Nieuws

NL Leert Door kosteloze scholing en andere tips van STAP-budget.nl

04 October 2021

Op STAP-budget.nl willen we je graag inzicht geven in de mogelijkheden die er zijn om je verder te ontwikkelen. Het STAP-budget geeft je vanaf maart 2022 mogelijkheden om opleidingen te doen met €1.000,- subsidie. Maar eerst hebben we nog de mogelijkheden die de subsidie 'NL Leert Door' biedt voor het volgen van kosteloze scholing!

NL Leert Door kosteloze scholing op STAP-budget.nl

Op STAP-budget.nl selecteer je met het filter ‘Meer budgetten’ de opleidingen die je met 'NL Leert Door kosteloze scholing'  kan volgen. Hier kun je je nu al voor aanmelden! ROC Rivor is de eerste aanbieder op STAP-budget.nl met dit kosteloze scholingsaanbod. Het gaat om opleidingen voor mensen in de zorg en voor mensen die een stap naar de zorg overwegen. De verwachting is dat aankomende maanden het aanbod 'NL Leert Door' opleidingen zal toenemen op STAP-budget.nl. Check dan ook regelmatig het nieuwe NL Leert Door-aanbod op STAP-budget.nl.

 

Na- en bijscholingspunten behalen met STAP-budget subsidie

Met STAP-budget kun je ook opleidingen doen die de benodigde na- en bijscholingspunten geven die veelal voorwaarde zijn om opgenomen te blijven in een beroepsregister. Op STAP-budget.nl is daarvoor dan ook een filter, waarmee je die opleidingen selecteert. Zie hier de opleidingen op STAP-budget.nl die na- en/of bijscholingspunten opleveren. In de aankomende maanden zal het STAP-scholingsaanbod groeien. Check dan ook regelmatig het STAP-aanbod met na- & bijscholingspunten op STAP-budget.nl.

 

 

Kun je de STAP-budget subsidie combineren met andere financieringen?

Ja, dat kan. Ze noemen dat cofinanciering. Je kunt naast je STAP-budget een financiële bijdrage ontvangen van je werkgever, een O&O-fonds, gemeente en/of UWV. Let op: Je kan alleen STAP-budget aanvragen voor de kosten die niet al door derden/andere partijen worden gefinancierd.

 

Als je andere vormen van publieke onderwijsfinanciering ontvangt (zoals: studiefinanciering en lerarenbeurs) dan kun je geen aanspraak maken op het STAP-budget.

 

Cofinanciering is dus mogelijk in 2022. Dat betekent dat als de kosten van een opleiding hoger zijn dan €1.000,- dat bijvoorbeeld je werkgever het meerdere mag bijdragen. Goed nieuws dus voor jou, en ook voor werkgevers die willen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van hun medewerkers!

 

11 November 2021
Tips van STAP-budget.nl

Vanaf 1 maart 2022 is het zover! Dan kan je STAP-budget aanvragen bij UWV. STAP-budget is een ontwikkelbudget van €1.000,- voor het volgen van een opleiding.

23 September 2021
De miljoenennota en budgetten om te leren

Nederland herstelt zich snel na de coronacrisis, maar ondersteuning van mensen en bedrijven blijft nodig. Dat schrijven minister Koolmees en staatssecretaris Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) in hun begroting, die vandaag aan de Tweede Kamer is overhandigd.

16 July 2021
Er is een koninklijk besluit: de STAP-regeling gaat van start per 1 januari 2022!

Het is zover! Vandaag op 16 juli 2021 is in de Staatscourant het koninklijk besluit gepubliceerd over de afschaffing van de fiscale scholingsaftrek en de invoering van de Subsidieregeling STAP-budget.
 
Met dit koninklijk besluit wordt geregeld dat de Wet afschaffing fiscale aftre...

09 July 2021
Het vernieuwde STAP-budget.nl is live!

Het vernieuwde platform STAP-budget.nl waar we met ons team de afgelopen anderhalf jaar hard aan hebben gewerkt is live!

Over STAP-budget.nl

Wij dragen, net als de overheid, graag bij aan een leven lang leren voor iedereen!

 

Zoek & vind op STAP-budget.nl je STAP Opleiding en start hier je voorbereiding op de STAP-budget subsidie.

 

Zoek & vind hier ook een EVC-traject, coach, open dag of evenement en verken de ontwikkelbanen.

 

Benut je kansen, ga voor groei!