Ontdek wat deze STAP Opleiding jou kan bieden!

Modeontwerper oriëntatiecursus

Maak kennis met de werkzaamheden van modeprofessionals die op een mode styling afdeling werken. Middels praktijkoefeningen ga jij proeven aan het vak modeontwerper.
Deelnemerskosten
€ 945,00
btw-vrij
Start- en einddata in een groep op locatie
Start:
31-07-2023
Eind:
07-08-2023
Locatie:
Ugchelen
Inschrijving:
Er is nog plek
Start:
11-09-2023
Eind:
18-09-2023
Locatie:
Ugchelen
Inschrijving:
Er is nog plek
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Vakopleiding
Opleidingsmethode
In een groep op locatie
Type certificaat/diploma
Deelnamecertificaat
Opleidingsduur
2 weken
Aantal lesdagen
2
Min. deelnemers
1
Max. deelnemers
6
Studiebelastingsuren
7
Tijdstip
Overdag
Maak kennis met de werkzaamheden van modeprofessionals die op een mode styling afdeling werken. Middels praktijkoefeningen ga jij proeven aan het vak modeontwerper.
Modeontwerper oriëntatiecursus
Modeontwerper oriëntatiecursus

Voor wie?

Heb jij altijd al in de mode willen werken maar je weet eigenlijk niet precies hoe het daar in zijn werk gaat? Of wil je graag ontdekken hoe de werkzaamheden zijn voor een stylingafdeling medewerker bij een modebedrijf? Dan is deze cursus helemaal voor jou. Je hebt geen ervaring nodig want dit is een oriëntatiecursus. Wél gaan wij écht samen aan de slag. Zelfs met de ontwerp programma’s van Adobe zoals Illustrator en Photoshop. Maar

...

Voor wie?

Heb jij altijd al in de mode willen werken maar je weet eigenlijk niet precies hoe het daar in zijn werk gaat? Of wil je graag ontdekken hoe de werkzaamheden zijn voor een stylingafdeling medewerker bij een modebedrijf? Dan is deze cursus helemaal voor jou. Je hebt geen ervaring nodig want dit is een oriëntatiecursus. Wél gaan wij écht samen aan de slag. Zelfs met de ontwerp programma’s van Adobe zoals Illustrator en Photoshop. Maar ook hier hoef je geen ervaring mee te hebben. Wij hebben daar speciaal rekening mee gehouden. 
 

Het is géén cursus waar in je zou kunnen verwachten dat je een van de disciplines na de cursus al beheerst. Het is een oriëntatiecursus om jou kennis te laten maken met het beroep en de werkzaamheden. Voel je nooit bezwaard om aan te melden. Deze cursus is juist bedoeld om te ontdekken of deze beroepsrichting geschikt is voor jou. 

 

 

Wat kun je verwachten?

Op een styling afdeling werkt een team van professionals die het beeld van de nieuwe collectie van een merk bepalen. Zij bedenken een nieuw thema, kleuren, maken tekeningen van modellen en zorgen er voor dat de fabrikanten deze modellen in de eerste instantie 'samplen' en in de tweede instantie voor 'bulk' gaan produceren. In deze cursus ga jij proeven hoe die werkzaamheden in de praktijk in zijn werk gaan. 
 

Een stylingafdeling bestaat uit de volgende beroepen:

  • Stylist / ontwerper
  • Artwork designer
  • Dessins designer
  • Fit technician. 
  • Inkoper / buyer

Natuurlijk zijn er van deze beroepen aspirant,  junior en senior functies. Steeds vaker, moeten uit bezuinigingsoverwegingen stylisten zélf artworks en dessins ontwerpen. En moeten de inkopers zélf de fit bepalen. Dat leidt over het algemeen  tot een lager niveau artworks en dessins en een minder goede fit van de kleding. Óók vergt het van de designer extra digitale vaardigheden (Illustrator en Photoshop). En het vergt van de inkoper extra kennis van (digitaal) CAD patroontekenen. Maar het maakt je werk wel vele malen veelzijdiger. 

Soms merken werken een stylist en inkoper als 'setje' samen om tot een eindproduct komen.

De styling afdeling brengt alle resultaten naar de marketingafdeling. Zoals

  • Thema
  • Kleuren
  • Samples

 

 

Wat leer je tijdens deze cursus
Wat hier onder wordt omschreven is door ons als lesprogramma zó in elkaar gezet dat je zonder enige ervaring deel kan nemen. Het is geen echte Adobe Illustrator, Photoshop of Indesign cursus, maar wij laten jou proeven aan alle elementen zodat je een beeld krijgt van de werkzaamheden. De oefeningen zijn speciaal voorbereid voor dit doel.
 

Door kleine praktijkoefeningen uit te voeren ga je proeven aan de werkzaamheden van de stylist en artwork en dessins ontwerper. Je gaat een thema opbouwen voor een fictieve collectie. Een moodboard maken. Op basis van het moodboard maak je een kleurkaart met hoofdkleuren en steunkleuren. En vervolgens proef je aan het maken van een technische ontwerptekening. Wanneer de ontwerptekening af is, dan dienen er artworks en dessins in verwerkt te worden waarna de tekeningen kunnen worden ingekleurd. Vervolgens wordt er een collectieoverzicht gemaakt. Terwijl dit gebeurd maakt de inkoper een 'sizespec'. Dat is een matentabel voor de fabrikant. Een voorbeeld krijg je in de cursus. 
 

Ook laten wij jou kennis maken met het werk van een artwork designer. Want elk merk heeft ook artworks en dessins nodig. In de cursus leer je ook hier kennis maken met het maken van een moodboard, zoeken naar letteretypen, en het maken van aan artwork en een dessins. Die je vervolgens toe kan passen op een technische ontwerptekening. 
 

En zo is het plaatje dan rond en wordt alles in een zogenaamde stylesheet bij elkaar gevoegd voor de fabrikant. 

 

 

Hoe lang duurt de cursus?
De cursus bestaat uit twee lesdagen van elk zeven uur les met twee korte pauzes en een lunch pauze daar bij opgeteld. Wij starten om 09.30 uur en stoppen om 16.30 uur. Met de pauze's niet meegerekend heb je veertien uur les. 

 

 

Wat heb je nodig?

Wij bevelen altijd aan om een eigen laptop mee te nemen. In les 2 gaan wij een gratis Adobe ID aanmaken voor de proefversie van de Adobe programma's. Die proefversie kan je dan een week gratis gebruiken voor de cursus. Heb je geen eigen laptop? Laat het ons dan ruim vooraf weten, en dan kan je er een van ons gebruiken. 
 

Heb je nog géén betaalde Adobe licentie? Dat hoeft ook niet. Maar dan bevelen wij aan om nog even niks vooraf te installeren anders is de proefversie op de lesdag mogelijk al verlopen. 

 

 

Taal van de cursus

De cursus wordt gewoon in het Nederlands gegeven. Wél kom je in de cursus regelmatig Engelse termen tegen. Echter, wij bieden online lesmateriaal aan waar in een vertaal lijst staat en óók een lijst met vaktermen.

 

 

Kan jij na de cursus gaan solliciteren? 

Het hangt er van af waar op. Na een orientatie van 14 lesuren kan je nog niet meteen stylist worden. Daar komt dan nog meer bij kijken. Bijvoorbeeld meer ervaring in technsich modetekenen met Adobe Illustrator. En je hebt een portfolio nodig. Wél weet je nu welke kant je op wilt gaan en of het de moeite waard is om verder te gaan studeren voor het mode vak. Wij gaan jou in de cursus óók informatie verschaffen over hoe je verder kan studeren en hoe je in de mode industrie werk kan vinden. Gelukkig zijn er nog veel meer beroepen dan styist waar je wellicht al wél voor kan sollicteren bij een modebedrijf.

 

 

Zichtbaar worden voor bedrijven

Ook al kan je nog niet meteen voor stylist solliciteren. Je kan al wel stappen maken. Daarom krijg jij in de cursus van ons óók informatie hoe je nu al gratis kan gaan bouwen aan een online portfolio. En je krijgt informatie van ons hoe jij in de mode op diverse manieren gevonden kan worden door HR medewerkers. Wij weten namelijk precies hoe en waar die mensen naar jou zoeken. 

 

Lees meer
Hoe vraag ik STAP-budget aan?
1
Stap 1: Reserveer je plek
Klik rechtsboven op de gele knop 'Ik wil me aanmelden' en ga naar website van de aanbieder en meld je vandaag nog aan voor de opleiding om je plek te reserveren.
2
Stap 2: Ontvang je STAP-aanmeldingsbewijs
Na je aanmelding bij de opleider ontvang je van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs dat je nodig hebt voor je STAP-aanvraag bij UWV.
3
Stap 3: Vraag STAP-budget aan!
Start op 17 maart vlak voor 10.00 uur je STAP-aanvraag bij UWV, want op=op! Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat we je een reminder kunnen sturen.
Aanbieder
Ons bedrijf Ecorn bied korte Adobe Illustrator, Photoshop, Indesign en Clo3D opleidingen aan voor mode en grafisch ontwerpers. Voor boekingen ga naar onze website designersupport.nl.
Designersupport
Designersupport
CRKBO
CRKBO
Adobe Certified Expert
Adobe Certified Expert
SO MITT
SO MITT
Ik heb een vraag aan deze aanbieder
Lees hier ons Privacy statement