Nieuws

Over 30 dagen kan je STAP-budget aanvragen! Zoek nu een opleiding en meld je aan.

29 januari 2022

Over 30 dagen is het zover! Vanaf dan kan je STAP-budget aanvragen. Op 1 maart start de STAP-budget subsidieregeling waarmee je maximaal 1.000 euro per jaar kunt krijgen voor het volgen van een opleiding. Om een subsidieaanvraag te kunnen doen heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig van de opleider van je keuze. Wacht dus niet te lang met zoeken.

 

Steeds meer opleidingen op STAP-budget.nl
Op STAP-budget.nl worden iedere week meer STAP Opleidingen geplaatst die je straks met maximaal 1.000 euro subsidie kan volgen. Voor opleiders is er veel te regelen om dit mogelijk te maken en slechts een klein deel is er helemaal klaar voor. Het aanbod op STAP-budget. nl zal daarom de komende maanden verder toenemen. Staat jouw opleiding er nog niet bij? Kom dan later terug.

 

Meer opleiders mogen meedoen met de STAP-regeling
Onlangs is besloten om opleiders met een Cedeo-keurmerk en opleidingen met een CPION-keurmerk ook toe te laten tot de STAP-regeling. Deze zullen pas in latere tijdvakken zichtbaar worden, waarschijnlijk vanaf 1 juli.

 

Nieuw en alleen op STAP-budget.nl: zoek opleidingen per aanvraagtijdvak
Wil je kijken naar opleidingen waarvoor je het komende aanvraagtijdvak STAP-subsidie kan aanvragen? Of in een ander tijdvak? Daarvoor hebben we nu een handig filter. Bekijk hier de opleidingen op STAP-budget.nl waarvoor je in het eerste aanvraagtijdvak STAP-subsidie kan aanvragen.

 

Voordeel van aanmelden via STAP-budget. nl: direct op de juiste pagina van de opleider
Op iedere opleidingspagina op STAP-budget.nl vind je ook een aanmeldknop. Die brengt je direct naar de pagina waar je het STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider kan aanvragen. Daarnaast zijn er nog meer handige links naar bijvoorbeeld reviews en informatie over de opleiding.

 

Hoe werkt de STAP-budget regeling?
Natuurlijk vind je op STAP-budget.nl ook nog steeds alle informatie over de STAP-regeling. We hebben ook een handige leaflet. Ben je het lezen moe? Luister naar dit radio-interview met onze directeur Kwaliteit en Operations, Claudia den Heijer. Daarin komen de belangrijkste zaken naar voren.
 
Benut je kansen, ga voor groei!

Met vriendelijke groeten, team STAP-budget. nl

14 juni 2023
De laatste ontwikkelingen in de STAP-regeling
STAP stopt per 2024 vanwege bezuinigingen | 3 juli start eerstvolgende aanvraagtijdvak | Vanaf september naar verwachting alleen OCW-erkend scholingsaanbod mogelijk met STAP.
03 maart 2023
Zojuist bekend gemaakt: nieuw aanvraagmoment STAP!
UWV heeft zojuist bekend gemaakt dat je nu STAP-budget kunt aanvragen op vrijdag 17 maart om 10.00 uur!
13 december 2022
Eerste aanvraagmogelijkheid STAP-budget wordt 28 februari 2023!
Het kabinet heeft op 12 december bekendgemaakt dat de eerste mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen op 28 februari is. De eerdere eerste mogelijkheid op 2 januari wordt dus overgeslagen.
31 oktober 2022
STAP-budget meer dan 50% hoger dit tijdvak! En zo gaat een aanvraag in zijn werk (video).
STAP-budget meer dan 50% hoger dit tijdvak! Zie hier ook een handige video met de stappen van een aanvraag in het STAP-aanvraagportaal van UWV.
Over STAP-budget.nl

Wij dragen, net als de overheid, graag bij aan een leven lang leren voor iedereen!

 

Zoek & vind op STAP-budget.nl je STAP Opleiding en start hier je voorbereiding op de STAP-budget subsidie.

 

Zoek & vind hier ook een EVC-traject, coach, open dag of evenement en verken de ontwikkelbanen.

 

Benut je kansen, ga voor groei!