista? Dan is dit ontwikkelpad iets voor jou! Python is nog steeds een van de snelst groeiende programmeertalen in de markt. Vanwege het gebruiksgemak en de vele ondersteunende frameworks, wordt Python veel gebruikt in webontwikkeling, het schrijven van scripts, het automatiseren van taken, data science en zelfs cybersecurity.

 • Ontwikkel je tot IT Security Analist

  Met de huidige beveiligingsbedreigingen is IT Security een zeer belangrijk onderdeel van elke organisatie. Via dit ontwikkelpad verken je verschillende beveiligingsrollen die een belangrijke rol spelen bij het beveiligen van organisaties. Zo kan jij de nodige kennis en vaardigheden opdoen om aan de slag te gaan binnen IT Security! Wanneer je dit leerpad hebt afgerond ben je bekend met de grondbeginselen van cybersecurity, system security en information security. Je hebt kennis van verschillende aanvallen, beveiligingsrisico's en kansen.

 • Ontwikkel je tot junior programmeur (Java)

  Heb je nog geen enkele ervaring op het gebied van programmeren en software ontwikkeling? Geen probleem! Met dit ontwikkelpad word jij voorbereid om je eerste stappen in de IT te zetten én doe jij de nodige kennis en vaardigheden op om jezelf tot junior programmeur te ontwikkelen. Meer specifiek leer je programmeren met Java, een van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld voor het ontwikkelen van webapplicaties, videogames en mobiele apps.

 • Ontwikkel je naar Software Tester

  Een tester is verantwoordelijk voor het testen van software, (webapplicatie) en/of websites op bijvoorbeeld bugs. Hierdoor zorgt de tester voor een goede gebruikservaring van het eindproduct. Met dit ontwikkelpad word jij voorbereid om je eerste stappen in de IT te zetten én doe jij de nodige kennis en vaardigheden op om jezelf tot junior software tester te ontwikkelen.

Ontwikkel je tot data analist
Heb je affiniteit met data? Dan is een omscholing tot data analist misschien iets voor jou! Met dit ontwikkelpad doe je de nodige kennis en vaardigheden op om jezelf tot junior data analist.
Ontwikkel je van Python Novice naar Pythonista
Heb jij altijd al willen leren programeren met Python? Wil jij jezelf ontwikkelen van Python Novice naar Pythonista? Dan is dit ontwikkelpad iets voor jou!
Ontwikkel je tot IT Security Analist
Heb jij interesse in IT Security en lijkt het jou wat om hierin aan de slag te gaan? Dan is dit ontwikkelpad iets voor jou!
Ontwikkel je tot junior programmeur (Java)
Ambieer jij een carrière in de IT? Dan is een omscholing tot Java programmeur misschien iets voor jou! Met dit ontwikkelpad doe jij de nodige kennis en vaardigheden op.
Ontwikkel je naar Software Tester
Ambieer jij een carrière in de IT? Dan is een omscholing tot software tester iets voor jou!
Meer zien van ICTtrainingen.nl?
Geïnspireerd?

Dit artikel is verzonden aan abonnees van de gratis STAP-budget.nl nieuwsbrief met voorkeursvakgebied ICT. Wil je vaker geïnspireerd worden voor dit of andere vakgebieden? Schrijf je hiernaast in voor de nieuwsbrief.