Nieuws

Over 10 dagen is het zover!

18 February 2022

De startdatum nadert. Dinsdag 1 maart 10.00 uur kun je voor het eerst STAP-budget aanvragen! Dus heb je nog 10 dagen om je voor te bereiden op het eerste aanvraagtijdvak. Maar wacht niet te lang en bekijk het stappenplan in deze nieuwsbrief.

 

Handig om te weten als je STAP-budget gaat aanvragen:

 • Ieder kalenderjaar kun je voor maximaal 1 opleiding STAP-budget aanvragen en krijg je maximaal 1.000 euro subsidie.
 • Iedere 2 maanden is er een nieuwe mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen en start er een nieuw aanvraagtijdvak.
 • Voor ieder aanvraagtijdvak in 2022 is 33 miljoen euro beschikbaar. 
 • Wees er op tijd bij als een aanvraagtijdvak start, want op=op.
   

STAPPENPLAN voor het aanvragen van STAP-budget vanaf 1 maart


STAP 1: Vind een opleiding en meld je vóór 1 maart aan bij de opleider!

 1. Oriënteer je op de mogelijkheden op STAP-budget. nl.
  STAP-budget. nl helpt je om ideeën op te doen voor een STAP opleiding die bij je past. Door de vele filters en de uitgebreide informatie per opleiding kun je gemakkelijk een passende opleiding vinden.
  Tip: Gebruik het zoekfilter ‘STAP Aanvraagtijdvak’ de optie ‘maart-april 2022’ om de opleidingen te selecteren waarvoor STAP aan te vragen is vanaf 1 maart. Zo heb je mogelijke opleidingen waarvoor je STAP kan aanvragen direct in beeld!
 2. Klik via de gele aanmeldknop door naar de aanbieder.
  Selecteer een opleiding op STAP-budget. nl. Rechtsboven zie je dan een gele aanmeldknop. Als je hierop klikt, kom je op de aanmeldingspagina van de opleider en hier kun je je vrijblijvend aanmelden voor de opleiding.
 3. Meld je aan bij de opleider en ontvang een STAP-aanmeldingsbewijs.
  Na je aanmelding bij de opleider ontvang je van de opleider een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs. Dat STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV!


STAP 2: Vraag je STAP-budget aan bij UWV (vanaf 1 maart 10.00 uur)

 1. Ga naar www.stapuwv.nl.
 2. Log in met DigiD.
 3. Vul het digitale aanvraagformulier in.
  (UWV checkt of je tot de doelgroep van de STAP-regeling behoort).
 4. Upload je digitale STAP-aanmeldingsbewijs dat je van de opleider hebt gekregen.
  (UWV checkt of je STAP-aanmeldingsbewijs klopt.)
 5. Selecteer de opleiding die ook op het STAP-aanmeldingsbewijs opgenomen is (of bevestig de opleiding die via een ‘vooraanmelding’ voor je klaargezet is door de opleider).
 6. Na toekenning krijg jij en ook je opleider bericht van UWV. UWV maakt het geld over naar de opleider. Je krijgt dus zelf geen geld op je rekening.

 
Bekijk hier nog 2 video’s van UWV: een video over de STAP-regeling, en een video over de doelgroep van de STAP-regeling. Zie hier ook verdere contactinformatie van UWV.

 

STAP-scholingsregister en STAP-budget.nl

In het STAP-portaal waar je je STAP-aanvraag doet vanaf 1 maart tref je ook het STAP-scholingsregister aan. Hierin zijn de opleidingen geregistreerd die mogelijk zijn met STAP-budget. De gegevens per opleiding in dit register zijn beperkt en je hier oriënteren en zicht krijgen op de vele mogelijkheden is lastig. Op STAP-budget.nl presenteren vele opleiders hun aanbod zodat jij makkelijk je keuze kan maken.


Graag helpen we je, ook bij een volgende STAP-aanvraag weer, om je te inspireren, ideeën op te doen en gemakkelijk in contact te komen met vele opleiders die STAP opleidingen bieden. Komend half jaar zal er steeds meer STAP-aanbod te vinden zijn op STAP-budget. nl,ook van opleiders die dan ook toegang hebben gekregen tot de STAP-regeling. Houd ons platform STAP-budget.nl dus in de gaten en check regelmatig de mogelijkheden!

 

Mooie terugkoppeling van een bezoeker van STAP-budget.nl

Lisanne gaf ons afgelopen donderdag een mooie terugkoppeling via een opleider die aangesloten is bij STAP-budget.nl:

 

'Door het gemak van stap-budget.nl en doordat het zo overzichtelijk is, kon ik snel en makkelijk een opleiding uitzoeken en contact leggen met de opleider. Zonder stap-budget.nl had ik waarschijnlijk geen opleiding uitgezocht!’

 

Dat is leuk om te horen en daar doen we het voor:)

 

Benut je kansen, ga voor groei!

 

Met vriendelijke groeten, team STAP-budget.nl

31 March 2022
Gratis STAP Ontwikkeladvies voor mensen met maximaal MBO-2

Met het STAP Ontwikkeladvies kun je gratis loopbaancoaching krijgen. Voor 2022 is er 10,5 miljoen euro beschikbaar voor deze subsidieregeling. Dat zijn in totaal 15.000 ontwikkeladviezen van 700 euro per ontwikkeladvies.

07 February 2022
Over 21 dagen kan je STAP-budget aanvragen! Zoek nu een opleiding en meld je aan.

Over precies 3 weken kun je bij UWV voor het eerst STAP-budget aanvragen voor een opleiding. STAP-subsidie aanvragen is voor het eerst mogelijk vanaf 1 maart 2022 10.00 uur. Wees er dan klaar voor, want op=op. Iedere 2 maanden is er een nieuw aanvraagtijdvak, maar waarom zou je de kans laten lope...

29 January 2022
Over 30 dagen kan je STAP-budget aanvragen! Zoek nu een opleiding en meld je aan.

Over 30 dagen is het zover! Vanaf dan kan je STAP-budget aanvragen. Op 1 maart start de STAP-budget subsidieregeling waarmee je maximaal 1.000 euro per jaar kunt krijgen voor het volgen van een opleiding. Om een subsidieaanvraag te kunnen doen heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig van de opleid...

11 November 2021
Tips van STAP-budget.nl

Vanaf 1 maart 2022 is het zover! Dan kan je STAP-budget aanvragen bij UWV. STAP-budget is een ontwikkelbudget van €1.000,- voor het volgen van een opleiding.

Over STAP-budget.nl

Wij dragen, net als de overheid, graag bij aan een leven lang leren voor iedereen!

 

Zoek & vind op STAP-budget.nl je STAP Opleiding en start hier je voorbereiding op de STAP-budget subsidie.

 

Zoek & vind hier ook een EVC-traject, coach, open dag of evenement en verken de ontwikkelbanen.

 

Benut je kansen, ga voor groei!