Ontdek wat deze STAP Opleiding jou kan bieden!

Cursus CAD patroontekenen met Adobe Illustrator

Leer met behulp van Adobe Illustrator digitaal kleding CAD patronen op 100% schaal te tekenen. Je leert om patronen aan te passen, te graderen, stofopleggingen te maken en te printen.
Deelnemerskosten
€ 945,00
btw-vrij
Start- en einddata in een groep op locatie
Start:
01-09-2023
Eind:
08-09-2023
Locatie:
Ugchelen
Inschrijving:
Er is nog plek
Start:
29-09-2023
Eind:
06-10-2023
Locatie:
Ugchelen
Inschrijving:
Er is nog plek
Start:
27-10-2023
Eind:
03-11-2023
Locatie:
Ugchelen
Inschrijving:
Er is nog plek
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Vakopleiding
Opleidingsmethode
In een groep op locatie
Type certificaat/diploma
Deelnamecertificaat
Opleidingsduur
2 weken
Aantal lesdagen
2
Min. deelnemers
1
Max. deelnemers
6
Studiebelastingsuren
7 per dag
Tijdstip
Overdag
Leer met behulp van Adobe Illustrator digitaal kleding CAD patronen op 100% schaal te tekenen. Je leert om patronen aan te passen, te graderen, stofopleggingen te maken en te printen.
image

Voor wie?

Digitaal CAD patronen tekenen kan met een groot aantal software programma's. Er is géén marktstandaard in de industrie. Dit maakt het lastig voor kleine ontwerpers, kleine zelfstandigen en studenten. Je dient dan extra geld en tijd te steken in het leren van een CAD programma waarbij geen enkele zekerheid is dat je dit programma in de industrie ook tegen gaat komen. Tegelijkertijd werkt elke creatieve professional in de markt sowieso met Adobe

...

Voor wie?

Digitaal CAD patronen tekenen kan met een groot aantal software programma's. Er is géén marktstandaard in de industrie. Dit maakt het lastig voor kleine ontwerpers, kleine zelfstandigen en studenten. Je dient dan extra geld en tijd te steken in het leren van een CAD programma waarbij geen enkele zekerheid is dat je dit programma in de industrie ook tegen gaat komen. Tegelijkertijd werkt elke creatieve professional in de markt sowieso met Adobe Illustrator. Met name om technische ontwerptekeningen te maken. En daarom hebben wij de afgelopen tien jaar hard gewerkt om lesmateriaal te ontwikkelen om CAD patronen te kunnen tekenen met hetzelfde programma waar elke mode professional tóch al mee werkt namelijk Adobe Illustrator. Het grote voordeel is dat Illustrator géén beperkingen oplegt hoe je bestanden met anderen uitwisselt. Elk gewenst bestandsformaat valt te exporteren. PDF, JPG maar ook DXF. Verder kan je van elk gewenst merk een grote printer (plotter) aanschaffen die naadloos met Adobe Illustrator samenwerkt zodat je eenvoudig en betaalbaar op 100% schaal patronen kan printen. 

Dán heeft Illustrator nog het voordeel dat de gemaakte patronen, gewoon opgeslagen als Illustrator document naadloos samenwerken met het 3d programma Clo3d. Zodat je in de toekomst ook makkelijk jouw patronen kan gebruiken om de kleding naar 3d te virtualizeren. 

 

Wat kun je verwachten?

Je krijgt een live cursus bij ons op ons leskantoor van veertien lesuren.  In deze lessen ga je met behulp van onze online lesmateriaal leren om CAD patronen te tekenen met Adobe Illustrator. Dit heeft als voordeel dat wanneer de cursus is voltooid, dat jij nog een jaar lang toegang hebt tot het online lesmateriaal, ondersteund met oefendocumenten om alle lessen te herhalen. Én nog veel meer aan extra lessen online te lezen en te oefenenen. 

Benodigde boeken en materialen

Alle benodigde materialen voor het leren patroontekenen met Adobe Illustrator worden via designersupport.nl aan jou aangeboden. 

Waar jij zelf zorg voor dient te dragen is een abonnement op Adobe Creative Cloud met minimaal Adobe Illustrator. 

 

Aanvullende informatie

Met name dankzij de groeiende vraag naar 3d kleding virtualizatie groeit de vraag naar digitale patronen. Want óók voor het 3d virtualizeren van kleding zijn dezelfde patronen nodig als wanneer kleding in het echt in elkaar gezet wordt. En dat biedt kansen voor mensen die hun passie hebben liggen bij patroontekenen. Steeds meer worden er weer patronen in Nederland getekend in plaats van dat de fabrikant dat doet voor de merken. 

 

 

Lees meer
Hoe vraag ik STAP-budget aan?
1
Stap 1: Reserveer je plek
Klik rechtsboven op de gele knop 'Ik wil me aanmelden' en ga naar website van de aanbieder en meld je vandaag nog aan voor de opleiding om je plek te reserveren.
2
Stap 2: Ontvang je STAP-aanmeldingsbewijs
Na je aanmelding bij de opleider ontvang je van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs dat je nodig hebt voor je STAP-aanvraag bij UWV.
3
Stap 3: Vraag STAP-budget aan!
Start op 3 juli vlak voor 10.00 uur je STAP-aanvraag bij UWV, want op=op! Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat we je een reminder kunnen sturen.
Aanbieder
Ons bedrijf Ecorn bied korte Adobe Illustrator, Photoshop, Indesign en Clo3D opleidingen aan voor mode en grafisch ontwerpers. Voor boekingen ga naar onze website designersupport.nl.
Designersupport
Designersupport
CRKBO
CRKBO
Adobe Certified Expert
Adobe Certified Expert
SO MITT
SO MITT
Ik heb een vraag aan deze aanbieder
Lees hier ons Privacy statement