
Gastronomie Online



Wat is de SVH Gastronomie Opleiding?
Na deze opleiding kun je gemotiveerd de plaats bepalen in de ‘smaakkubus’ / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het gerecht. Je kunt van dranken en gerechten het smaakprofiel vaststellen o.b.v. (universele) smaakfactoren:
- mondgevoel
- smaakgehalte
- smaakcomplexiteit
- smaaktype
Je kunt gasten adv
Wat is de SVH Gastronomie Opleiding?
Na deze opleiding kun je gemotiveerd de plaats bepalen in de ‘smaakkubus’ / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het gerecht. Je kunt van dranken en gerechten het smaakprofiel vaststellen o.b.v. (universele) smaakfactoren:
- mondgevoel
- smaakgehalte
- smaakcomplexiteit
- smaaktype
Je kunt gasten adviseren m.b.t. de beste drank-spijscombinatie, rekening houdend met o.a: - bedrijfsformule.
- verwachtingspatroon/instelling gast.
- smaakcombinaties/smaakopbouw
- tijdstip op de dag
- seizoen
- culturele context en allergenen.
Docenten: De lesdagen zijn op maandag van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Het programma is veelzijdig en uitdagend en wordt verzorgd door inspirerende docenten, waaronder verschillende SVH meesterkoks. Kortom: je wilt geen dag missen!
Digitale Classroom
Naast het E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen. Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau.
Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geld o.a. SVH wijn 3, SVH Vinoloog/sommelier diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.



