Jump
Ontdek wat deze STAP Opleiding jou kan bieden!

Heldere zakelijke Engelse teksten schrijven

Schrijf je Engelse teksten voor je werk en wil je deze verbeteren? In deze cursus leer je dat. Je werkt online en daarnaast begeleidt je trainer je individueel via Zoom of Teams.
Deelnemerskosten
€ 875,00
btw-vrij
Start- en einddatum individueel online
Ieder moment te starten
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Training
Opleidingsmethode
Individueel online
Type certificaat
Certificaat
Naam certificaat
Braint_HZTE
Opleidingsduur
12 weken
Min. deelnemers
1
Max. deelnemers
99
Studiebelastingsuren
24 per opleiding
Taal in opleiding
Engels
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
vmbo, mbo, havo, vwo
Schrijf je Engelse teksten voor je werk en wil je deze verbeteren? In deze cursus leer je dat. Je werkt online en daarnaast begeleidt je trainer je individueel via Zoom of Teams.
Hoe werkt zo'n cursus nou eigenlijk?

Je gaat aan de slag met het actief formuleren van zinnen, met veel aandacht voor zinsopbouw en de rol van leestekens. Bovendien leer je alles over formeel en informeel taalgebruik, openings- en slotzinnen, het maken van een goede alinea en het combineren van alinea's in een heldere tekst.

Aan het eind van de cursus heb je geleerd om je woordkeus en toon aan te passen aan je doel en je lezer. Je kunt je zinnen kort en bondig formuleren en je kent het verschil tussen formeel, informe

...

Je gaat aan de slag met het actief formuleren van zinnen, met veel aandacht voor zinsopbouw en de rol van leestekens. Bovendien leer je alles over formeel en informeel taalgebruik, openings- en slotzinnen, het maken van een goede alinea en het combineren van alinea's in een heldere tekst.

Aan het eind van de cursus heb je geleerd om je woordkeus en toon aan te passen aan je doel en je lezer. Je kunt je zinnen kort en bondig formuleren en je kent het verschil tussen formeel, informeel en standaard taalgebruik. Je kunt de juiste grammaticale regels toepassen in een Engelse brief, e-mail of andere tekst.


Persoonlijke begeleiding - online en face-to-face
Je persoonlijke taalcoach begeleidt je. Je kunt haar vragen stellen over de opdrachten en over taalkwesties die je in je werk tegenkomt. Daarnaast geeft ze op vaste momenten gerichte feedback en schrijftips. Verder plannen jullie in overleg drie keer een meeting via Zoom of Teams. Hierin kun je onderwerpen bespreken die je lastig vindt of waarover je extra uitleg wilt.

Dit leer je

  • het verschil tussen formeel, informeel en standaard taalgebruik
  • actief formuleren, met een zinsopbouw en leestekens die kloppen
  • passende openings- en slotzinnen kiezen
  • goede alinea's maken
  • alinea's combineren in een heldere tekst
  • verschillende soorten teksten schrijven

Als het nodig is, kun je ook je spelling en grammatica bijspijkeren (tenses, verbs, word order, passive, relative clauses). En wil je graag met je eigen teksten aan de slag? Ook dat kan. Je taalcoach koppelt de feedback dan aan de teksten die je aanlevert.

 

Flexibel en in je eigen tempo
Je kiest zelf het startmoment van de cursus en je bent niet gebonden aan vaste tijden. Je werkt aan de cursus op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. Dat doe je in de online leeromgeving die wij voor je klaarzetten. Met begeleiding van je taalcoach train je stap voor stap je Engelse schrijfvaardigheid.

 

Cursusduur
Je besteedt in totaal 24 uur aan de cursus. In overleg met jou maakt de taalcoach hiervoor een planning. Met een tijdsbesteding van 2 uur per week bijvoorbeeld ben je dan 12 weken bezig. Maar korter of langer kan ook. De planning is flexibel. We houden rekening met je vakantieplannen en piekmomenten in je werk.


Start- en eindniveau
Het startniveau voor de cursus is 2F/B1 (vmbo, mbo 1 t/m 3). Het eindniveau van de cursus is 3F/B2.


Afronding
Je rondt de cursus af met een eindopdracht. Als je deze hebt gemaakt, ontvang je een certificaat.

 

Benodigde boeken en materialen

De cursus is geheel online. Je hebt geen boeken of andere materialen nodig.

 

Lees meer
Hoe vraag ik STAP-budget aan?
1
Stap 1: Reserveer je plek
Klik rechtsboven op de gele knop 'Ik wil me aanmelden' en ga naar website van de aanbieder, meld je aan, en gebruik het STAP-aanmeldingsbewijs van de aanbieder voor je STAP-aanvraag bij UWV.
2
Stap 2: Is aanvraag mogelijk?
Op onze homepage zie je of en wanneer het aanvragen van STAP-budget bij UWV mogelijk is. Is aanvragen mogelijk? Dien direct je aanvraag in. En anders, wacht af tot aanvragen weer mogelijk is.
3
Stap 3: Zit er klaar voor!
Dien direct na start van de subsidie-aanvraagtermijn je aanvraag in, want op=op! Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat we je hiervoor een reminder kunnen sturen.
Aanbieder
Schrijf je voor je werk, maar en ben je onzeker over je spelling, grammatica of schrijfstijl? Met de online cursussen van Braint Academy leer je foutloze e-mails en andere teksten schrijven.
Braint E-learning
Braint E-learning
CRKBO
NRTO