Nieuws

STAP-budget meer dan 50% hoger dit tijdvak! En zo gaat een aanvraag in zijn werk (video).

31 oktober 2022

Vandaag bekend: STAP-budget meer dan 50% hoger dit tijdvak

Op de valreep voordat het STAP-aanvraagtijdvak opent morgen om 10:00 uur is er goed nieuws uit Den Haag voor iedereen die nog STAP-budget wil aanvragen in 2022: een fors hoger subsidiebudget! Vandaag heeft de minister van SZW in de Staatscourant gepubliceerd dat vanwege de interesse in STAP-budget er dit tijdvak (dat opent op 1 november om 10:00 uur) in totaal 49,2 miljoen euro beschikbaar is. Dat is 17,2 miljoen euro meer dan de 32 miljoen die in eerste instantie gereserveerd was. De verhoging is naar schatting goed voor ruim 20.000 extra toekenningen.


 

Zo vraag je STAP-budget aan bij UWV

  1. Ga dinsdag 1 november vóór 10.00 uur naar het STAP-aanvraagportaal van UWV. Zorg dat je er dan klaar voor zit, het budget is beperkt en op=op.
  2. Log in met je DigiD.
  3. Upload je STAP-aanmeldingsbewijs (dat je van de opleider hebt gekregen).
  4. Vul je student-, klant- of inschrijfnummer in (dat je kunt vinden op je STAP-aanmeldingsbewijs).
  5. Bevestig de opleiding die via een ‘vooraanmelding’ door de opleider voor je is klaargezet (en anders: selecteer zelf de opleiding die ook op het STAP-aanmeldingsbewijs is opgenomen).
  6. Beantwoord nog enkele vragen over je situatie.
  7. Dien je aanvraag in.
  8. Wacht op reactie van UWV. Na toekenning ontvang jij en ook je opleider bericht van UWV. UWV maakt het geld over naar de opleider (je krijgt dus zelf geen geld op je rekening).


Deze video over STAP-aanvraagproces met bovengenoemde 8 stappen is nog handig om te bekijken voordat je je STAP-aanvraag bij UWV start.

 

Nog geen STAP-aanmeldingsbewijs?  

Vandaag kan je nog een STAP-opleiding uitkiezen en je aanmelden bij een opleider. Zolang er budget is, zitten veel opleiders ook morgen klaar om je op het allerlaatste moment nog een STAP-aanmeldingsbewijs te verstrekken voor een opleiding, dat je nodig hebt voor je STAP-aanvraag bij UWV. 

 

Benut je kansen, ga voor groei!

 

02 november 2023
Laatste kans op 1.000 euro STAP-subsidie
Laatste kans op 1.000 euro STAP-subsidie | Start nu je voorbereiding op STAP-budget.nl | Na STAP gaat STAP-budget. nl verder als Opleidingvinden. nl. Zo kunnen we je blijven helpen met het vinden van de beste opleidingen, en subsidies en regelingen om verder te leren.
14 juni 2023
De laatste ontwikkelingen in de STAP-regeling
STAP stopt per 2024 vanwege bezuinigingen | 3 juli start eerstvolgende aanvraagtijdvak | Vanaf september naar verwachting alleen OCW-erkend scholingsaanbod mogelijk met STAP.
03 maart 2023
Zojuist bekend gemaakt: nieuw aanvraagmoment STAP!
UWV heeft zojuist bekend gemaakt dat je nu STAP-budget kunt aanvragen op vrijdag 17 maart om 10.00 uur!
13 december 2022
Eerste aanvraagmogelijkheid STAP-budget wordt 28 februari 2023!
Het kabinet heeft op 12 december bekendgemaakt dat de eerste mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen op 28 februari is. De eerdere eerste mogelijkheid op 2 januari wordt dus overgeslagen.
Over STAP-budget.nl

Wij dragen, net als de overheid, graag bij aan een leven lang leren voor iedereen!

 

Zoek & vind op STAP-budget.nl je STAP Opleiding en start hier je voorbereiding op de STAP-budget subsidie.

 

Zoek & vind hier ook een EVC-traject, coach, open dag of evenement en verken de ontwikkelbanen.

 

Benut je kansen, ga voor groei!