Nieuws

Er is een koninklijk besluit: de STAP-regeling gaat van start per 1 januari 2022!

16 July 2021

Het is zover! Vandaag op 16 juli 2021 is in de Staatscourant het koninklijk besluit gepubliceerd over de afschaffing van de fiscale scholingsaftrek en de invoering van de Subsidieregeling STAP-budget.
 
Met dit koninklijk besluit wordt geregeld dat de Wet afschaffing fiscale aftrek scholingsuitgaven met ingang van 1 januari 2022 in werking treedt. Deze wet regelt de afschaffing van de fiscale regeling voor aftrek van scholingsuitgaven in de Wet inkomstenbelasting 2001. Als vervangende regeling wordt per 1 januari 2022 de Subsidieregeling STAP-budget (Stimulans van de Arbeidsmarktpositie) van kracht. Met het STAP-budget kan iedereen die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt in de toekomst een persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling aanvragen.
 
De invoering van STAP-budget komt hiermee dus echt dichterbij. Wij kijken ernaar uit om mensen inzicht te geven in de mogelijkheden van het STAP-budget en ook van andere regelingen. Op STAP-budget.nl kun je al eerste STAP-opleidingen vinden die vanaf 2022 mogelijk zullen zijn met STAP-budget. In 2021 kun je hiervoor trouwens nog de fiscale scholingsaftrek benutten. Neem gerust alvast een kijkje op STAP-budget.nl.
 
Vriendelijke groet, team STAP-budget.nl

04 October 2021
NL Leert Door kosteloze scholing en andere tips van STAP-budget.nl

Op STAP-budget.nl willen we je graag inzicht geven in de mogelijkheden die er zijn om je verder te ontwikkelen. Het STAP-budget geeft je vanaf maart 2022 mogelijkheden om opleidingen te doen met €1.000,- subsidie. Maar eerst hebben we nog de mogelijkheden die de subsidie 'NL Leert Door' bied...

23 September 2021
De miljoenennota en budgetten om te leren

Nederland herstelt zich snel na de coronacrisis, maar ondersteuning van mensen en bedrijven blijft nodig. Dat schrijven minister Koolmees en staatssecretaris Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) in hun begroting, die vandaag aan de Tweede Kamer is overhandigd.

09 July 2021
Het vernieuwde STAP-budget.nl is live!

Het vernieuwde platform STAP-budget.nl waar we met ons team de afgelopen anderhalf jaar hard aan hebben gewerkt is live!

21 June 2021
Update van de ministers van SZW en OCW over de invoering van STAP-budget per 1 januari 2022

Vandaag, 21 juni 2021, is door minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen een brief gestuurd naar de Tweede kamer over de voortgang van de subsidieregeling STAP-budget.

Over STAP-budget.nl

Wij dragen, net als de overheid, graag bij aan een leven lang leren voor iedereen!

 

Zoek & vind op STAP-budget.nl je STAP Opleiding en start hier je voorbereiding op de STAP-budget subsidie.

 

Zoek & vind hier ook een EVC-traject, coach, open dag of evenement en verken de ontwikkelbanen.

 

Benut je kansen, ga voor groei!