Ontdek wat deze opleiding jou kan bieden!

POPtalk Compleet

POPtalk Compleet is een combi van Basis, Rouw&Verlies en POPtalk7. Het is een 5-daagse workshop. Je ontvangt tijdens deze workshops verschillende cursusboeken en materiaalpakketten.
Deelnemerskosten
€ 1.000,00
btw-vrij
Start- en einddatum in een groep op locatie of online
Ieder moment te starten
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Training
Opleidingsmethode
In een groep op locatie of online
Type certificaat/diploma
Certificaat
Naam
POPtalk Basis en POPtalk Rouw&Verlies
Opleidingsduur
4 dagen
Aantal lesdagen
4
Min. deelnemers
6
Max. deelnemers
20
Na-/bijscholingspunten
41 punten (SKJ)
75 PE-punten (Registerplein)
Studiebelastingsuren
50 per opleiding
Taal in opleiding
Nederlands
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
Er is geen bepaalde vooropleiding nodig
POPtalk Compleet is een combi van Basis, Rouw&Verlies en POPtalk7. Het is een 5-daagse workshop. Je ontvangt tijdens deze workshops verschillende cursusboeken en materiaalpakketten.
Neem een kijkje in de wereld van POPtalk
Inzicht en uitzicht bieden overzicht!
Inzicht en uitzicht bieden overzicht!

Voor wie?

(Kinder) coaches, Social workers, jeugdhulpverleners, leerkrachten, begeleiders van mensen met een verstandelijke beperking, psychologen (spel)therapeuten, pedagogisch medewerkers, kinderopvang, pastoraal werkers.

Wat kun je verwachten?

Met beelden kun je dingen vertellen die je in taal vaak niet (goed) kunt uitdrukken. Onzichtbare processen, zoals gevoelens en gedachten worden zichtbaar door ze te verbeelden met

...

Voor wie?

(Kinder) coaches, Social workers, jeugdhulpverleners, leerkrachten, begeleiders van mensen met een verstandelijke beperking, psychologen (spel)therapeuten, pedagogisch medewerkers, kinderopvang, pastoraal werkers.

Wat kun je verwachten?

Met beelden kun je dingen vertellen die je in taal vaak niet (goed) kunt uitdrukken. Onzichtbare processen, zoals gevoelens en gedachten worden zichtbaar door ze te verbeelden met poppetjes, kleuren, symbolen en ander materiaal. Op die manier maak je feitelijke omstandigheden (externe werkelijkheid), persoonlijke beleving (interne werkelijkheid) en de onderlinge relaties (interacties) zichtbaar. Deze drie dimensies vormen onderdelen van ons ‘menszijn’, en kunnen mogelijk een factor zijn bij het ontstaan en in stand houden van problemen. Met POPtalk leer je hoe je effectief gebruik maakt van beeldtaal.  Of je het nu inzet tijdens een oudergesprek, een intervisie, tijdens de coaching van een kind of in de begeleiding van iemand met een verstandelijke beperking. Het brengt duidelijkheid en inzicht. Voor iedereen! In deze workshop leer je eerst de basisbegrippen van POPtalk toe te passen in gesprekken. Praktisch en door duidelijke handvatten direct toepasbaar in je praktijk, klas of groep. Een workshop waarin je opgeleid wordt tot POPtalkcoach! Na deze workshop zijn de poppetjes en andere materialen niet meer weg te denken uit jouw ‘gereedschapskoffer’. Je leert hoe je dicht kunt aansluiten bij de ander en zult ontdekken hoe krachtig het is om de eigen werkelijkheid te laten verbeelden. Er gaat een (beeld)wereld voor je open! Ook leer je hoe je POPtalk in kunt zetten bij gesprekken die gaan over verlies. Verlies door overlijden, een scheiding, door ziekte of verhuizing. Als het onderwerp pijnlijk is en persoonlijk raakt, is ondersteuning in het gesprek gewenst. Als de situatie chaotisch en ingewikkeld is, kan het in beeld brengen ervan, weer rust en overzicht geven. Door een situatie neer te laten zetten met POPtalk wordt het mogelijk om in korte tijd inzicht te krijgen in wat er speelt, hoe de situatie wordt ervaren, wie erbij betrokken zijn en welke wensen er zijn! Je leert hoe je gesprekken voert en in beeld brengt over dood, echtscheiding, ziekte, verhuizing of de dood van een huisdier. Je maakt kennis met werkvormen, materialen en methodes die, in combinatie met POPtalk, zorgen voor krachtige tools.

POPtalk7 is een workshop van één dag waarin je op een praktische en beeldende manier leert hoe je iemand kunt coachen naar blijvende verandering. Deze is gebaseerd op positieve psychologie. Bij POPtalk7! leer je de kracht van beeldtaal pas echt ontdekken. We nemen je mee in zeven heldere coachingsvaardigheden die ontwikkeld zijn door Wendy van Beurden van Lucky7! gebaseerd op de '7 steps to creating lasting change' van Tony Robbins. De cursist gaat deze stappen zelf ervaren tijdens de workshop en zal daarna in staat zijn om deze direct toe te passen bij de begeleiding/coaching van eigen leerlingen of cliënten.

Benodigde boeken en materialen

POPtalk Basisboek, POPtalk werkbladen, POPtalkjes (gesprekskaartjes), Gevoelswaaier

en

POPtalk Rouw&Verlies boek, POPtalk werkbladen, POPtalkjes over de dood (gesprekskaartjes)

en 

Lucky7 map, POPtalkwerkbladen, coachfoto's en POPtalkjes rolpoppetjes (gesprekskaartjes)
De boeken en materialen ontvang je tijdens de workshop.

 

Aanvullende informatie

Je kunt kiezen uit diverse data (zie website) Geef duidelijk op je inschrijfformulier aan op welke data jij je wilt deelnemen. Je ontvangt dan het aanmeldbewijs met jouw persoonlijke gegevens. Daarmee kun jij het STAP-budget aanvragen!

Lees meer
Group 197 POPtalk workshops downloaden
Vind op STAP-budget.nl de opleiding die je verder brengt

STAP-budget.nl: hét platform voor al je ontwikkelvragen!

Aanbieder
POPtalk is beeldtaal die ingezet kan worden tijdens gesprekken met kinderen en volwassenen. Veilig en zonder oordeel wordt er vanuit een helicopterview naar een situatie gekeken.
POPtalk
POPtalk
CRKBO
CRKBO
Ik heb een vraag aan deze aanbieder
Lees hier ons Privacy statement