Ontdek wat deze STAP Opleiding jou kan bieden!

Access Basis

Doe meer met je gegevens, ontwerp een database, gebruik query's en maak rapporten. Leer alles in deze training Access Basis.
Deelnemerskosten
€ 859,10
incl. btw
Start- en einddatum in een groep op locatie of online
Vaste startdatum
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Training
Opleidingsmethode
In een groep op locatie of online
Type certificaat/diploma
Certificaat
Naam
Certificaat van deelname
Opleidingsduur
2 dagen
Aantal lesdagen
2
Min. deelnemers
2
Max. deelnemers
8
Studiebelastingsuren
16 per opleiding
Tijdstip
Ochtend, Middag
Taal in opleiding
Nederlands
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
MBO
Doe meer met je gegevens, ontwerp een database, gebruik query's en maak rapporten. Leer alles in deze training Access Basis.
Access Basis | train2work
Access Basis | train2work

Hoe werk jij met een bestaande Access database? Welke keuzes maak je bij het ontwerpen van een nieuwe database? In de actieve en praktijkgerichte Access basiscursus ga je aan de slag met Access. Daarbij staan bestaande en nieuwe databases, selectiequery's, rapporten en formulieren centraal. Deze training verzorgen we hybride. Dat betekent dat je kunt kiezen hoe je meedoet: in de klas of online in de virtual classroom.

 

Wat is het lesprogramma?

...

Hoe werk jij met een bestaande Access database? Welke keuzes maak je bij het ontwerpen van een nieuwe database? In de actieve en praktijkgerichte Access basiscursus ga je aan de slag met Access. Daarbij staan bestaande en nieuwe databases, selectiequery's, rapporten en formulieren centraal. Deze training verzorgen we hybride. Dat betekent dat je kunt kiezen hoe je meedoet: in de klas of online in de virtual classroom.

 

Wat is het lesprogramma?

 

Aan de slag met Access

 • Schermverkenning, werkbalken, helpfuncties
 • Begrippen, gegevensanalyse, gegevensbeheer 

Werken met bestaande databases

 • Database: openen, sluiten, opslaan, gegevens bewerken, weergaven
 • Tabel: openen, opslaan, sluiten, recordnavigatie, records toevoegen, bewerken, verwijderen, sorteren
 • Gegevens: zoeken, vervangen, filteren 

Een nieuwe database en tabellen ontwerpen

 • Ontwerpweergave: primaire sleutel, gegevensbladweergave vanuit tabelontwerpvenster
 • Instellingen: veldeigenschappen, veldlengte, tekstopmaak, getalopmaak, datumopmaak, restrictie, standaardwaarde, voorwaarde, indexeren
 • Ontwerp wijzigen: aanpassen veldvolgorde, velden toevoegen, wissen, wijzigen gegevenstype, kolombreedte, kolom verplaatsen 

Relationele databases en query's

 • Relationele databases: relaties tussen tabellen, relaties definiëren, tonen, verwijderen, wijzigen, referentiële integriteit, afdrukken relaties
 • Selectiequery: query maken, werken met query, selectiecriteria, geavanceerde query's, parameter-, groepeer-, bijwerk- en kruistabelquery maken 

Formulieren en rapporten

 • Formulieren en rapporten maken
 • Besturingselementen wijzigen en toevoegen: ontwerpweergave, besturingselementen selecteren, verplaatsen tabvolgorde aanpassen, afmetingen, wissen
 • Besturingselementen opmaken: uitlijnen, tekstopmaak, achtergrondopmaak formulier, toevoegen veld en label, datum en tijd, logo 

Afdrukken

 • Voorbereiden
 • Afdrukvoorbeeld, - stand en papierformaat
 • Tabel, formulier, rapport en queryresultaat

 

Wat is de leeraanpak?

 

Hoe doe je mee?

Je kunt kiezen:

 • in de klas, met je eigen laptop;
 • online, op een rustige leerplek met een goede internetverbinding.

Je geeft je keuze aan op je inschrijfformulier.

  

Praktijkgericht en interactief

Access Basis bij train2work is een hybride training (klassikaal en online training tegelijk), gegeven door een enthousiaste trainer. Hij verduidelijkt het werken met Access met aansprekende praktijkvoorbeelden. Je bespreekt samen de theorie, deelt kennis en ervaringen, oefent, experimenteert en je krijgt persoonlijke coaching. De klas is coronaproof en bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Er is dus genoeg ruimte om al je vragen te stellen.

  

Huiswerk en studiebelasting

Vanwege een huiswerkopdracht zit er 1 week tussen de 1e en 2e lesdag. Je totale studiebelasting is 2,5 dag. Die breid je uit door in de tussenliggende periode met de lesstof te oefenen. Je ervaringen (en knelpunten) leg je dan op de volgende lesdag aan de trainer voor.

  

Lesmateriaal

Je ontvangt een e-book en digitale instructievideo's met praktische uitleg per onderwerp. Dit betekent dat je de geleerde onderwerpen altijd kunt opzoeken en opnieuw kunt oefenen. Neem je eigen laptop mee! Je leert makkelijker met je eigen werkbestanden in je eigen Office-omgeving.

 

Wat leer je in deze training Access Basis?

 

Na afloop van deze training:

 • ken je de logica en werking van Microsoft Access;
 • zet je nieuwe databases efficiënt en toekomstgericht op;
 • kun je werken met bestaande databases;
 • filter je gegevens met een selectiequery;
 • weet je hoe rapporten en formulieren te ontwerpen;
 • heb je de opleidingthema's toegepast in opdrachten en cases.

Heb je vragen en voorbeelden vanuit je eigen werkpraktijk? Neem ze mee. Of zet ze klaar op je pc. Je krijgt een deskundig antwoord én een praktisch werkadvies.

 

Over je inschrijving, de startdatum en meer praktische zaken

 

Je kunt je direct inschrijven op deze training. Je ontvangt een bevestiging per e-mail. 10 dagen voor de training ontvang je onze uitnodiging met meer informatie over je deelname. Je bent van harte welkom in onze online klas of op onze locatie Lange Kleiweg 14 in Rijswijk (bij Den Haag), 3 minuten lopen vanaf het station. Wil je liever een teamtraining? Of op maat? Bel of mail ons voor een gezonde leeroplossing.

 

Past Access Basis bij jou?

 

Je wilt aan de slag met Access en de basisfuncties onder de knie krijgen. Voor het maken van databases, het gebruik van selectiecriteria, query's en het maken van formulieren en rapporten.

 

Lees meer
Hoe vraag ik STAP-budget aan?
1
Stap 1: Reserveer je plek
Klik rechtsboven op de gele knop 'Ik wil me aanmelden' en ga naar website van de aanbieder en meld je vandaag nog aan voor de opleiding om je plek te reserveren.
2
Stap 2: Ontvang je STAP-aanmeldingsbewijs
Na je aanmelding bij de opleider ontvang je van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs dat je nodig hebt voor je STAP-aanvraag bij UWV.
3
Stap 3: Vraag STAP-budget aan!
Start op 28 februari vlak voor 10.00 uur je STAP-aanvraag bij UWV, want op=op! Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat we je een reminder kunnen sturen.
Aanbieder
Trainingen die werken
train2work
train2work
NRTO
oom
Ik heb een vraag aan deze aanbieder
Lees hier ons Privacy statement