Nieuws

Goed nieuws voor iedereen met een opleidingsniveau tot en met MBO-4!

21 september 2022

Vanaf 2023 125 miljoen euro extra STAP-budget voor mensen met een opleiding tot en met MBO-4

Het kabinet heeft voor de doelgroep met een opleidingsniveau tot en met MBO-4 jaarlijks 125 miljoen euro extra gepland (de aankomende vier jaar). Dit is opgenomen in een bijbehorend document van de miljoenennota 2023 van het ministerie van SZW. Ook staat in dit document vermeld dat er aanvullend beleid komt voor ondersteuning van de doelgroep tot en met MBO-4.

Voor STAP-budget was al 160 miljoen euro budget per jaar gereserveerd. Iedereen tussen de 18 en pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan hiermee eenmaal per jaar maximaal 1.000 euro subsidie aanvragen voor een STAP-opleiding. Hiervoor start iedere twee maanden een nieuw aanvraagtijdvak bij UWV. Vanaf 2023 komt er dus een extra bedrag beschikbaar, speciaal voor mensen met maximaal MBO-4.

Op korte termijn wordt een brief van het ministerie van SZW aan de Tweede Kamer verwacht waarin deze plannen concreter zijn uitgewerkt. Hiervan brengen we je dan weer graag op de hoogte.

 

Laatste STAP-aanvraagtijdvak van 2022 op dinsdag 1 november
Op dinsdag 1 november 10:00 uur start het laatste STAP-aanvraagtijdvak van dit jaar (met 38,5 miljoen euro budget). Heb je nog geen STAP-budget toegekend gekregen dit jaar? Grijp dan deze laatste kans voor dit jaar. Je mag ieder jaar eenmaal STAP-budget ontvangen voor een opleiding. 

Op STAP-budget.nl kun je een STAP-opleiding kiezen en direct doorklikken naar het STAP-aanmeldingsformulier bij een aanbieder. Je kan je favoriete opleidingen bewaren en vergelijken. Meld je vóór 1 november aan voor een STAP-opleiding van je voorkeur.


Maximaal MBO-2? Benut nu de mogelijkheid van STAP Ontwikkeladvies t.w.v. 700 euro!
Heb je maximaal MBO-2 opleidingsniveau? Dan kun je kosteloos STAP Ontwikkeladvies aanvragen bij een loopbaancoach die dit aanbiedt en voor je aanvraagt bij het ministerie van SZW. De loopbaancoach kan bij het STAP Ontwikkeladvies dan circa 4 uur begeleiding met je inplannen. Bijvoorbeeld om met je mee te denken over welke opleiding je verder kan helpen, of welke loopbaanstap of welk werk bij je past. Vind hier loopbaancoaches die dit gratis STAP Ontwikkeladvies aanbieden.

03 maart 2023
Zojuist bekend gemaakt: nieuw aanvraagmoment STAP!
UWV heeft zojuist bekend gemaakt dat je nu STAP-budget kunt aanvragen op vrijdag 17 maart om 10.00 uur!
13 december 2022
Eerste aanvraagmogelijkheid STAP-budget wordt 28 februari 2023!
Het kabinet heeft op 12 december bekendgemaakt dat de eerste mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen op 28 februari is. De eerdere eerste mogelijkheid op 2 januari wordt dus overgeslagen.
31 oktober 2022
STAP-budget meer dan 50% hoger dit tijdvak! En zo gaat een aanvraag in zijn werk (video).
STAP-budget meer dan 50% hoger dit tijdvak! Zie hier ook een handige video met de stappen van een aanvraag in het STAP-aanvraagportaal van UWV.
09 juni 2022
Deze zomer een opleiding doen? Bereid je dan nu voor op je STAP-aanvraag.

Wil je deze zomer ook een opleiding doen met 1000 euro STAP-subsidie? Vraag 1 juli STAP-budget aan. (Dat is over precies 21 dagen!)
Als je deze zomer (en uiterlijk in november) een opleiding wil starten en je dit jaar nog geen STAP-budget hebt benut, dan is dit het moment om je STAP-budget s...

Over STAP-budget.nl

Wij dragen, net als de overheid, graag bij aan een leven lang leren voor iedereen!

 

Zoek & vind op STAP-budget.nl je STAP Opleiding en start hier je voorbereiding op de STAP-budget subsidie.

 

Zoek & vind hier ook een EVC-traject, coach, open dag of evenement en verken de ontwikkelbanen.

 

Benut je kansen, ga voor groei!