Jump
Ontdek wat deze STAP Opleiding jou kan bieden!

Pakket Vitaliteitscoach Pro

Uniek opleidingstraject met twee erkende diploma's en een hoog slagingspercentage.
Deelnemerskosten
€ 3.550,00
btw-vrij
Start- en einddatum in een groep op locatie en online
Ieder moment te starten
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Vakopleiding op MBO/HBO-niveau
Opleidingsmethode
In een groep op locatie en online
Opleidingsvorm
Deeltijd
Type certificaat
Diploma
Opleidingsduur
12 maanden
Min. deelnemers
8
Max. deelnemers
20
Aantal lesdagen
28
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
Er is geen bepaalde vooropleiding nodig
Uniek opleidingstraject met twee erkende diploma's en een hoog slagingspercentage.
Vitaliteitscoach Pro
Vitaliteitscoach Pro

Vitaliteit is een populair begrip. Iedereen heeft er wel een beeld bij: springende collega’s, levendige 65+’ers, blije en energieke mensen. Maar vitaliteit is meer dan dat. Vitaliteit gaat over het bepalen van je eigen waarde en ethische keuzes maken die daarmee overeenkomen. In de praktijk gaan de vragen van klanten vaak over vitaliteit. Ze zijn ontevreden over zichzelf, de manier waarop zij leven, de keuzes die ze maken of de mate van controle (autonomie) en zingeving die ze in

...

Vitaliteit is een populair begrip. Iedereen heeft er wel een beeld bij: springende collega’s, levendige 65+’ers, blije en energieke mensen. Maar vitaliteit is meer dan dat. Vitaliteit gaat over het bepalen van je eigen waarde en ethische keuzes maken die daarmee overeenkomen. In de praktijk gaan de vragen van klanten vaak over vitaliteit. Ze zijn ontevreden over zichzelf, de manier waarop zij leven, de keuzes die ze maken of de mate van controle (autonomie) en zingeving die ze in hun leven ervaren. 

- Iemand klopt bij jou aan om af te vallen, maar blijkt een gebrek aan autonomie te ervaren.
- Iemand die behoeftefrustratie ervaart en zingeving of richting mist, heeft geen energie om een strikt dieet te volgen.  
- Iemand die in een vechtscheiding zit, heeft geen bandbreedte of energie om bezig te zijn met afvallen maar wel met vitaliteit. 

 

Met de opleiding tot Vitaliteitscoach word je breed onderwezen op het gebied van leefstijl (voeding, beweging en ontspanning) en vitaliteit. Dus wil jij graag mensen helpen met het bereiken van hun doelen? En ga je niet alleen voor zichtbare winst maar voelbare winst? Kies dan voor de Start2Move opleiding tot Vitaliteitscoach.

 

Wat kun je verwachten?

Het pakket bestaat uit 5 diverse modules. We lichten de verschillende modules graag toe:

 

Module 1 Fitnesstrainer A 
Tijdens de opleiding Fitnesstrainer A leer je onder andere over voedingsleer, anatomie, biomechanica, trainingsleer, krachttraining en blessurepreventie. Daarnaast komen onderwerpen als omgaan met klanten, leidinggeven en organisatieleer uitgebreid aan bod. Na afronding van deze erkende opleiding ben je o.a. in staat om klanten verantwoord te begeleiden tijdens hun training en zelfstandig trainingsprogramma’s op te stellen.

 

Module 2 BGN Gewichtsconsulent 
Wil je als geaccrediteerd BGN Gewichtsconsulent aan de slag? Kies dan voor de opleiding BGN Gewichtsconsulent in je pakket. Naast alle kennis op het gebied van voeding, advisering en coaching leer je ook alles over bedrijfsvoering en schrijf je een ondernemingsplan, zodat je na de opleiding je eigen praktijk kunt starten. De verslagen over je workshop en het begeleidingstraject van je cliënten vormen samen met je ondernemersplan het portfolio. Dit portfolio verdedig je mondeling tijdens het praktijkexamen. Na de opleiding kun je direct als zelfstandige gewichtsconsulent aan de slag en na afronding van alle modules als zelfstandig Leefstijl- en Vitaliteitscoach. Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je een door BGN geaccrediteerd diploma. Je kunt je vervolgens registreren bij BGN, waardoor jouw klanten deels een vergoeding kunnen krijgen via hun verzekeringsmaatschappij. Het theorie- en praktijkexamen worden beide afgenomen door TCI (Stichting Toets Centrum Intereducatief).


Module 3 Stress- en Slaapmanagement
Eén op de zeven werknemers in Nederland heeft last van burn-out klachten. Daarnaast geeft maar liefst 50% van de Nederlanders aan dat ze moe zijn tijdens het opstaan. De impact hiervan op onze gezondheid en prestaties wordt enorm onderschat. Zo leidt chronische stress tot eerder overlijden, minder spiergroei en een verlaagd energiegebruik. Voldoende rust en slaap zijn essentiële voorwaarden voor een fit en gezond leven én voor het boeken van vooruitgang in de sportschool. In de cursus Stress- en Slaapmanagement leer je over de effecten van (veel) stress en (weinig) slaap. Je krijgt kennis en praktische tools mee om zowel jezelf als klanten, beter met stress om te laten gaan en meer (nacht)rust te ervaren.


Module 4 Coachen en Gedragsverandering
In de cursus Coachen en Gedragsverandering gaan we kijken naar het menselijk gedrag, gedragsverandering en het coachen van cliënten. De wetenschap die zich hiermee bezighoudt is psychologie. De cursus omvat een korte introductie op dit vakgebied. Vervolgens bekijken we de essentie van coachen en zoomen we in op gedragsverandering en wilskracht. We gaan aan de slag met gespreksvoering en gesprekstechnieken en we leren hoe je iemand tijdens een traject kunt helpen in het behalen van zijn of haar doelen. Tot slot gaan we kijken naar Life Coaching en Prestatie Coaching: mensen helpen meer uit het leven te halen en optimaal te presteren. Deze module is tevens een verdieping op het onderdeel coachen van de opleiding Gewichtsconsulent.


Module 5 Coachen op Vitaliteit
De 21e eeuw biedt een aantal unieke uitdagingen. Door sociale media ligt de lat enorm hoog. Een goede baan, een fit lichaam, een goedgevuld social leven, luxe vakanties... De uitzondering is de norm geworden. Er is dan ook nog nooit een generatie geweest met zulke hoge eisen. Alles is mogelijk en als je niet succesvol bent, is dat je eigen schuld. De keerzijde van deze medaille is dat we sociale druk ervaren, richting missen en zoeken naar zingeving. Waar je bij leefstijl coacht op gezondheidsgedrag zoals voeding, bewegen, stress en slaap, coach je bij vitaliteit op minder zichtbare aspecten zoals zelfdeterminatie, zingeving, en welbevinden. Coachen op vitaliteit leidt tot minder problemen met het lichaamsbeeld, een betere relatie met voeding, betere mentale gezondheid maar zorgt ook voor fysieke en mentale gezondheidswinst. 

Tijdens deze cursus geven we je inzichten en leer je de vaardigheden die je nodig hebt om jezelf en klanten te coachen naar een vitaal leven. 

 

Benodigde boeken en materialen

Tijdens de opleiding ontvang je het NL Actief Fitnesstrainer A studieboek. Verder ontvang je ook aanvullend les-, oefen- en studiemateriaal in je online leeromgeving e-Start. Tevens heb je toegang tot de oefentool (proefexamens) en vele gratis webinars. De examenkosten voor Fitnesstrainer A, Stress- en Slaapmanagement, Coachen en Gedragsverandering en Coachen op Vitaliteit à € 351 zijn bij de prijs inbegrepen. 

 

Aanvullende informatie

Om de opleiding volledig af te kunnen sluiten en het certificaat in ontvangst te kunnen nemen, dien je een examen af te leggen. De leerdoelen die gericht zijn op het vergroten van kennis en begrip worden getoetst door middel van een online theorie-examen. De leerdoelen die gericht zijn op het aanleren van vaardigheden worden getoetst door middel van een eindopdracht en/of een praktijkexamen.


Na succesvolle afronding, ontvang je de deelcertificaten Stress- en Slaapmanagement, Coachen en Gedragsverandering en Coachen op Vitaliteit en de diploma's Fitnesstrainer A en BGN Gewichtsconsulent. Na afronding van het gehele pakket ontvang je het certificaat Vitaliteitscoach.

 

Het examen van de module BGN Gewichtsconsulent bestaat uit een theorietoets (na les 7), een portfolio en een portfolio-assessment (na de laatste praktijkdag). De examens worden afgenomen door het TCI examenbureau. De kosten voor de examens zijn niet in de cursusprijs inbegrepen. Het diploma is een door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) erkend branchediploma. Met dit diploma kun je jezelf registreren en aansluiten bij BGN. Na deze registratie kun je bij veel verzekeraars consulten declareren.

 
Na goedkeuring van het STAP-budget krijg je direct toegang tot het lesmateriaal en kun je starten met jouw opleiding. Eventuele lesdagen kun je inplannen via jouw persoonlijke leeromgeving e-Start. 

Lees meer
Hoe vraag ik STAP-budget aan?
1
Stap 1: Reserveer je plek
Klik rechtsboven op de gele knop 'Ik wil me aanmelden' en ga naar website van de aanbieder, meld je aan, en gebruik het STAP-aanmeldingsbewijs van de aanbieder voor je STAP-aanvraag bij UWV.
2
Stap 2: Is aanvraag mogelijk?
Op onze homepage zie je of en wanneer het aanvragen van STAP-budget bij UWV mogelijk is. Is aanvragen mogelijk? Dien direct je aanvraag in. En anders, wacht af tot aanvragen weer mogelijk is.
3
Stap 3: Zit er klaar voor!
Dien direct na start van de subsidie-aanvraagtermijn je aanvraag in, want op=op! Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat we je hiervoor een reminder kunnen sturen.
Aanbieder
Start2Move is het grootste internationaal erkend opleidingscentrum van Nederland en gespecialiseerd op het gebied van Fitness, Sport en Health.
Start2Move
Start2Move
NRTO
NRTO
NL Actief
NL Actief
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Europe Active (EREPS)
Europe Active (EREPS)
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
Stichting Tegenkracht
Stichting Tegenkracht
Ik heb een vraag aan deze aanbieder
Lees hier ons Privacy statement