Nieuws

Tips van STAP-budget.nl

11 November 2021

Vanaf 1 maart 2022 is het zover! Dan kan je STAP-budget aanvragen bij UWV. STAP-budget is een ontwikkelbudget van €1.000,- voor het volgen van een opleiding.

Omdat de regeling nieuw is en het even wennen zal zijn, hebben we de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet en hoe STAP-budget.nl je daarbij helpt. 

 

Let op je timing
Per jaar kun je eenmaal STAP-budget toegekend krijgen voor 1 opleiding. Om ervoor te zorgen dat de subsidiepot niet direct op is, is ieder jaar opgedeeld in aanvraagtijdvakken van 2 maanden.  Je opleiding moet starten binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarin je je aanvraag hebt gedaan. En niet eerder dan 4 weken na je subsidieaanvraag. Dat is even rekenen! Op STAP-budget.nl vind je een overzicht van de tijdvakken van 2 maanden en bijbehorende periodes waarin je opleiding moet starten.

 

Weet je welk tijdvak je moet hebben? Wees er op tijd bij!
Van eerdere regelingen weten we dat het snel kan gaan met het budget. Zorg dat je bij aanvang van het tijdvak klaarzit met een STAP-aanmeldingsbewijs van een STAP-opleiding. Op STAP-budget.nl vind je een teller tot het eerstvolgende tijdvak en we sturen je een reminder via deze nieuwsbrief.

 

Neem de tijd voor je keuze en maak contact met opleiders
Op STAP-budget.nl zal je aankomende maanden steeds meer opleidingen vinden waarvoor je STAP-budget kunt benutten. Per opleiding vind je veel informatie. Vraag eventueel advies aan de opleiders zelf of zij vinden dat de opleiding bij jouw doelstellingen past. Het is voor opleiders ook belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Alle contactopties staan bij de opleiding vermeld en ze adviseren je graag. Heb je je keuze gemaakt, dan meld je je aan voor een aanmeldingsbewijs waarmee je STAP-budget kan aanvragen. Op STAP-budget.nl vind je bij iedere opleiding een knop die je naar de aanmeldpagina van de opleider leidt.


Hulp bij het vinden van je richting
Je kunt op STAP-budget.nl ook coaches vinden die kunnen helpen bij je keuzes en verdere groei. Soms kun je daarbij gebruik maken van bepaalde budgetten & subsidies. Je kunt daarvoor het filter 'Coaching met budget/subsidie' gebruiken. De intake (het eerste contact) met de coaches op STAP-budget. nl is vaak gratis.

Op STAP-budget.nl vind je ook open dagen & evenementen. Dat zijn kortere activiteiten om jezelf verder te ontwikkelen, te helpen om keuzes te maken, of nieuwe ideeën, inspiratie en contacten op te doen.


Financiële tips
In 2021 kun je nog gebruik maken van de fiscale scholingsaftrek. Belangrijk is dan dat je de kosten van de opleiding nog dit jaar betaalt. 

Je kunt op STAP-budget.nl ook opleidingen vinden waarvoor andere budgetten te benutten zijn, zoals de kosteloze opleidingen van NL Leert Door.


Tot slot zal je op STAP-budget.nl steeds meer ontwikkelbanen vinden waar je kunt werken en leren tegelijk.

 
Heb je vragen? Onze website staat boordevol informatie.

 

Benut je kansen en ga voor groei!

 

Met vriendelijke groeten, team STAP-budget.nl

 

P.S. 1: Veel informatie vind je in de antwoorden op veelgestelde vragen over de STAP-budget regeling.
P.S. 2: Zie hier STAP-opleidingen die al zijn opgenomen op STAP-budget.nl.
P.S. 3: Stuur deze nieuwsbrief door naar anderen die je wilt informeren over STAP-budget. Zij kunnen zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.

04 October 2021
NL Leert Door kosteloze scholing en andere tips van STAP-budget.nl

Op STAP-budget.nl willen we je graag inzicht geven in de mogelijkheden die er zijn om je verder te ontwikkelen. Het STAP-budget geeft je vanaf maart 2022 mogelijkheden om opleidingen te doen met €1.000,- subsidie. Maar eerst hebben we nog de mogelijkheden die de subsidie 'NL Leert Door' bied...

23 September 2021
De miljoenennota en budgetten om te leren

Nederland herstelt zich snel na de coronacrisis, maar ondersteuning van mensen en bedrijven blijft nodig. Dat schrijven minister Koolmees en staatssecretaris Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) in hun begroting, die vandaag aan de Tweede Kamer is overhandigd.

16 July 2021
Er is een koninklijk besluit: de STAP-regeling gaat van start per 1 januari 2022!

Het is zover! Vandaag op 16 juli 2021 is in de Staatscourant het koninklijk besluit gepubliceerd over de afschaffing van de fiscale scholingsaftrek en de invoering van de Subsidieregeling STAP-budget.
 
Met dit koninklijk besluit wordt geregeld dat de Wet afschaffing fiscale aftre...

09 July 2021
Het vernieuwde STAP-budget.nl is live!

Het vernieuwde platform STAP-budget.nl waar we met ons team de afgelopen anderhalf jaar hard aan hebben gewerkt is live!

Over STAP-budget.nl

Wij dragen, net als de overheid, graag bij aan een leven lang leren voor iedereen!

 

Zoek & vind op STAP-budget.nl je STAP Opleiding en start hier je voorbereiding op de STAP-budget subsidie.

 

Zoek & vind hier ook een EVC-traject, coach, open dag of evenement en verken de ontwikkelbanen.

 

Benut je kansen, ga voor groei!