Nieuws

NL Leert Door kosteloze scholing en andere tips van STAP-budget.nl

04 oktober 2021

Op STAP-budget.nl willen we je graag inzicht geven in de mogelijkheden die er zijn om je verder te ontwikkelen. Het STAP-budget geeft je vanaf maart 2022 mogelijkheden om opleidingen te doen met €1.000,- subsidie. Maar eerst hebben we nog de mogelijkheden die de subsidie 'NL Leert Door' biedt voor het volgen van kosteloze scholing!

NL Leert Door kosteloze scholing op STAP-budget.nl

Op STAP-budget.nl selecteer je met het filter ‘Meer budgetten’ de opleidingen die je met 'NL Leert Door kosteloze scholing'  kan volgen. Hier kun je je nu al voor aanmelden! ROC Rivor is de eerste aanbieder op STAP-budget.nl met dit kosteloze scholingsaanbod. Het gaat om opleidingen voor mensen in de zorg en voor mensen die een stap naar de zorg overwegen. De verwachting is dat aankomende maanden het aanbod 'NL Leert Door' opleidingen zal toenemen op STAP-budget.nl. Check dan ook regelmatig het nieuwe NL Leert Door-aanbod op STAP-budget.nl.

 

Na- en bijscholingspunten behalen met STAP-budget subsidie

Met STAP-budget kun je ook opleidingen doen die de benodigde na- en bijscholingspunten geven die veelal voorwaarde zijn om opgenomen te blijven in een beroepsregister. Op STAP-budget.nl is daarvoor dan ook een filter, waarmee je die opleidingen selecteert. Zie hier de opleidingen op STAP-budget.nl die na- en/of bijscholingspunten opleveren. In de aankomende maanden zal het STAP-scholingsaanbod groeien. Check dan ook regelmatig het STAP-aanbod met na- & bijscholingspunten op STAP-budget.nl.

 

 

Kun je de STAP-budget subsidie combineren met andere financieringen?

Ja, dat kan. Ze noemen dat cofinanciering. Je kunt naast je STAP-budget een financiële bijdrage ontvangen van je werkgever, een O&O-fonds, gemeente en/of UWV. Let op: Je kan alleen STAP-budget aanvragen voor de kosten die niet al door derden/andere partijen worden gefinancierd.

 

Als je andere vormen van publieke onderwijsfinanciering ontvangt (zoals: studiefinanciering en lerarenbeurs) dan kun je geen aanspraak maken op het STAP-budget.

 

Cofinanciering is dus mogelijk in 2022. Dat betekent dat als de kosten van een opleiding hoger zijn dan €1.000,- dat bijvoorbeeld je werkgever het meerdere mag bijdragen. Goed nieuws dus voor jou, en ook voor werkgevers die willen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van hun medewerkers!

 

02 november 2023
Laatste kans op 1.000 euro STAP-subsidie
Laatste kans op 1.000 euro STAP-subsidie | Start nu je voorbereiding op STAP-budget.nl | Na STAP gaat STAP-budget. nl verder als Opleidingvinden. nl. Zo kunnen we je blijven helpen met het vinden van de beste opleidingen, en subsidies en regelingen om verder te leren.
14 juni 2023
De laatste ontwikkelingen in de STAP-regeling
STAP stopt per 2024 vanwege bezuinigingen | 3 juli start eerstvolgende aanvraagtijdvak | Vanaf september naar verwachting alleen OCW-erkend scholingsaanbod mogelijk met STAP.
03 maart 2023
Zojuist bekend gemaakt: nieuw aanvraagmoment STAP!
UWV heeft zojuist bekend gemaakt dat je nu STAP-budget kunt aanvragen op vrijdag 17 maart om 10.00 uur!
13 december 2022
Eerste aanvraagmogelijkheid STAP-budget wordt 28 februari 2023!
Het kabinet heeft op 12 december bekendgemaakt dat de eerste mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen op 28 februari is. De eerdere eerste mogelijkheid op 2 januari wordt dus overgeslagen.
Over STAP-budget.nl

Wij dragen, net als de overheid, graag bij aan een leven lang leren voor iedereen!

 

Zoek & vind op STAP-budget.nl je STAP Opleiding en start hier je voorbereiding op de STAP-budget subsidie.

 

Zoek & vind hier ook een EVC-traject, coach, open dag of evenement en verken de ontwikkelbanen.

 

Benut je kansen, ga voor groei!