Jump
Ontdek wat deze STAP Opleiding jou kan bieden!

Physical Performance Trainer

Leer om de fysieke prestaties van geblesseerde én fitte sporters te verbeteren. Fysieke testen, videoanalyse, behandel- en trainingstechnieken komen aan bod.
Deelnemerskosten
€ 795,00
btw-vrij
Start- en einddata in een groep op locatie of online
Start:
07-10-2022
Eind:
09-12-2022
Inschrijving:
Er is nog plek
Start:
20-11-2022
Eind:
29-01-2023
Inschrijving:
Er is nog plek
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Vakopleiding op MBO/HBO-niveau
Opleidingsmethode
In een groep op locatie of online
Opleidingsvorm
Deeltijd
Type certificaat
Certificaat
Naam certificaat
Certificaat Physical Performance Trainer
Max. deelnemers
20
Aantal lesdagen
6
Tijdstip
Overdag, Weekend
Taal in opleiding
Nederlands
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
Vereist
Vooropleiding
De cursus tot Physical Performance Trainer is bedoeld voor trainers en/of therapeuten die sporters op een hoger sportniveau willen brengen en blessures willen voorkomen. Een vooropleiding of ervaring als Personal Trainer, fitnesstrainer, bootcamp instructeur, sportmasseur en fysiotherapeut is een absolute pre. Ook een gevolgde sportopleiding (SB, CIOS of ALO) wordt aanbevolen.
Leer om de fysieke prestaties van geblesseerde én fitte sporters te verbeteren. Fysieke testen, videoanalyse, behandel- en trainingstechnieken komen aan bod.
image

Gedurende de cursus Physical Performance Trainer leer je de fysieke prestaties van geblesseerde én fitte sporters te verbeteren. Tijdens de 6-daagse praktijkgerichte cursus leer je met behulp van fysieke testen en videoanalyse de zwakke schakels van een individu of team te herkennen. Deze zwakke schakels worden met behulp van state of the art behandel- en trainingstechnieken versterkt. De lessen worden gegeven door Joeval Benjamins, Shanice Booy, Koen Konings en Marsha Westerhof. Zij z

...

Gedurende de cursus Physical Performance Trainer leer je de fysieke prestaties van geblesseerde én fitte sporters te verbeteren. Tijdens de 6-daagse praktijkgerichte cursus leer je met behulp van fysieke testen en videoanalyse de zwakke schakels van een individu of team te herkennen. Deze zwakke schakels worden met behulp van state of the art behandel- en trainingstechnieken versterkt. De lessen worden gegeven door Joeval Benjamins, Shanice Booy, Koen Konings en Marsha Westerhof. Zij zijn ervaren docenten in de wereld van (sport)fysiotherapie en de begeleiding van topsporters en breedtesporters.

 

Vooropleiding

De cursus tot Physical Performance Trainer is bedoeld voor trainers en/of therapeuten die sporters op een hoger sportniveau willen brengen en blessures willen voorkomen. Een vooropleiding of ervaring als Personal Trainer, fitnesstrainer, bootcamp instructeur, sportmasseur en fysiotherapeut is een absolute pre. Ook een gevolgde sportopleiding (SB, CIOS of ALO) wordt aanbevolen.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de cursus leer je zwakke schakels te herkennen. Zodra de klachten en eventuele belemmeringen duidelijk in kaart zijn gebracht, leer je met behulp van een sterkte-zwakteanalyse de sporter of fitnesser te begeleiden. Hierdoor ben je in staat om te herkennen wat jouw cliënten nodig hebben en kun je de juiste ondersteuning bieden. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Wij lichten een aantal onderdelen van de cursus voor je uit.

 

Sportanalyse
Je leert een sportanalyse te maken van verschillende takken van sport gebaseerd op de grondmotorische eigenschappen (coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid) volgens de CLUKS systematiek en relevante energiesystemen. Hierbij leer je gebruik te maken van videoanalyse als instrument om zwakkere onderdelen van de techniek en beweegketen in kaart te brengen en te verbeteren. Na het maken van een sportanalyse kun je bepalen hoe deze sporter getraind moet worden. Zo train je een sprinter op een andere manier dan een duurloper.

 

Preventieprotocollen
Je leert preventieprotocollen opstellen, uitvoeren en evalueren bij een individuele sporter en een sportteam. Wij leren je onder andere gebruik te maken van:

  • Warming-up protocollen
  • Antropometrietesten (o.a. BMI, houdingsinspectie en de lichaamssamenstelling)
  • De ‘zwakke schakel’ benadering (het vaststellen en evalueren van o.a. core stabiliteit, valgusstand knieën, anteropositie cervicale wervelkolom)
  • Beïnvloeden en optimaliseren van de ‘zwakke schakel’ met gerichte oefeningen
  • Screeningsinstrumenten en sportspecifieke testen
  • Advisering van de sporter en de trainer op grond van testresultaten met betrekking tot belastbaarheid en inzetbaarheid van de sporter

Behandeltechnieken
Je leert gebruik te maken van behandeltechnieken van het hoogste niveau. Daarnaast leer je om deze technieken toe te passen tijdens (preventieve) behandelprogramma’s bij sporters. Hierbij kun je denken aan spier- en fascietechnieken, stretching en active releasetechnieken en diverse tapetechnieken met niet-elastische tape en kinesiotape.

 

Revalidatieprotocollen en trainingsschema’s
Tijdens de cursus Physical Performance Trainer leer je een revalidatieprotocol opstellen, uitvoeren en evalueren met de eerder aangeleerde instrumenten (sportanalyse, preventieprotocol en de nieuwste behandeltechnieken). Daarnaast leer je om algemene trainingsschema’s te schrijven waarmee gezonde sporters winst kunnen boeken op de voor hen belangrijke fysieke aspecten van de sport.

 

Didactische werkvormen
Hoorcolleges, demonstraties, casuïstiek, discussie en oefenen onder begeleiding.

 

Benodigde boeken en materialen

Tijdens de cursus ontvang je een uitgebreide digitale reader met diverse lesstof en praktische tips. Verder ontvang je aanvullend studiemateriaal in je online leeromgeving e-Start.

Aanvullende informatie

Bij 100% deelname krijg je na afloop van de cursus het certificaat Physical Performance Trainer thuisgestuurd. Trainers die in het bezit zijn van een geldige trainerslicentie van de Atletiekunie ontvangen bovendien 6 licentiepunten voor niveau 4.

 

Na goedkeuring van het STAP-budget krijg je direct toegang tot het lesmateriaal en kun je starten met jouw opleiding. Eventuele lesdagen kun je inplannen via jouw persoonlijke leeromgeving e-Start.

Lees meer
Hoe vraag ik STAP-budget aan?
1
Stap 1: Reserveer je plek
Klik rechtsboven op de gele knop 'Ik wil me aanmelden' en ga naar website van de aanbieder, meld je aan, en gebruik het STAP-aanmeldingsbewijs van de aanbieder voor je STAP-aanvraag bij UWV.
2
Stap 2: Is aanvraag mogelijk?
Op onze homepage zie je of en wanneer het aanvragen van STAP-budget bij UWV mogelijk is. Is aanvragen mogelijk? Dien direct je aanvraag in. En anders, wacht af tot aanvragen weer mogelijk is.
3
Stap 3: Zit er klaar voor!
Dien direct na start van de subsidie-aanvraagtermijn je aanvraag in, want op=op! Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat we je hiervoor een reminder kunnen sturen.
Aanbieder
Start2Move is het grootste internationaal erkend opleidingscentrum van Nederland en gespecialiseerd op het gebied van Fitness, Sport en Health.
Start2Move
Start2Move
NRTO
NRTO
NL Actief
NL Actief
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Europe Active (EREPS)
Europe Active (EREPS)
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
Stichting Tegenkracht
Stichting Tegenkracht
Ik heb een vraag aan deze aanbieder
Lees hier ons Privacy statement