STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden.nl


Vind je opleiding met kwaliteitskeurmerk en blijf op de hoogte van nieuwe subsidies op Opleidingvinden.nl.

Fitnesstrainer B / Personal Trainer

Uniek opleidingstraject tot Personal Trainer met erkend diploma en een hoog slagingspercentage.
Deelnemerskosten

€ 1.445,00

vrij van BTW

Fill 1 Copy 5

Lesgeld

€ 1.195,00

Totaal excl. BTW

€ 1.195,00

BTW

€ 250,00

Totaal incl. BTW

€ 1.445,00

Startdata in een groep op locatie en online
Ieder moment te starten
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Vakopleiding op MBO/HBO-niveau
Opleidingsmethode
Individueel op locatie en online
Opleidingsvorm
Deeltijd
Type certificaat/diploma
Diploma
Naam
Diploma Fitnesstrainer B / Personal Trainer
Opleidingsduur
6 maanden
Aantal lesdagen
6
Min. deelnemers
8
Max. deelnemers
20
Studiebelastingsuren
140
Taal in opleiding
Nederlands
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
Er is geen bepaalde vooropleiding nodig
Uniek opleidingstraject tot Personal Trainer met erkend diploma en een hoog slagingspercentage.
Fitnesstrainer B opleiding
Fitnesstrainer B opleiding

De Start2Move opleiding Fitnesstrainer B/ Personal Trainer is een uitstekende vervolgopleiding waarmee je na afronding een breed scala aan vaardigheden beheerst en met een erkend diploma direct aan de slag kunt als Personal Trainer.  De Fitnesstrainer B opleiding bij Start2Move gaat verder dan een reguliere Fitnesstrainer B opleiding. Wij willen niet alleen opleiden voor een diploma, maar wij brengen breed opgeleide Personal Trainers op de markt die de marktbehoefte ook daadwerkelijk kun

...

De Start2Move opleiding Fitnesstrainer B/ Personal Trainer is een uitstekende vervolgopleiding waarmee je na afronding een breed scala aan vaardigheden beheerst en met een erkend diploma direct aan de slag kunt als Personal Trainer.  De Fitnesstrainer B opleiding bij Start2Move gaat verder dan een reguliere Fitnesstrainer B opleiding. Wij willen niet alleen opleiden voor een diploma, maar wij brengen breed opgeleide Personal Trainers op de markt die de marktbehoefte ook daadwerkelijk kunnen invullen. Naast de reguliere Fitnesstrainer B richtlijnen word je extra opgeleid op het gebied van: 

- Mentale en fysieke coaching en gedragsverandering
- Optimale krachtprogrammering
- Slaap- en stressmanagement
- Testen en meten
- Periodisering

 

Deze onderdelen zijn een must voor iedere Personal Trainer en zijn exclusief voor studenten van Start2Move ontwikkeld.

 

De opleiding wordt aangeboden in twee varianten. Klassikaal online, waarbij je de gehele opleiding online volgt, en hybride. Hybride is een combinatie tussen on demand theorie volgen, online klassikale lessen en praktijkdagen op locatie. Jouw docent is een praktijkgerichte professional die ervaring heeft als docent en/of als ondernemer in de branche. Jouw docent is een praktijkgerichte professional die ervaring heeft als docent en/of als ondernemer in de branche. 

 

Wat kun je verwachten?

Bijna iedere sportschool biedt tegenwoordig Personal Training aan. Daarnaast zijn er ook steeds meer zelfstandige PT’ers en Personal Training studio’s te vinden. Dit blijkt mede uit de grote hoeveelheid landelijke PT-vacatures die openstaan in o.a. de Start2Move Vacaturebank. Als Personal Trainer heb je een veelzijdig en afwisselend beroep waarbij vakkennis onmisbaar is, maar nog belangrijker zijn je coaching skills. 

 

Tijdens de opleiding Fitnesstrainer B/ Personal Trainer van Start2Move leer je onder andere:

- Hoe je coaching gesprekken voert en klanten begeleidt naar een succesvolle en duurzame gedragsverandering
- Welkte testen en metingen je af kunt nemen om een beginsituatie en het resultaat inzichtelijk te maken
- Hoe je een optimaal trainingsprogramma opstelt voor krachttraining
- Hoe je een periodisering voor langere tijd maakt, afgestemd op het individu
- Hoe je omgaat met stagnatie en vermoeidheid en hoe je klanten kunt helpen plateaus te doorbreken
- Wat stress is, waarom we slapen en hoe je klanten kunt coachen beter met stress om te gaan en meer (nacht)rust te ervaren
- Hoe je de energiebehoefte van een individu kunt berekenen en een opzet maakt voor een voedingsschema
- Hoe je een eigen Personal Brand ontwikkelt en nieuwe klanten werft
- Hoe je foutloos techniek van verschillende movements (push, pull, squat etc.) uitlegt, aanleert en variaties hierop toepast
- Hoe je verschillend trainingsmateriaal (kettlebells, resistance bands, medicine balls, speedladders etc.) kunt gebruiken en een effectieve en leuke PT-sessie kunt verzorgen

 

Verder wordt er veel aandacht besteed aan coachen op gedragsverandering en onderga je een verdieping op het gebied van voedingsleer, anatomie, fysiologie, trainingsleer, krachttraining, periodisering, stress, slaap en Personal Branding. Je kennis vertaal je naar 1 op 1 begeleiding en naar het trainen met kleine groepen (Small Group training). Start2Move biedt exclusief extra lesmateriaal aan op het gebied van mentale en fysieke coaching, gedragsverandering, krachtprogrammering, duurtraining slaap- en stressmanagement, periodisering en bewegingsdeskundigheid zodat je opgeleid wordt tot een waardevolle Personal Trainer.
 
De theorie die je tijdens de opleiding leert pas je direct toe in de praktijk, zodat je deze sneller beheerst. En dat zie je terug in het hoge slagingspercentage van Start2Move!

 

Vooropleiding 
Om deze opleiding te volgen dien je minimaal in het bezit te zijn van een geldig NL-actief (voorheen FitVak) Fitnesstrainer A diploma. De Start2Move opleiding Fitnesstrainer B/ Personal Trainer wordt op (EQF) niveau 4 gegeven. EQF-niveau 4 is vergelijkbaar met het Nederlandse mbo-niveau 4. De deelnemer dient minimaal 16 jaar te zijn ten tijde van het examen. Het beheersen van de Nederlandse taal en enige ervaring met digitale middelen is een must.

 

Lestijden en zelfstudie

Lestijden kunnen variëren per locatie en lesdag en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De geschatte zelfstudie is ongeveer drie tot zes uur per week, afhankelijk van aanwezige voorkennis.  

 

Benodigde boeken en materialen
Tijdens de opleiding ontvang je het NL Actief Fitnesstrainer B studieboek. Via jouw persoonlijke leeromgeving e-Start heb je toegang tot aanvullend online studiemateriaal, de oefentool (proefexamens) en vele webinars.* Het lesmateriaal en de examenkosten à € 250 zijn bij de prijs inbegrepen. 

 

Software applicatie en 3D-animaties 

Start2Move werkt onder andere samen met Virtuagym: de Nederlandse marktleider in fitness software. Hierdoor heb je tijdens je opleiding toegang tot de meest geavanceerde trainings- & business App. Hier kun je werken met trainings- en voedingsschema’s. Ook kun je deze app inschakelen om jouw (potentiele) klanten te coachen. Het lesmateriaal wordt ondersteund met 3D-animaties van Muscle and Motion, waardoor met name onderwerpen als anatomie en trainingsleer goed inzichtelijk worden.

 

Stage

Tijdens de opleiding Fitnesstrainer B van Start2Move loop je minimaal 35 uur stage onder deskundige en structurele begeleiding. Wij raden om meer uren stage te lopen en hiermee tijdig te beginnen om zodoende meer ervaring in het werkveld op te doen. 

 

Examen en diplomering

De prijzen zijn inclusief examens. De opleiding wordt afgesloten middels een mondeling examen, waarin je de gemaakte scriptie verdedigt. Om deel te nemen aan dit examen dient zowel het theorie-examen als de scriptie (deelopdrachten) met een voldoende te zijn beoordeeld. Na succesvolle afronding ontvang je het nationaal en internationaal erkende NL Actief diploma (voorheen Fitvak). Dit Fitnesstrainer B diploma is erkend door het Ministerie van V.W.S. en geeft toegang tot het Nederlandse register Fitned.nl en het Europese register voor fitnessprofessionals Ereps.com.

 

Aanvullende informatie

Na goedkeuring van het STAP-budget krijg je direct toegang tot het lesmateriaal en kun je starten met jouw opleiding. Eventuele lesdagen kun je inplannen via jouw persoonlijke leeromgeving e-Start. 

Lees meer
Het STAP-budget is op. STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden.nl.

Vind je opleiding met kwaliteitskeurmerk en blijf op de hoogte van nieuwe subsidies op Opleidingvinden.nl.

Aanbieder
Start2Move is het grootste internationaal erkend opleidingscentrum van Nederland en gespecialiseerd op het gebied van Fitness, Sport en Leefstijl & Vitaliteit.
Start2Move
Start2Move
NRTO
NRTO
NL Actief
NL Actief
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Europe Active (EREPS)
Europe Active (EREPS)
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
Stichting Tegenkracht
Stichting Tegenkracht