Nieuws

Er is een koninklijk besluit: de STAP-regeling gaat van start per 1 januari 2022!

16 juli 2021

Het is zover! Vandaag op 16 juli 2021 is in de Staatscourant het koninklijk besluit gepubliceerd over de afschaffing van de fiscale scholingsaftrek en de invoering van de Subsidieregeling STAP-budget.
 
Met dit koninklijk besluit wordt geregeld dat de Wet afschaffing fiscale aftrek scholingsuitgaven met ingang van 1 januari 2022 in werking treedt. Deze wet regelt de afschaffing van de fiscale regeling voor aftrek van scholingsuitgaven in de Wet inkomstenbelasting 2001. Als vervangende regeling wordt per 1 januari 2022 de Subsidieregeling STAP-budget (Stimulans van de Arbeidsmarktpositie) van kracht. Met het STAP-budget kan iedereen die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt in de toekomst een persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling aanvragen.
 
De invoering van STAP-budget komt hiermee dus echt dichterbij. Wij kijken ernaar uit om mensen inzicht te geven in de mogelijkheden van het STAP-budget en ook van andere regelingen. Op STAP-budget.nl kun je al eerste STAP-opleidingen vinden die vanaf 2022 mogelijk zullen zijn met STAP-budget. In 2021 kun je hiervoor trouwens nog de fiscale scholingsaftrek benutten. Neem gerust alvast een kijkje op STAP-budget.nl.
 
Vriendelijke groet, team STAP-budget.nl

02 november 2023
Laatste kans op 1.000 euro STAP-subsidie
Laatste kans op 1.000 euro STAP-subsidie | Start nu je voorbereiding op STAP-budget.nl | Na STAP gaat STAP-budget. nl verder als Opleidingvinden. nl. Zo kunnen we je blijven helpen met het vinden van de beste opleidingen, en subsidies en regelingen om verder te leren.
14 juni 2023
De laatste ontwikkelingen in de STAP-regeling
STAP stopt per 2024 vanwege bezuinigingen | 3 juli start eerstvolgende aanvraagtijdvak | Vanaf september naar verwachting alleen OCW-erkend scholingsaanbod mogelijk met STAP.
03 maart 2023
Zojuist bekend gemaakt: nieuw aanvraagmoment STAP!
UWV heeft zojuist bekend gemaakt dat je nu STAP-budget kunt aanvragen op vrijdag 17 maart om 10.00 uur!
13 december 2022
Eerste aanvraagmogelijkheid STAP-budget wordt 28 februari 2023!
Het kabinet heeft op 12 december bekendgemaakt dat de eerste mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen op 28 februari is. De eerdere eerste mogelijkheid op 2 januari wordt dus overgeslagen.
Over STAP-budget.nl

Wij dragen, net als de overheid, graag bij aan een leven lang leren voor iedereen!

 

Zoek & vind op STAP-budget.nl je STAP Opleiding en start hier je voorbereiding op de STAP-budget subsidie.

 

Zoek & vind hier ook een EVC-traject, coach, open dag of evenement en verken de ontwikkelbanen.

 

Benut je kansen, ga voor groei!