Jump
Ontdek wat deze STAP Opleiding jou kan bieden!

Training Verzuimmanagement

Hoe ga je om met (hoog) verzuim binnen de organisatie? Hoe voer je verzuimgesprekken op een professionele manier? Dat leer je tijdens een training verzuimmanagement!
Deelnemerskosten
€ 1.000,00
incl. btw
Start- en einddatum individueel op locatie of online
Ieder moment te starten
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Training
Opleidingsmethode
Individueel op locatie of online
Type certificaat/diploma
Deelnamecertificaat
Naam
Certificaat van Deelname
Opleidingsduur
1 dag
Aantal lesdagen
1
Min. deelnemers
1
Max. deelnemers
10
Studiebelastingsuren
6
Taal in opleiding
Nederlands
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
Geen opleiding vereist
Hoe ga je om met (hoog) verzuim binnen de organisatie? Hoe voer je verzuimgesprekken op een professionele manier? Dat leer je tijdens een training verzuimmanagement!

Training Verzuimmanagement
Ziekteverzuim is in eerste instantie natuurlijk vervelend voor de werknemer zelf. Maar het is als werkgever wel belangrijk om regie op verzuim te krijgen en te houden. Als organisatie merk je snel genoeg een verhoging van de werkdruk en de mogelijke inzet van personele vervanging, met als gevolg hoge kostenposten. Hoe kun je hier invloed op uitoefenen? En wat staat je te doen als ziekteverzuim arbeidsverzuim blijkt te zijn? Dan is deze training

...

Training Verzuimmanagement
Ziekteverzuim is in eerste instantie natuurlijk vervelend voor de werknemer zelf. Maar het is als werkgever wel belangrijk om regie op verzuim te krijgen en te houden. Als organisatie merk je snel genoeg een verhoging van de werkdruk en de mogelijke inzet van personele vervanging, met als gevolg hoge kostenposten. Hoe kun je hier invloed op uitoefenen? En wat staat je te doen als ziekteverzuim arbeidsverzuim blijkt te zijn? Dan is deze training verzuimmanagement uitstekend geschikt voor jou.

 

Inleiding Training Verzuimmanagement
Deze training is gericht op leidinggevenden, P&O’ers en iedereen die met verzuim te maken heeft en ziekteverzuim aanpakken als belangrijke taak heeft. Tijdens deze waardevolle training wordt concreet en praktisch ingegaan op de vraagstukken die van belang zijn. Hiermee breng je je verzuimbeleid naar een hoger niveau en leer je omgaan met ziekteverzuim.


Zo ziet het programma eruit
De training verzuimmanagement kan uit verschillende onderwerpen bestaan, altijd toegespitst op jouw situatie of de organisatiebehoefte. In hoeverre hebben jullie nu regie op verzuim? Vanuit jullie behoefte stellen wij een training verzuimmanagement op maat samen. Wij geloven namelijk niet in het principe open inschrijving en werken uitsluitend met maatwerktrainingen. Hierdoor is het voor iedere deelnemer interessant op zijn of haar eigen niveau en leerbehoefte. Denk niet dat een training verzuimmanagement voor jou niet geschikt is, want we kunnen deze zo samenstellen dat ook jullie regie op verzuim krijgen. Onderwerpen die mogelijk aan bod komen tijdens de training verzuimmanagement zijn:

  • Effectieve verzuimbegeleiding
  • Vormen van ziekteverzuim en begeleidingsvormen
  • Balans tussen belastbaarheid en draagkracht
  • Interventies om werkhervatting te bevorderen
  • Regie op verzuim
  • Omgaan met de weerstand
  • Effectieve gesprekstechnieken
  • Verzuimmanagement op maat
  • Ingaan op telefonische ziekmeldingen
  • Het zeven-vragenplan voor het verzuimgesprek

Wat levert een training verzuimmanagement mij op?
Na het volgen van een training verzuimmanagement krijgt jullie organisatie weer regie op verzuim. Je krijgt inzicht in de verschillende soorten verzuim en leert omgaan met ziekteverzuim. We laten je kennismaken met de verschillende gesprekstechnieken om verzuim te kunnen beïnvloeden en geven je inzicht in hoe je verzuimcijfers interpreteert. Krijg grip op verzuim en leer hoe je moet omgaan met de reacties en mogelijke weerstand van medewerkers. Na het volgen van de training verzuimmanagement heb je kennis van diverse interventies die bijdragen aan een passende werkhervatting en ben je in staat om een effectief verzuimgesprek te voeren. Ook leer je per vorm van verzuim een plan van aanpak te ontwikkelen. Wil jij ziekteverzuim aanpakken? Met deze training ben je gegarandeerd geholpen.


Maak kennis met onze persoonlijke werkwijze
Zoals regie op verzuim bij jullie centraal staat, staan bij ons de deelnemers centraal. Jullie leerdoelen en-behoeftes zijn de basis van iedere training die wij verzorgen. We starten met een persoonlijke intake om meer informatie te verzamelen over de precieze leervraag. Op basis daarvan kiezen we één van onze ervaren trainers die expert is op dat vakgebied. Vervolgens vindt er een kennismaking plaats tussen de trainer en de deelnemer om de inhoud van de training verzuimmanagement te kunnen bepalen. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat er een klik is tussen de trainer en de deelnemers. Alleen dan kun je het maximale in jezelf naar boven halen. Op basis van het kennismakingsgesprek schrijven wij een adviesvoorstel en gaan we data kiezen waarop de training verzuimmanagement plaats kan vinden. In hetzelfde adviesvoorstel maak je ook kennis met onze praktisch ingestelde trainers.

Lees meer
Hoe vraag ik STAP-budget aan?
1
Stap 1: Reserveer je plek
Klik rechtsboven op de gele knop 'Ik wil me aanmelden' en ga naar website van de aanbieder en meld je vandaag nog aan voor de opleiding om je plek te reserveren.
2
Stap 2: Ontvang je STAP-aanmeldingsbewijs
Na je aanmelding bij de opleider ontvang je van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs dat je nodig hebt voor je STAP-aanvraag bij UWV.
3
Stap 3: Vraag STAP-budget aan!
Start op 2 januari vlak voor 10.00 uur je STAP-aanvraag bij UWV, want op=op! Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat we je een reminder kunnen sturen.
Aanbieder
Wij worden enthousiast van het leveren van maatwerk en kwaliteit. Iedere training wordt geschreven op basis van de leerbehoeftes van deelnemers en organisaties.
BTR Trainingen
BTR Trainingen
NRTO
NRTO
CRKBO
CRKBO
SKJ
SKJ
Tel mee met Taal
Tel mee met Taal
Ik heb een vraag aan deze aanbieder
Lees hier ons Privacy statement