STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden.nl


Vind je opleiding met kwaliteitskeurmerk en blijf op de hoogte van nieuwe subsidies op Opleidingvinden.nl.

Pakket Personal Trainer Pro On Demand (zelfstudie)

Uniek opleidingstraject met erkend diploma en een hoog slagingspercentage.
Deelnemerskosten

€ 2.634,00

vrij van BTW

Fill 1 Copy 5

Lesgeld

€ 1.634,00

Totaal excl. BTW

€ 1.634,00

BTW

€ 1.000,00

Totaal incl. BTW

€ 2.634,00

Start- en einddata in een groep op locatie en online
Ieder moment te starten
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Vakopleiding op MBO/HBO-niveau
Opleidingsmethode
Individueel online
Opleidingsvorm
Deeltijd
Type certificaat/diploma
Diploma
Naam
Diploma Personal Trainer
Opleidingsduur
12 maanden
Min. deelnemers
1
Max. deelnemers
1
Studiebelastingsuren
412
Taal in opleiding
Nederlands
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
Er is geen bepaalde vooropleiding nodig
Uniek opleidingstraject met erkend diploma en een hoog slagingspercentage.
Personal Trainer opleiding
Personal Trainer opleiding

Ben jij sportief, enthousiast en droom jij van een baan als Personal Trainer? Het Personal Trainer Pro pakket kun je nu ook volledig On Demand volgen. Studeer waar en wanneer jij wilt via het innovatieve On Demand platform van Start2Move. Online studeren met onder andere video's van jouw docent, animaties, online kennistesten, en speciaal ontwikkelde methodieken waardoor je ook online kennis en vaardigheden kunt opdoen. 
 
De On Demand opleiding tot Personal Trainer vormt

...

Ben jij sportief, enthousiast en droom jij van een baan als Personal Trainer? Het Personal Trainer Pro pakket kun je nu ook volledig On Demand volgen. Studeer waar en wanneer jij wilt via het innovatieve On Demand platform van Start2Move. Online studeren met onder andere video's van jouw docent, animaties, online kennistesten, en speciaal ontwikkelde methodieken waardoor je ook online kennis en vaardigheden kunt opdoen. 
 
De On Demand opleiding tot Personal Trainer vormt een uitstekende basis om aan de slag te gaan als (zelfstandig) Personal Trainer en heeft dezelfde waarde als een klassikale opleiding bij Start2Move. Er is geen specifieke vooropleiding of voorkennis vereist om deel te kunnen nemen.

Wat kun je verwachten?

Het Start2Move Personal Trainer Pro pakket bestaat uit  de volgende 4 modules die ervoor zorgen dat jij binnen 1 jaar wordt opgeleid tot een breed opgeleide Personal Trainer: 

 

Fitnesstrainer A On Demand
Het Personal Trainer Pro traject begint met de NL Actief erkende opleiding Fitnesstrainer A On Demand. Dit is de basis op het gebied van voedingsleer, anatomie, biomechanica, trainingsleer, krachttraining en blessurepreventie. Daarnaast komen onderwerpen als omgaan met klanten, leidinggeven en organisatieleer uitgebreid aan bod.  
 
Sportvoedingsadviseur
Tijdens de module Sportvoedingsadviseur, ga je kennis opdoen over gezonde basisvoeding voor een sporter, voeding rondom de inspanning, het gebruik van supplementen en de effecten hiervan op de sportprestatie. Daarnaast gaan we dieper in op verschillende aspecten van de sport zelf, zoals inspanningsfysiologie.
 
Fitnesstrainer B
In deze NL Actief erkende opleiding Fitnesstrainer B/ Personal Trainer ga je de opgedane kennis nog verder verdiepen en zal je dit vertalen naar 1 op 1 begeleiding en naar het trainen met kleine groepen (Small Group Training). 
 
Personal Trainer Business
De laatste module die je volgt is Personal Trainer Business. Het geeft je alle handvatten om straks je eigen business te kunnen genereren. Dit kan zijn als zzp’er, het opzetten van een PT-studio of misschien wel van een sportclub.

 

Vooropleiding
Er is geen specifieke vooropleiding of voorkennis vereist. De Start2Move opleiding Fitnesstrainer B/ Personal Trainer wordt op (EQF) niveau 4 gegeven. EQF-niveau 4 is vergelijkbaar met het Nederlandse mbo-niveau 4. De deelnemer dient minimaal 16 jaar te zijn ten tijde van het examen. Het beheersen van de Nederlandse taal en enige ervaring met digitale middelen is een must.

 

Licentieduur
Je volgt deze opleiding volledig On Demand. Na inschrijving kun je direct van start met jouw opleiding in jouw persoonlijke leeromgeving e-Start. Misschien heb je het nu super druk en kun je niet meer dan 2 uur in de week vrij maken voor jouw studie, geen probleem! Of heb je nu veel tijd over en wil je juist snel door de lesstof heen kunnen gaan? Ook dat kan! Vanaf het moment van inschrijven, heb je 24 maanden de tijd om de modules af te ronden. Het verlengen van de licentie is mogelijk.

 

Benodigde boeken en materialen
Tijdens de opleiding schaf je het NL Actief Fitnesstrainer A en B studieboek en het boek Eet als een atleet zelf via de leeromgeving e-Start aan. In je online leeromgeving e-Start vind je al het digitale lesmateriaal, bestaande uit theorie, video’s, casussen en studievragen.* 

 

3D animaties en Virtuagym App

Start2Move werkt onder andere samen met Virtuagym: de Nederlandse marktleider in fitnesssoftware. Hierdoor heb je tijdens en na je opleiding toegang tot de meest geavanceerde trainings- & business App Virtuagym. Hier kun je werken met trainings- en voedingsschema’s. Ook kun je deze app inschakelen om jouw (potentiële) klanten te coachen. Het lesmateriaal wordt ondersteund met 3D-animaties van Muscle and Motion, waardoor met name onderwerpen als anatomie en trainingsleer goed inzichtelijk worden gemaakt. Dit maakt het leren extra leuk!

 

Stage 
Tijdens de opleiding Fitnesstrainer A van Start2Move loop je minimaal 40 uur stage. Tijdens de opleiding Fitnesstrainer B loop je ook minimaal 35 uur stage onder deskundige en structurele begeleiding. Wij raden aan om meer uren stage te lopen om zodoende meer ervaring in het werkveld op te doen. Klik voor de actuele stand omtrent stage tijdens de coronaperiode op deze link.

 

Examen en diplomering

De prijzen zijn inclusief examens. Na succesvolle afronding ontvang je het nationaal erkende NL Actief diploma Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B (voorheen Fitvak) en twee digitale Start2Move certificaten Sportvoedingsadviseur en Personal Trainer Business. De diploma’s Fitnesstrainer A en B zijn erkend door het Ministerie van V.W.S. en geven toegang tot het Nederlandse register Fitned.nl en het Europese register voor fitnessprofessionals Ereps.com. 
 
Fitnesstrainer A
Om de opleiding volledig te kunnen afsluiten en het NL Actief diploma in ontvangst te kunnen nemen, dien je drie examenonderdelen af te ronden: 
- Theorie-examen NL Actief
Het theorie-examen wordt afgenomen door NL Actief. Het examen bestaat uit 60 meerkeuzevragen, waarvan je er 20 fout mag hebben voor een 5,6 en dus een voldoende. Na afronding van dit theorie-examen heb je uiterlijk 18 maanden om je opleiding af te ronden. 
- Portfolio 
Je portfolio bestaat uit de 5 deelopdrachten, de examenles in een lesvoorbereidingsformulier en beoordelingsformulieren.
- Praktijkexamen 
Als het portfolio en theorie-examen voldoende zijn, dan kan je via jouw leeromgeving een online praktijkexamen bestaande uit 2 video's ter beoordeling indienen. Het online praktijkexamen is een training van 30 minuten op basis van een examencasus die je bij voorkeur geeft aan 2 deelnemers die je zelf regelt (video 1). Na de les neem je een individuele video van maximaal 5 minuten op waarin je terugkijkt op jouw les en jouw handelingen (video 2). 
 
Fitnesstrainer B
Om Fitnesstrainer B te starten dien je eerst de opleiding Fitnesstrainer A te hebben afgerond. Vervolgens kan je aan de slag met de opleiding Fitnesstrainer B. Je ontvangt je diploma door de volgende examenonderdelen af te ronden. 
- Portfolio
Over het traject dat jij doorloopt met jouw klant maak je een portfolio. Deze bestaat uit zeven deelopdrachten. 
- Theorie-examen
Nadat je alle leerdoelen hebt afgerond, schrijf jij je in voor een theorie-examen. Het theorie-examen bestaat uit 60 meerkeuzevragen, waarvan je er 20 fout mag hebben voor een 5,6 en dus een voldoende. Jouw theorie-examen blijft 18 maanden geldig. Je hebt dus uiterlijk 18 maanden vanaf het behalen van jouw theorie-examen om het praktijkexamen te doen. 
- Praktijkexamen 
Wanneer jouw theorie-examen én jouw portfolio met een voldoende is beoordeeld als akkoord, mag jij je inschrijven voor een praktijkexamen. Het praktijkexamen is een mondeling gesprek.    
 
Sportvoedingsadviseur
Kies je ervoor om de opleiding af te ronden met een examen? Dan maak je aan het eind van de opleiding online een theorie-examen bestaande uit 30 meerkeuzevragen en lever je een uitgewerkte casus (summatief examen) in. Nadat deze examens zijn beoordeeld met minimaal een voldoende, ontvang je jouw digitale certificaat.
 
Personal Trainer Business
Kies je ervoor om de opleiding af te ronden met een examen? Dan maak je aan het eind van de opleiding online een theorie-examen bestaande uit 15 meerkeuzevragen. Nadat deze examens zijn beoordeeld met minimaal een voldoende, ontvang je jouw digitale certificaat.

 

Aanvullende informatie

Na goedkeuring van het STAP-budget krijg je direct toegang tot het lesmateriaal en kun je starten met jouw opleiding.

Lees meer
Het STAP-budget is op. STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden.nl.

Vind je opleiding met kwaliteitskeurmerk en blijf op de hoogte van nieuwe subsidies op Opleidingvinden.nl.

Aanbieder
Start2Move is het grootste internationaal erkend opleidingscentrum van Nederland en gespecialiseerd op het gebied van Fitness, Sport en Leefstijl & Vitaliteit.
Start2Move
Start2Move
NRTO
NRTO
NL Actief
NL Actief
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Europe Active (EREPS)
Europe Active (EREPS)
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
Stichting Tegenkracht
Stichting Tegenkracht